Kiemelkedő céget csakis kiemelkedő kollégákkal lehet építeni

Ezúttal az egyik elnökségi tagunkkal folytatott bemutatkozó interjú izgalmas összefoglalóját van lehetőségünk megosztani veletek. Név szerint Stasztny Viktorról, a Menton Jobs Kft. egyik alapítójáról van szó.

Viktor a vállalkozói tevékenységeinek a részletein felül az elnökségi szerepvállalással kapcsolatos várakozásairól és céljairól is mesélt nekünk.

„Gyakran Menton csoportnak szoktuk magunkat hívni, merthogy az általunk biztosított komplex HR szolgáltatást egy jogi személy nem tudja ellátni Magyarországon. 

A fő cégünknek számító Menton Jobs Kft. klasszikus munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozik, nagyrészt kékgalléros pozíciókra, gyártói és szolgáltatói területre egyaránt, de egyre sikeresebbek fehér galléros területen is.

Olyan gyártással, termeléssel és logisztikai tevékenységekkel foglalkozó cégeknek segítünk, ahol vagy a megrendelés állomány ingadozik, vagy a HR osztályon hiányzik a kapacitás a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő megtalálásához.”

Viktorék a roppant találó „kézműves szolgáltató” címet is kiérdemelték a partnerek részéről:

„Egyfajta katalizátor szerepet töltünk be, oda-vissza képviselve a munkaerőpiac minden szereplőjét.  A cégeknek minőségibb jelölteket küldünk, a munkakeresőknek pedig segítünk a képességeikhez passzoló munkát találni.

Van például klasszikus diákmunkás szolgáltatásunk is. Irodai vagy otthonról végezhető, illetve éttermi és kereskedelmi munkákra segítünk megfelelő jelölteket találni. Ezen felül a nyári idénymunkáknál is segítünk, amikor a szabadságolások pótlása, vagy a szezonális feladatok ellátása miatt van szükség minőségi munkaerőre.

Ezen felül a nyugdíjasok elhelyezésében is segítünk. Például olyan kiöregedő szakmákban, ahol felértékelődik a senior korúak hozzáadott értéke.”

Viktorék a járványhelyzetben is szépen prosperálnak, ő maga pedig a személyes filozófiája révén specializálta magát erre a területre:

„Negyvenegy belsős kollégával dolgozunk jelenleg négy irodában, és szinte folyamatosan bővülünk. Habár a Covid-19 helyzet kezdetén volt egy kisebb megtorpanás, de alkalmazkodva a változó igényekhez 30%-os árbevétel növekedést sikerült produkálnunk.

Horváth Tamás a tulajdonostársam az, aki erről a szakmai területről jött. Jómagam pedig mindig is humán beállítottságú személy voltam, akinek fontosak a kollégái. Úgy szoktam mondani, hogy akkor lehet jó céget építeni, ha kiemelkedően jók a kollégák.”

Végül arról is szót ejtettünk, hogyan is került Viktor kapcsolatba a Bizalmi Körrel, illetve mik a várakozásai az elnökségi szerepvállalást illetően:

„Mintegy 7-8 évvel ezelőtt egy közös ismerős mutatott be minket egymásnak Gangel Péterrel. Aztán az ismeretségből szép lassan baráti kapcsolat alakult ki, érdekes módon még az irodánk is egy komplexumon belül van.

Persze ennél fontosabb, hogy egyet tudok érteni a Bizalmi Kör filozófiájával. Mindig is tetszett, hogy itt a vállalkozói szegmens azon szereplői vannak jelen, akik önös érdekektől mentesen segítik és támogatják egymást.

Elnökségi tagként pedig az a célom, hogy minél több és minél jobb tagjelölteket bírálhassunk el. Az elnökségen belül egyébként nagyszerű kohéziót látok. Habár mind a hárman másfajta vállalkozást vezetünk, a gondolkozásmódunk alapja közös, ez mutatja az erejét a mi elnökségünknek.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts