Versenyképességet nyújtani a minőségre érzékeny informatikai piacon

Pongrácz János

A Bizalmi Kör Széchenyi Vezetői Klub immáron Pongrácz Jánost, a Passed Informatikai Kft. ügyvezető igazgatóját is az újdonsült tagok közt üdvözölheti. A csatlakozás örömére meg is ragadtuk az alkalmat, és bemutatkozó interjút készítettünk Jánossal.

Szokás szerint most is a vállalkozás, a tevékenységi kör részletezése került szóba elsőként:

Szoftverteszteléssel foglalkozunk, beleértve ebbe az audit jellegű feladatokat, illetve a tesztautomatizálást is. A küldetésünk versenyképességet és sikerességet nyújtani ügyfeleinknek az egyre minőségérzékenyebb informatikai piacon.

Alapvetően nagyobb cégeket szolgálunk ki. A referenciáink között ismert bankokat, biztosítókat, vagy a telekommunikációs szektor ismert szereplőit említhetjük. Olyan cégekkel dolgozunk tehát, akik egyedi szoftvereket fejlesztenek.

Jánosnál érdeklődtünk a csapat méretéről, valamint a cégalapítás mögött meghúzódó motivációról is:

Mivel a szoftvertesztelés egy meglehetősen szűk piac, emiatt specialistának számítunk a területen. Persze folyamatosan dolgozunk azon, hogy széleskörű iparági szakértelmet és eredményre vezető megoldásokat biztosítsunk az ügyfeleink részére a nemzetközi színvonalú szolgáltatási csomagjainkban.

A csapatunk mintegy 40 főt számlál, benne 32 tesztmérnökkel, a céget pedig még 2006-ban alapítottam. Akkoriban nem találtunk olyan céget Magyarországon, amelyik kizárólag szoftverteszteléssel foglalkozott volna. Akkor megláttam ezt a piaci rést, és kidolgoztam a megoldást a meglévő igényre.

János az őt aktuálisan foglalkoztató kérdésekre és kihívásokra vonatkozó kérdésünkre így válaszolt:

Igazából a mindennapos problémák azok, amik kihívást okoznak. Cégvezetőként könnyű úgymond beletemetkezni egy adott kihívásba vagy szituációba, és az ember képletesen szólva nem látja a fától az erdőt.

Egy-egy eltérő iparágban dolgozó cégvezetővel folytatott beszélgetés szemfelnyitó, gondolatébresztő hatással érhet fel, úgyhogy igyekszem is hasznosítani őket. Merthogy más emberek, más szektorokból teljesen másként láthatnak bizonyos kérdéseket, mint mondjuk én a kis világomba beletemetkezve. 

Nyitott vagyok tehát új dolgokat tanulni és új álláspontokat megismerni többek között a marketingben, a sales területén, vagy mondjuk abban a kérdésben, hogy miként vegyünk fel új embert.

János azt is elárulta nekünk, hogy amikor nem irodai környezetben tartózkodik, akkor főként a sportban leli meg a feltöltődést:

A szabadidőmben sportolok, ezt használom feltöltődésként. Pontosabban fogalmazva triatlanozok, vagyis az úszás – kerékpározás – futás hármasát vegyítem.

Recommended Posts