fbpx

Bizalmi Kör Széchenyi Vezetői Klub

Első számú vezetők értékközössége

A Széchenyi csoport kiemelkedő,

elismert vállalkozók klubja

Első számú vezetők értékközössége

Cégvezetőként is szükségünk van őszinte visszacsatolásokra, elismerésre, és egy közösségre, ahol a kérdéseink értő fülekre találnak. Tudjuk, hogy minél nagyobb céget vezet valaki, annál inkább igaz, hogy magára marad a kihívásokkal.
A Széchenyi Vezetői Klubban minőségi kapcsolatépítésre és tapasztalatmegosztásra van lehetőség, mert hiszünk benne, hogy egymást támogatva többre vagyunk képesek. A Széchenyi Klub tagjainak fókuszában a növekedés áll, így folyamatos az innováció és egymás motiválása.

Az őszinte kapcsolódás alapja a bizalom, ezért szűrt és válogatott a tagság.

Az időd érték, amit szem előtt tartunk

Havi 4 óra elfoglaltság, választható programok

Nem akarjuk teleírni a naptáradat, ezért a lehető leghasznosabb időtöltésekkel szeretnénk segíteni abban, hogy a legtöbbet hozd ki a klubtagságból.

Klubvacsorák

A finom ételek mellett inspiráló előadások és kötetlen beszélgetések várnak cégvezetőkkel és cégtulajdonosokkal, havi rendszerességgel az impozáns helyszínen.

Mastermind

A tapasztalatmegosztás csúcsa. Hozzád hasonló cégvezetőkkel dolgoztok közösen a céges kihívásaitokon.

Gála

Az üzleti kapcsolatok ünnepe a Bizalom Gála, ahol évről-évre értékvezérelt vezetők találkozhatnak és ünnepelhetnek.

Élménytalálkozók

Minden találkozó sokat ad, de vannak események, amiken kicsit lazábban, kicsit hosszabban tudunk beszélgetni, ilyen például a golfozás vagy a vitorlázás.

Trust Summit

Az ország leginspirálóbb cégvezetői konferenciája, ahol kiemelkedő vezetők és szakemberek elődása mellett, a tapasztalatmegosztáson és a kapcsolatokon van a fókusz.

Érdekelnek a tagsági csomagjaink?

Ismerd meg a klub elnökségét!

Barák Péter

“Már több mint 4 éve vagyok a Bizalmi Kör tagja. Az első pillanattól kezdve nagyon megfogott az a szellemiség, ami itt fogadott. Rögtön megláttam, hogy az emberektől, akik itt vannak, nagyon sokat tudok én is tanulni, és úgy gondoltam, hogy én is át tudok adni olyan értékeket, amik számukra szükségesek.

Ami nekem a legjobban tetszik a Bizalmi Körben, az az, hogy folyamatosan meg tud újulni. Figyelik azt, hogy mi az, amire nekünk, klubtagoknak szükségünk van, és persze mi mint elnökség is folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél izgalmasabb, újszerű élményeket tudjunk adni a klubtagok számára.”

Bokros Gabriella

“Azt gondolom, hogy aki a Bizalmi Kört választja, nagyjából sejtheti, hogy ténylegesen a tudásmegosztás mozgatja ezt a klubot. Hogy egymástól, mint cégvezetőktől tudjunk tanulni. Egymás tapasztalatainak, egymás véleményének a meghallgatása nagyon fontos.

Minden elnökségi ülésen próbáljuk összegyűjteni azokat a visszajelzéseket, amiket a klub tagjai adnak számunkra. Mivel egy folyamatosan bővülő klubról van szó, igen fontosnak tartom azt, hogy ezek az észrevételek meghallgatásra kerüljenek, és utána ezeket bele is tudjuk vinni a klub életébe, és ennek megfelelően tudjunk változtatni akár a működésén.”

Szász János

“A közeg egészen más, mint amire számítottam, vagy amit hallottam más üzleti klubokról, és ennek mindenképpen része szerettem volna lenni. Az első alkalommal, amikor frissen belecsöppentem, még nem tudtam, hogy mibe, de azt láttam, hogy ez egy nagyon jó dolog lesz. A cél alapvetően az, hogy ezt a nagyon jó üzleti kultúrát, ami jó alapot tud adni a magyar gazdasági életben, minél jobban ki lehessen terjeszteni.

Rendkívül inspiráló látni a cégek meg a cégvezetők közötti üzleti kapcsolódásokon túl azokat a baráti kapcsolódásokat is, ami miatt nem csak cégek kezdenek el együttműködni, hanem családi barátságok is születnek. Ez nagyon idegenül hangozhat Magyarországon még, hogy vállalkozók nem egymást eltaposni akarják, hanem egymást támogatni, egymás mögé állni, és tényleg inspirációt adni a mindennapi küzdelmekhez.”

Tóth-Czere Péter

“Azt tapasztaltam, hogy abszolút aktív kapcsolatok épülnek ki, és ezek nem üzleti alapon épülnek, hanem kifejezetten emberi kapcsolatok születnek itt a klubtagok között. Szerintem ebben sokkal sokkal több a Bizalmi Kör, mint a nagy átlag. Viszont ennek a hátán megszületnek azok a fajta üzleti kapcsolatok, amik a mérleg másik nyelvét is feltöltik értékkel. Az emberi kapcsolatok mellett nyilván mindenkinek van egy öröme, hogyha van üzleti siker is a klubtagsága mellett, de én azt tapasztaltam, hogy inkább önfeledt beszélgetések, nevetések, jó hangulat jellemzi azt, amikor egy klubtalálkozón leülnek beszélgetni egymással a többiek.”

Miért választanak minket elismert cégvezetők?

A Széchenyi Vezetői Klub tagjainak tapasztalatai

Slide 1

Magyar Judit
Lélekművek Kft.

Jó és összetartó közösség alakult ki,
nemcsak támogatjuk, hanem kedveljük is egymást.

Hogyan lehetsz

klubtag?

A Széchenyi Vezetői Klub

bekerülési feltételei

100M Ft éves forgalom (előző évben)
5+ létszám
2 lezárt év működés
Ügyvezető vagy tulajdonos (legalább 50%)

Hozzád hasonló vezetők tapasztalataiból fejlődnél? Szeretnéd bővíteni a kapcsolati hálódat?

 

Add le érdeklődésedet az alábbi űrlap segítségével!

A vezetői magány

„Az, hogy cégvezetőként mennyire nehéz és mennyire egyedi súlyt cipelünk.

Szinte senkivel nem tudjuk átbeszélni a minket körülvevő félelmeinket, a stresszt és a bizonytalanságot. A csapatnak el nem mondható rémségeket. A teljes összeomlás szélén egyensúlyozott pénzügyet. Ezek nem olyan témák, amiket a család, a barátok vagy éppen a kollégák át tudnak érezni („Mit panaszkodsz, saját céged van!”)

Ezért olyan értékesek a vezetői klubok, a mesterelme csoportok, a cégvezető barátok, akik átsegítenek a nehéz hónapokon. Ahol letehetjük a cipelt súlyt.”

Balogh Péter (Petya)

befektető

Kérdésed van?

Töltsd ki a fenti űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot!