Milyen belülről egy Bizalmi Kör klubvacsora?

Az alábbi cikk a tavaszi Bizalmi Kör Magazinban jelent volna meg. Nem szeretnénk, ha ezek az értékes gondolatok elvesznének, így most blogunkon olvashatjátok.

A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Bizalmi Kör klubtalálkozók hangulatáról, tapasztalatairól, illetve hozzáadott értékéről kérdeztük az egyes vezetői klubok tagjait. Náluk jobban ugyanis jó eséllyel senki sem tudná hitelesebben megfogalmazni a klubvacsorák atmoszféráját és tapasztalatait.

„Gyakorlatilag a legjobb salesesei vagyunk egymásnak”

Amikor először voltam a klubban vendégként, akkor az egyik klubtag mesélt nekem a saját tapasztalatairól. Tisztán emlékszem a szavaira: a Bizalmi Kör azért jó hely, mert itt az üzleti kapcsolatokon kívül félbaráti kapcsolatok is köttetnek. Értelemszerűen ez egészen megtetszett nekem

– mesélte nekünk Barák Péter (Activium Kommunikációs Tervezőiroda Kft).

A saját későbbi tapasztalataim alapján pedig nem is félbaráti, hanem egészen baráti kapcsolatokra is sikerült szert tenni. Egyszerűen jó dolog találkozni hónapról hónapra ezekkel az emberekkel, nemcsak klubesteken, hanem személyesen is. Néhány klubtaggal közös futásaink is vannak, meglehetősen sportos a csapat egy jó része.

Mindenképpen ajánlanám a csatlakozást azoknak, akik úgymond egyedül irányítják a vállalkozásukat, vagy szívesen meghallgatnák más vezetők és vállalkozók meglátásait. Itt ugyanis egészen könnyű inspirálódni a klubtagoktól és az előadóktól is. Egyúttal azok számára is kiváló hely lehet a Bizalmi Kör, akik szeretnék bővíteni az üzleti partnereik és beszállítóik körét.

Egy idő után annyira ismerjük egymást emberileg és üzletileg is, hogy kérés nélkül, magunktól ajánljuk a másik klubtagot. Szinte a legjobb salesesei vagyunk egymásnak.

„Itt szinte játszva tanul az ember, miközben jól érzi magát”

El lehet menni kurzusra is vezetői képességeket elsajátítani, ötleteket és inspirációt szerezni, de az egy szűk intervallum, a tanulás része pedig megerőltető. A Bizalmi Körön belül viszont sokat tudunk tanulni egymástól. Nem csak a jó dolgokat osztjuk meg, hanem a rossz példákat is ugyanúgy elmondjuk. Nemcsak tudást, de tapasztalatot is cserélünk

– foglalta össze  meglátásait Szász János (Nordinova Energy Kft).

Itt szinte játszva tanul az ember, miközben jól érzi magát, és barátokkal tudja megosztani a vezetői tapasztalatokat. Amennyiben valaki a vezetői pályája elején jár, akkor is profitálhat a Bizalmi Kör tagságból, emellett pedig a „vezetői magány” ellen is abszolút javasolt a tagság.

Tudásmegosztásra a mastermind csoportot tartom a legjobbnak, a klubvacsora pedig baráti és kötetlen feelinget biztosít a számunkra. 

Mindenképp ki szeretném emelni a BIX jelentőségét is, amit elképesztően értékes dolognak tartok. Egy jó visszacsatolás, hogy az ember jól csinálja a dolgát. 

Az időszakos közös programok, mint például a golfozás, hajózás, vagy az összevont klubtalálkozók pedig csak tovább színesítik az élményt.

„Egy egészen új világba cseppentem bele”

Gyakorlatilag egy céges baráti kör alakult itt ki, egész egyszerűen szeretek a Bizalmi Körbe járni. Teljesen kikapcsol a szakmai világomból, egy teljesen új világba cseppentem bele. Az itteni kapcsolatoknak köszönhetően lett modern weboldalam, hozzáértő marketingesem és még a számítógép vásárlásban is segítséget kaptam

– osztotta meg velünk élményeit Gábor Levente (GL Festék Kft.).

A csapat által rengeteg dolgot tanulok. Fantasztikusan komplex emberekkel ismerkedtem meg, akikhez magánszemélyként be sem jutnék. Egyébként egy barátom invitálására kerültem közel a klubhoz, azóta pedig rendszeresen járok. Hozzáteszem, hogy Gangel Peti egy zseni, az ő személyisége és lelkesedése nélkül nem lenne ennyire effektív az egész rendszer.

Kiváló banda gyűlik össze rendszeresen. Az így felmerülő lehetőségeket pedig nem kihasználjuk, hanem egyszerűen csak élünk velük.

„Rengeteget tanulunk egymástól, nincs tabu téma”

Korábban az egész kapcsolatrendszerünk a nemzetközi anyacég felé irányult, így amikor megtörtént a leválás és franchise formává váltunk, akkor egyedül találtuk magunkat. Elkezdtük keresni a kapcsolódási pontokat, egy kollégám pedig ismerte a Bizalmi Kört

– emlékezett vissza a kezdeti lépésekre Czeglédi András (CG Hungary Kft).

Már elsőre megfogott az érték, amit a klub képvisel. Bizalmi alapon szerveződő körről beszélünk ugyanis, ahol a cégek megosztják egymással a tapasztalataikat, nehézségeiket, kihívásaikat. Ez pedig őszintén és bizalmi alapon történik. Abszolút hiszek ennek az erejében, a személyes találkozás alkalmával pedig teljesen át is jött mindez.

A klubvacsorákon érdekes előadásokat hallhatunk, és beszélgethetünk a többiekkel, de talán ennél is többet adnak a mastermind találkozók. Rengeteget tanulunk egymástól, nincs tabu téma, nem rejtegetünk semmit, nem félünk a másiktól. Vagyis tényleg a problémáinkkal, kihívásainkkal foglalkozunk.

Korábban a nemzetközi cég elefántcsont tornyából nem is tudtam, hogy ennyi profi és remek magyar vállalkozás létezik. Ez üde színfolt a számomra. Nem beszélve a Bizalom Gáláról, ahol a lazaság, a buli és a komolyság kiváló elegye találkozik, és ettől válik annyira emberközelivé az egész.

„Mindjárt az első alkalommal lett együttműködés, méghozzá erőlködés nélkül”

Már az első klubvacsorán tetszett, hogy nem egy klasszikus networking eseményen vagyok. Erőltetetett, formális körasztalos beszélgetések helyett sokkal inkább kötetlenebb formában, többségében értéket adó és inspiráló előadás után lehet beszélgetni egymással

– ezek már Egerszegi Krisztián (MiniCRM Zrt.) szavai.

A jó társaság mellett itt nincs formális kényszer és business jelleg, hanem normális emberi hangon lehet beszélgetni, érdeklődni és kapcsolódni egymással. Érdekes módon így is működik a dolog, és mindjárt az első alkalommal lett együttműködés, méghozzá erőlködés nélkül.

Nyitott, szabad és pozitív légkör uralkodik, ráadásul még a kaja is jó. Nem féltjük egymástól az információt. Amikor az élő Facebook videóba azt kiáltják, hogy „hajrá MiniCRM”, az értelemszerűen jókedvvel tölti el az embert.

Valljuk be, hogy elég kevés networking eseményen marad ott este 10-ig a kemény mag. Nem beszélve arról, hogy már olyan szállóigeként terjedő poénok is felfedezhetők a csapaton belül, mint az „utánkövetés”.

Kedvesek és segítőkészek a kollégák, Gangel Péter pedig a lelkes és példamutató hozzáállásával jó példát mutat nekünk. Tényleg jó érzés idejárni, az embernek az az érzése, itt tényleg a szívükön viselik, hogy az egész valami értékeset adjon nekem.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts