Koronavírus: Veszély és Lehetőség

Bizalmi Kör Blogon posztolva 2020.03.12

Az elmúlt napokban elhatalmasodott a pánik a koronavírus kapcsán. Minden rendezvényt lemondanak, az egész iparág, emberek évtizedes munkája egy pillanat alatt dőlt romba. Most elmondjuk, mi hogy állunk ehhez. Mielőtt azonban belekezdenénk, fontosnak tartom rögzíteni, mi itt a Bizalmi Körnél nem vagyunk egészségügyi szakemberek, a szakmai nyilatkozatokat meghagyjuk a hozzáértőknek. 

Klubtagjaink egészsége rendkívül fontos számunkra. Ugyanakkor szomorúan látjuk, hogy évek / évtizedek munkája percek alatt megy tönkre a pánik miatt.  A kialakult helyzet minden bizonnyal óriási stresszel, tehát hatalmas egészségügyi kockázattal jár, ami a vezetők személyes egészségén felül a vezetők családjait is veszélyezteti. 

A saját hatáskörünkben kerestük azokat a megoldásokat, amik a jól látható probléma (koronavírus) mögött meghúzódó óriási problémát (gazdasági nehézségek) is figyelembe veszik, és az alábbi döntéseket hoztuk: 

Lehetőségként tekintünk a kialakult helyzetre, és új megoldásokat vezetünk be. Elsőként a mesterelme találkozókat igény szerint on-line tartjuk meg, hogy az aktuális és értékes tapasztalatok a klubon belül áramoljanak. Ezzel segítjük elő, hogy klubtagjaink egymás tapasztalatából tanulva gyorsabban “legyenek túl” a krízishelyzeten. 

“egymás tapasztalatából tanulva gyorsabban “legyenek túl” a krízishelyzeten”

A tapasztalatmegosztás értéke, – mely értékrendszerünk középpontjában áll –  krízishelyzetben megnő, hiszen egymás tapasztalata gyorsan segít bennünket jó megoldásokhoz, és mivel, ahogy Orbán Viktor mondta: a helyzet a komfortzónánk elhagyására kényszerít bennünket, az új helyzetekben minden tapasztalat kincset ér. 

A klubtagjaink és az újonnan csatlakozók számára garanciákat biztosítunk, azaz, ha a rendelet vagy a Bizalmi Kör okán le kell mondani egy rendezvényt, több módon garantáljuk a pótlást, akár klubtagsági időn belül akár a klubtagsági idő meghosszabbításával. 

Fontosnak tartjuk, hogy vigyázzunk egymásra, ahogy többen kommunikálják, azonban mivel a klubtagjaink életkoruk alapján, rendezvényeink többsége pedig résztvevők száma alapján nem érintett a koronavírus ügyben, nem látjuk, hogy a rendezvényeink lemondásával mivel járulnánk hozzá ahhoz, hogy vigyázzunk egymásra.



Recommended Posts