Kifogástalan minőségű marketing videók erőteljes kreatív töltettel

Putz Patrik személyében nemcsak a Conceptz ügynökség vezetőjét, hanem egy roppant felkészült, kreatív és ambiciózus marketing szakembert is köszönthetünk a Bizalmi Kör vezetői között.

Izgalmas bemutatkozó interjút volt szerencsénk folytatni vele, aminek a leiratát az alábbiakban olvashatjátok:

„Sok jó filmes-videós vállalkozás és sok jó marketingcég is működik már idehaza. A mi erősségünk az, hogy ezt a kettőt ötvözzük. Rengeteg videót gyártunk mások által kigondolt marketingfolyamatokba, ahol a látogató az adott ponton éppen a megfelelő anyagot, új információt látja a legkönnyebben fogyaszthatóan, érthetően. 

Ez lehet B2B ügyfélszerző folyamatban egy esettanulmány videó, social média kampányban egy pár másodperces figyelemfelkeltés, ahol remarketingben hosszabb kifejtést kap az adott téma. De hibrid webináriumot is készítettünk már partnereinknek, ami előre felvett, és élő műsor keveréke volt.”

Mivel magunk is marketingesek vagyunk, értjük ezt a gondolkodást és nyelvet, a „briefeket”, a célközönséget, az üzenetet. Mindezt úgy, hogy a cég brandje és arculata, a „look & feel” tökéletes egységben lesz a többi marketinganyaggal. 

A legfontosabb az, hogy az elkészült videó mindig egy eszköz, aminek célja van, valahol valamikor profitot kell termeljen.”

Patrik mesélt nekünk a partnereikről is, akik jellemzően 50-100 millió feletti éves árbevételt produkáló vállalkozások, akik igényes videókkal támogatnák az online jelenlétüket:

„A legtöbb partnerünknek van saját marketingrészlege. Vagy külsős marketingcéggel dolgoztatnak, viszont nincs kapacitásuk a videós anyagokat is olyan minőségben elkészíteni, ahogy az a márkához illik. Mi ebben segítünk nekik. 

Dolgozunk KKV-któl multikig, kis és nagy cégekkel egyaránt. A kisebbek szeretik, hogy józan árakon dolgozunk, rugalmasak és elérhetőek vagyunk. Ráadásul segítünk kitalálni, mire van szükség a fejlődésükhöz, nem készítünk nekik olyan videókat, amiből semmi hasznuk nem lenne. A nagyok és a multik pedig azt a minőséget és átgondolt munkavégzést szeretik, amit mástól addig csak sokszoros pénzért kaptak.”

Ha már az ügyfelek segítségéről van szó, Patrikék a videók mellett egyéb módokon is igyekeznek támogatni a partnereket:

„A videók mellett foglalkozunk marketingstratégiával, kampánykialakítással, branding és employer branding fejlesztéssel is, de ezek a kisebb szeletét alkotják a munkánknak.

Mérnök édesapám sokat emlegette, hogy ha valamit csinálunk, csináljuk jól. Ahhoz pedig a tervezés, egy jól kitalált koncepció elengedhetetlen, éppen ezért lett a nevünk Conceptz. Szinte minden Bizalmi Kör szinten vannak partnereink, akik építenek a munkáinkra, érdemes őket megkérdezni, mennyire elégedettek velünk.”

Szokás szerint kitértünk a személyes ambíciókra is a bejegyzés keretei között, érintve a vállalkozóvá válást kiváltó motivációs tényezőket:

„Nagyon kíváncsi, kreatív és perfekcionista reklámszakember vagyok. Sokféle mély érdeklődési körrel a filmektől a Forma 1-ig. Autótervező mérnök szerettem volna lenni, de elcsábított a webes ipar, majd a szélesebben vett kommunikáció. Dolgoztam a McCann Erickson reklámügynökségnél, aztán annak az NNG-nek a marketing-kommunikációs csapatában, ahol egy időben Balogh Petya volt a vezérigazgató. Vele később is dolgoztam, a Baconsult Kft. logóját terveztem például. Az NNG-nél végül a cég arculatáért és vizuális megjelenéséért, valamint a videós anyagokért feleltem. 

De korábban vezettem filmes műsort tévében, mellékesként írtam raliról és Forma-1-ről 15 évig a Sport Auto Magazinnak, és most a feleségemmel közös cégben (5 elem konyha Kft.) az önálló brandként működő marketing + videó üzletágat vezetem, ez a Conceptz ügynökség.”

Patrik külön kitért arra is, hogy milyen indíttatásból tendált végül a vállalkozói lét irányába:

„Az NNG-nél szép organikusan fejlődtem és foglalkoztam egyre magasabb szinten marketinggel, arculattal és videós anyagokkal. Végül eljutottam Tokióba, Shanghai-ba, Detroitba, ahol esettanulmány videókat forgattam, ezeket a sales-es kollégák remekül használták és valódi üzleti eredményekre váltották.

Mindeközben a saját cégünk fejlesztése érdekében Pongor Juhász Attilánál tanultam, és ott egyre többen noszogattak, hogy nekem is érdemes lenne önálló útra lépni. Így 2018-ban kiléptem az NNG-től, és belekezdtem a vállalkozásba. Egy év múlva már fel tudtam venni magam mellé egy korábbi kiváló munkatársamat, azóta két fős csapatként dolgozunk, plusz egy kiterjedt alvállalkozói háttérrel, és egy profin felépített videós eszközkészlettel.

A járványhelyzetre egy új megoldással reagáltunk, ami aztán beépült a kínált csomagok közé. Egy nemzetközi startup számára készítettünk munkáltatói márkájának építése céljából egy iroda bemutató videót, épp, amikor a Covid beütött és az irodákat bezárták, így az ő irodájukat is. Ekkor jött az ötlet, hogy a megbízónál készített hosszabb anyagból kis, 25-35 másodperces videókat vágunk, amikkel nagyszerűen lehet kommunikálni azt, hogy mitől más náluk dolgozni. 

Az egynapnyi forgatott anyagból így csináltunk egy csomó kis videót, amit sorra lehetett posztolni a közösségi médiában. Ezt tovább gondolva készítettük el a havidíjas csomagunkat, amit már KKV és multi is megrendelt. Itt egy napon belül leforgatjuk náluk az anyagokat, ami a kommunikációjukhoz szükséges lesz, utána szétosztjuk, és fél évig gyártjuk belőle a videókat. Ez a csomag már 110 ezer forintos havidíjtól elérhető.”

Ami a szabadidő eltöltését illeti, Patrik az elmondása szerint nagyon szeret olvasni, családjával utazni, és képezni magát, legutoljára a Rubik kocka kirakását sajátította el.


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts