A bizalmi index erősítése az ingatlanközvetítés ágazatán belül

A Fortis Future Kft. képviseletében két újdonsült taggal is bővült a Bizalmi Kör Mastermind csoport. Diczenty-Peti Kinga és Balázs ugyanis nemcsak a cégvezetés látják el együttesen, hanem hozzánk is egyszerre csatlakoztak.

A vállalkozáson belül Kinga tölti be a fejlesztési vezető szerepkörét, vagyis ő foglalkozik a marketing, a stratégiaalkotás feladatával és a kollégák fejlesztésével. Balázs pedig kifejezetten az értékesítést koordinálja, tehát a megbízókkal és az ügyfelekkel is ő tartja a kapcsolatot.

Amikor a tevékenységük rövid bemutatását kértük tőlük, akkor a következő választ adták:

Ingatlanközvetítéssel foglalkozunk attól a víziótól vezérelve, hogy ezt a tevékenységet is lehet itthon kicsit másként, de mindenféleképpen jobban csinálni.

A világ legnagyobb ingatlan hálózatának számító REMAX FORTIS franchise partnereiként dolgozunk Budapesten a 13. kerületi irodánkban.

Számunkra kiemelten fontos volt az első pillanattól kezdve, hogy az ügyfeleink magas minőséget kapjanak az általunk nyújtott szolgáltatás keretei között. Emiatt döntöttünk a REMAX mellett, mert az általunk elképzelt filozófia remekül passzolt az értékeikhez.

Magánemberként korábbam akadt néhány rossz tapasztalatunk és horror sztorink ingatlanközvetítőkkel együttműködve. Eltökélt szándékunk változást előmozdítani az ágazat megítélését tekintve.

A cégfilozófiáról és értékrendről kicsit bővebben is meséltek nekünk:

A REMAX elvei teljesen szembe mennek az itthon megszokott klisékkel. Alapvetően az Amerikában alkalmazott és jól bevált gyakorlatokat igyekszünk minél inkább érvényesíteni Magyarországon. 

Például a lakásokat nem okostelefonnal fotózzuk, hanem profi enteriőr vagy épületfotóst hívunk saját költségen. Rengeteg marketing eszközt használunk, miközben az általunk meghirdetett ingatlanok 118 országban jelennek meg. 

Az adásvételek mellé továbbá teljes körű jogi támogatást is biztosítunk. Tudni kell ugyanis kezelni azt a szituációt, ha egy-egy hirdetésre külföldi vevő jelentkezik. Ilyenkor jelen vagyunk és közreműködünk abban, hogy mindkét fél érdekei érvényesüljenek.

Külön sajátossága az együttműködéseknek az exkluzív szerződés:

Úgynevezett exkluzív szerződéssel dolgozunk. Ennek keretei között az eladó kizárólag minket bíz meg, és gyakorlatilag kulcsot kapunk tőle az ingatlanhoz. Teljes mértékben levesszük a válláról a folyamattal kapcsolatos teendőket, vagyis az általa kiválasztott vevővel ténylegesen az adásvételkor kell csak találkoznia.

A Kinga és Balázs által vezetett iroda viszonylag új szereplőnek számít a piacon, ennek fényében még inkább dicséretes az eredményességük:

 Tavaly júliusban indultunk el, a REMAX-on belül tehát viszonylag friss irodaként működünk. Mi vagyunk az egyetlenek, akik úgy kaptak franchise jogot, hogy nem ingatlan közvetítésből érkeztek.

Jelenleg öt fős a csapatunk, a magas minőség fenntartása végett is limitált portfolióval dolgozunk. Kiemelten fontos a számunkra, hogy minden kolléga kellő gyakorlattal, rutinnal és háttérrel rendelkezzen.

Természetesen arról is érdeklődtünk Kingánál és Balázsnál, hogy a mesterelme csoporton milyen kihívások áthidalásában jön jól nekik mindenféle segítség:

Úgymond célként tűztük ki a magyar társadalom azon rossz beidegződésének megváltoztatását, miszerint ha valami drága, akkor az biztosan átverés. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a bizalmi indexet igyekszünk erősíteni. Ehhez pedig minden ötlet és eszköz jól jöhet.

Szintén kihívást jelent folyamatos motivációt és harmonikus állapotot fenntartani az értékesítőinkkel.

Nem egy hagyományos alkalmazotti pozícióról van ugyanis szó,  és bizony a vállalkozói szemlélet erősítése egy folyamatos fejlesztési folyamatot jelent a velük való együttműködés terén.

A mi erősségünk pedig leginkább a kreativitás. Külső szemlélőként gyakran tudunk teljesen új ötleteket, eszközöket és megoldásokat kitalálni. Olyanokat, amelyek korábban nem merültek még fel.

Ha pedig kikapcsolódásról és feltöltődésről van szó, Kinga és Balázs szívesen tölt el minőségi időt jó társaságban:

Mindketten a gasztronómia szerelmesei vagyunk, ami a léleknek és a kilóknak is jót tesz. Nagyon szeretünk családi körben mozogni és kártyázni, a családi Kanaszta harcokat rendszerint élményszámba mennek. 

Emellett szeretjük az extrém sportokat, például mindketten ugrottunk már ejtőernyővel. Társasági emberek vagyunk, szóval a program jellege majdhogynem mindegy, ahol jó a társaság, oda szívesen megyünk.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts