„Csak a valódi teljesítmény tud őszinte örömet adni, avagy előbb tekerj fel a hegyre és utána jöhet a gurulás”

Ezúttal a Halász Józseffel folytatott bemutatkozó interjú leiratát olvashatjátok itt a blogon. József az EJOT Hungaria Kft. ügyvezetőjeként csatlakozott hozzánk a Bizalmi Körhöz”.

A cikkből pedig – többek között – a címben szereplő mondat kontextusa és aktualitása is kiderül:

„Az EJOT Holding (1922) egy német tulajdonban lévő multinacionális vállalat, 36 országban kiszolgálva a partnerek igényeit. Az EJOT Hungaria Kft. (1996) pedig a magyar lokációra specializált leányvállalatként működve igyekszik kiszolgálni a piaci igényeket.

Kötőelem fejlesztéssel és gyártással foglalkozunk, innovatív kötőelemeket és csavarokat biztosítva az autóipar és építőipar szereplői számára, mindezt személyre szabottan, vevő specifikus megoldásokkal. Vagyis nálunk a műszaki megoldás igénye teremti meg magát a kötőelem designt.”

József elmondása szerint a magyarországi leányvállalat piaci jelenléte immáron évtizedes távlatokra nyúlik vissza:

„Egyrészt autóipari beszállítókat szolgálunk ki, másrészt az építőiparon belül tevékenykedő olyan vállalkozásoknak segítünk, akik ipari csarnokok, közintézmények, illetve egyéb specifikus épületek megalkotásánál és bővítésénél működnek közre.

Az 1996-os év óta vagyunk jelen Magyarországon, mostanra 31 főre nőtt a csapatunk létszáma, 3,5 milliárd forintos éves árbevételi szint mellett.”

Mindig optimális feltétele a hosszú távon is sikeres működésnek, ha a menedzsment által képviselt mentalitás szinergiában van a vállalati működéssel:

„Az EJOT Holding gyakorlatilag az alapítás óta folyamatosan piacvezető szerepet tölt be, megbízható minőséget, magasszintű kiszolgálást és biztonságot nyújtva valamennyi partnerének.

Mindezt hosszútávon is magas kapcsolati értéken alapuló együttműködés keretei között végzi. Ezek egytől egyig olyan értékek, amelyek szinergiában vannak az én személyes motivációmmal, és értékrendemmel. Alapvetően ezért fogadtam el az ügyvezetői pozíciót a cégnél (2012), amikor több éves munkát követően felkínálta azt számomra a menedzsment.”

József nemcsak az aktuális kihívásokról, hanem a saját maga által támasztott elvárásokról is mesélt nekünk:

„Folyamatos jelleggel megerősítést keresek arra, hogy az általam végzett vezetői munka mennyire nevezhető eredményesnek. Az árbevételi számok alapján látható a sikeres működés, illetve a személyzet hangulata pozitív visszacsatolás ebből a szempontból.

Ettől függetlenül szeretném ezt cégen kívül is megmérni, úgymond „látni szeretném a fától az erdőt”. Kíváncsi vagyok, mások hogyan oldják meg ezeket a feladatokat.

Az is folyamatos kihívást jelent számomra, hogy miként lehet az EJOT által képviselt globális stratégiát a magyar piaci körülményekhez adaptálni, azaz eredményesen kombinálni a multinacionális működést a lokálisan működő vállalkozási formával.

Ez magában foglalja a hatékonyság gyakorlati megvalósítását, a beszerzés, a logisztika racionalizálását, valamint a kollégák és a partnerek szemléletmódjának fejlesztését.  

A Covid-19 helyzet bizonyos mértékben az EJOT Hungaria működését is érintette, egyedi kihívásokat generálva: 

„A járványhelyzet a mi működésünkben is generált némi bizonytalanságot. A fokozott stresszhelyzet akaratlanul is személyi elfáradáshoz vezetett, amit HR oldalról igyekeztünk tudatosan kezelni.

Emellett kénytelenek voltunk az értékesítést online platformokra átvinni a korábbi,  csak kontakt műszaki értékesítés alternatívájaként. Mostanra tisztán látszik, hogy az online kapcsolattartás gyakorlata a későbbiekben is megmarad, természetesen a személyes kapcsolattartás mellett.”

Ami pedig a szabadidő eltöltését illeti, a József által képviselt vállalkozói filozófia ezen a színtéren is hűen tükröződik:

„A hegyi kerékpár maraton jelenti számomra a szabadidő eltöltésének a leginkább kedvelt módját. Eltökélten űzöm ezt a sportot, heti három-négy edzéssel, és hétvégi hosszabb kerékpáros túrákkal.

Azt szoktam mondani, hogy „előbb fel kell tekerni a hegyre és csak utána jöhet a gurulás”. Szerintem ez a vállalkozás és az élet egyéb területein is igaz analógia, egyszerűen meg kell küzdeni az eredményekért.

Olvasni is szeretek, legutóbb például Dr. Csernus Imre: Főnix című könyvét olvastam el a tudatos életvitelről és gondolkodásról.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts