Minőségi vállalatirányítási rendszerek építése – tartós együttműködések keretei között

Michaletzky András, a NEXT Software Kft. társtulajdonosa nemrégiben csatlakozott a Bizalmi Kör Mastermind csoportba. A vállalatirányítási információs rendszerek kiépítése jelenti a szakterületüket, a csoporton belül pedig főként a brand építés terén vár nyitottan minden ötletet és inspirációt.

Elsőként – immáron szokás szerint – egy rövid cégbemutatást kértünk Andrástól:

Speciális és személyre szabott ERP rendszereket készítünk a partnereink számára. A többes számú megfogalmazás szándékos, ugyanis az ügyfeleknek átadott ERP rendszereket mindig testre is szabjuk.

A standard és stabil magon túl ugyanis teljesen más funkciókra lehet szüksége például egy gyártó, egy fagyasztott árukat forgalmazó cégnek, vagy éppenséggel egy áruházláncnak. Mi nyitottan állunk ezeknek az egyedi igényeknek a megismeréséhez, és a kiszolgálásához.

András kitért arra is, hogy alapvetően tartós együttműködések kialakítására törekszenek az ügyfelekkel:

A hosszútávú együttműködések erejében hiszünk, ezért törekszünk is a tartós ügyfélkapcsolatok kiépítésére. Tehát az ERP rendszer átadását  követően is maradunk a partner mellett.  Bármilyen ötlet vagy probléma merül éppen fel, szívesen segítünk a validálásban, illetve a megvalósításban.

A 2000-es évek elején például még nem igazán volt bevett gyakorlat olyan ERP rendszereket alkalmazni, amelyeknél online központosított kimutatások lettek volna. Az akkoriban 83 fizikai bolttal működő Elektro Pont-nak viszont megcsináltuk. Így a központban minden egyes értékesítést láttak, és automatikusan bele tudtak nyúlni a boltok életébe.

De ugyanúgy mi alkottunk rendszert az Inotal Alumíniumfeldolgozó Zrt, illetve a WebEye Magyarország számára. Az utóbbi együttműködés sajátossága volt, hogy az Európa tíz országában jelen lévő WebEye-nak mindenhol meg kellett oldani a számlázást is, mégpedig az ottani nyelven, az adott karakter készlettel.

Emellett persze nemcsak nagyvállalatokkal dolgozunk együtt. Kisebb cégek, játékboltok, társasházak, illetve könyvelő irodák is részét képezik az ügyfélkörünknek.

Andrásék életében akad egy másik üzletág is, szintén a tartós együttműködések jegyében:

Kilenc főt számlál a csapatunk jelenleg. A cégünk másik lábaként említhető, hogy a DataFlex nyelvnek és fejlesztő eszköznek az értékesítői vagyunk Magyarországon. Évtizedek óta ebben fejlesztünk mindent, soha semmi gondunk nem volt vele, a szoftver mindig képes volt követni az informatika trendjeit. Célunk ennek szélesebb körű terjesztése, ezért oktatjuk az Óbudai Egyetemen.

Nagy előnye, hogy akár egy rendszeren belül több platformot is létre tudunk hozni. Ennek köszönhetően egy értékesítő mást láthat a tablet készülékén, mint a munkatársak bent a központban, ahol nagy monitorokon szükséges figyelni az eladásokat.

Természetesen arról is érdeklődtünk, hogy milyen aktuális kihívások és elakadási pontok vannak jelenleg a cég életében:

Most épp egy brand építési folyamat elején-közepén járunk. A legfőbb célunk az ERP rendszerünk, illetve a cégünk számára olyan brandet létrehozni, ami szélesebb körben megismerteti ennek a komplex megoldásnak az előnyeit. 

Történetesen azt, hogy a cég normál működése mellé ténylegesen automatizált rendszert tudunk rakni. Bízom benne, hogy a mastermind csoporton belül meglesz a segítség, az ötlet és az inspiráció. Hozzáteszem, hogy egy ilyen találkozón már túl vagyunk, és remek a csapat.

Természetesen személy szerint én is szívesen segítek, ahol csak tudok. Az automatizmusok tervezésében és létrehozásában, illetve a különféle dashboardok és KPI értékek tűpontos mérésében például otthonosan mozgok.

Végül a szabadidő, kikapcsolódás és feltöltődés témaköre is szóba került érintőlegesen:

Elsődlegesen a család jelenti számomra a kikapcsolódást. Emellett pedig a foci és a darts jelent még rendszeres alkalmat a feltöltődésre. Amatőr szinten jómagam is művelője és kedvelője vagyok mindkét nagyszerű sportágnak.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts