A bankok, illetve biztosítók álljanak Önért sorba

Terbe Ernő, a BonoBroker Kft. ügyvezető igazgatója nemrégiben csatlakozott a Bizalmi Kör Széchenyi Vezetői Klubhoz. Természetesen Ernővel is igyekeztünk minél hamarabb összehozni a bemutatkozó interjút, ezáltal remélhetőleg meggyorsítva a klubon belüli kapcsolódások kialakulását.

Szokás szerint Ernőtől is egy cégbemutatót kértünk első körben:

2005-ös alapítású, magyar tulajdonú cég vagyunk, a célkitűzésünk pedig teljes körűen kiszolgálni a lakossági és vállalati ügyfelek hitelfelvétellel és biztosításokkal kapcsolatos igényeit. Arra törekszünk, hogy a piac teljes vertikumát le tudjuk fedni.

Ahogyan a mottónkban is megfogalmaztuk: „A bankok, illetve biztosítók álljanak Önért sorba!

Fontos, hogy független szereplői vagyunk a piacnak. A szektor összes meghatározó szereplőjének pénzügyi termékét vagy szolgáltatását ajánlani tudjuk az ügyfeleinknek. Az elméleti tanácsadáson túl a folyamat menedzselésében is segítünk, egészen a folyósításig.

Ernő elmondása szerint a nyújtott szolgáltatások köre itt még nem ér véget:

Mi vagyunk továbbá a pénzügyi tanácsadói a Telenor Magyarország valamennyi munkavállalójának. Bármilyen igénnyel fordulhatnak tehát hozzánk, így nem kell egyenként meghallgatniuk öt-tíz pénzintézet ajánlatát. Ez számukra is könnyebbséget jelent, miközben a munkára is több kapacitásuk marad.

Viszonylag új üzletágnak számít továbbá a vállalati egészségbiztosítás. Ennek keretei között vállalatok részére nyújtunk csoportos egészségbiztosítási szolgáltatást, ami a munkavállalóik részére béren kívüli juttatásnak számít. 

Ez egy kifejezetten népszerű üzletág, hiszen így a cég valamennyi munkavállalója korlátlanul jogosult lesz 36 féle egészségügyi szakág vizsgálataira. A dolgozók így egészségtudatosabbak lehetnek, és kisebb eséllyel esnek ki betegségek miatt a termelésből.

Ernő mindezek mellett egy az eddigiektől eltérő, ugyanakkor szintén kelendő szolgáltatásról is mesélt nekünk pár mondatban:

Egy külföldi befektetői kört is kiszolgálunk, akik Magyarországon Airbnb, illetve lakáskiadás céljából belvárosi ingatlanokat kívánnak vásárolni. Számukra egyaránt segítséget nyújtunk a hitelügyintézésben, az ügyvéd és a könyvelő biztosításában, továbbá a lakberendezéssel, lakásfelújítással és lakás felkutatással kapcsolatos teendőkben. Airbnb üzemeltetőnk is van, aki pontos becsléseket készít a befektetés megtérüléséről.

A „miért lettél vállalkozó, illetve milyen motiváció hatására alapítottad a céged” kérdésre a következő választ kaptuk Ernőtől:

2001-től 2003-ig a Citibank személyi bankáraként dolgoztam, minőségi ügyfelekkel találkozva. Sokszor annak ellenére kellett a saját termékünket ajánlanom a partnernek, hogy számára nem feltétlenül ez volt a leginkább előnyös opció. 

Ekkor realizáltam, hogy bizony érdemes egy olyan független céget létrehozni, ahol ténylegesen a legjobbat tudom ajánlani.

Ernő számára jelenleg a csapat bővítése okoz kihívásokat, melynek kapcsán a klubon belül is szívesen fogad javaslatokat, illetve megosztott tapasztalatokat:

Jelenleg 6 értékesítővel dolgozunk, az aktuális kihívást pedig a fokozatos bővülés kivitelezése jelenti, méghozzá kiszámítható módon. Vagyis úgy kell nagyobb kapacitással működő teamet építenem, hogy közben a kollégák is megtalálják a számításaikat.

Mindemellett a mostani, úgynevezett „one man show” feelingből is szeretnék továbblépni a tervezett működés irányába. A cél az, hogy ne rajtam múljon minden, és bizonyos vezetői feladatokat más munkatársak is el tudjanak látni.

Természetesen a beszélgetés végén a szabadidővel, feltöltődéssel kapcsolatos témakört is érintettük:

Több cégem is van, a velük kapcsolatos teendők pedig egyenként is felérnek egy hobbival, mivel szeretek a cégeimmel foglalkozni. Amikor pedig igazi feltöltődésre vágyom, akkor szeretek kirándulni, illetve a természetben tartózkodni.

Ezen kívül előszeretettel fedezek fel külföldi városokat is. Kíváncsisággal tölt el ugyanis, hogy a helyiek miként élik a mindennapjaikat, milyen ott az élet egyáltalán. Úgy vélem, hogy ezekből a tapasztalásokból szintén sokat tanulhatok.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts