Casual dining – avagy minőségi vendéglátás oldott hangulatban

Antalffy Judit, a Kert Bisztro Kft. tulajdonosa nemrégiben döntött úgy, hogy csatlakozik a Bizalmi Kör Mesterelme csoporthoz. Annak érdekében, hogy minél inkább olajozott módon történhessen meg az integrálása a csapatba, vele is elkészítettük a szokásos bemutatkozó interjút.

Szokásunkhoz híven ezúttal is egy rövid cégbemutatót kértünk bemelegítésként:

A KERT Bisztró üzemeltetésével és folyamatos fejlesztésével foglalkozunk, tehát az éttermi vendéglátás a tevékenységünk pontos megnevezése.

Személy szerint mindig is olyan helyet szerettem volna nyitni, ahol a vendégek anélkül élvezhetik a minőségi ételeket, hogy feszengve éreznék magukat a fehér abrosznál, az élére állított tíz villa és kés között.

Ennek megfelelően az éttermünk a „casual dining” szegmensbe tartozik, stílusosan tálalva a kifogástalan minőségű ételeket és italokat, ugyanakkor megőrizve a könnyed, lazább életérzést. 

Judit elmondása szerint személyes kötődés fűzi őket az egyébként álomszép kerthelyiséggel rendelkező épülethez:

Maga az ingatlan már régóta a családunk tulajdonában áll. Még a II. világháború előtt a nagyapámnak és a testvérének működött itt egy kertvendéglője Borház néven. Aztán a vendéglőt 1948-ban sajnos államosították, nekünk viszont régóta nagy álmunk volt feléleszteni a hagyományokat.

A 2015-ös évben döntöttünk úgy a férjemmel, hogy újra nyitjuk a helyet. Igazodva a kor követelményeihez, némileg más konyhával és más választékkal, de a legfontosabb célunk az volt, hogy az épület visszakapja a korábbi funkcióját.

Éttermet üzemeltetni nem könnyű feladat, viszont A Kert Bisztrónál flottul működik a teendők megosztása:

A férjemmel mind a ketten mérnökök vagyunk, ugyanakkor erőteljesen vonzódunk a gasztronómiához. Innét is tehát az érdeklődés, illetve motiváció a vendéglátás irányába.

Nem mi találjuk ki a recepteket, egyúttal a borok kiválasztását is az erre a célra szerződtetett szakemberekre bízzuk. Úgymond mi ketten adjuk A KERT Bisztró vízióját, a részletekről pedig szakemberek gondoskodnak.

Hosszabb távon gondolkodunk, mondhatni a szívünket és lelkünket beletesszük ebbe a munkába. Saját magam terveztem egyébként magát a belső enteriőrt, a férjem pedig ennek a kivitelezéséből vette ki tevékenyen a részét. Szoktam is mondani, hogy én itt élem ki a lakberendezési hajlamaim, ezért nem otthon rendezem át kétévente a lakást.

A koronavírus helyzet miatt nem maradhatott el az aktuális kihívásokra, megoldandó problémákra vonatkozó kérdésünk sem:

Az idei év legnehezebb időszaka az volt, amikor hatóságilag nem lehetett nyitva az étterem. Nagyon nehéz volt azt feldolgozni, hogy nem tudjuk tenni a dolgunkat. 35-40 fős csapatunk van, javarészt fiatalokkal, úgyhogy ez a periódus jócskán tartogatott nehézségeket.

A törzsvendégeink magyarok, szerencsére szeretnek is minket. Így mikor már újfent kinyithattunk, már nem volt különösebb probléma. Nagy kerthelyiséggel rendelkezünk, az időjárás is kedvezett nekünk, szóval mióta fogadhatjuk a vendégeket, szívesen jönnek hozzánk

Hozzáteszem, hogy ténylegesen be is tartjuk a biztonsági intézkedéseket. Egy jól működő konyhában egyébként is eleget kell tenni a higiéniai előírásoknak, nálunk ezek korábban is jól működtek, erre mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk.

Végezetül annak kapcsán is érdeklődtünk, hogy az egésznapos apró-cseprő ügyek intézése mellett mennyi kapacitás marad a feltöltődésre:

Van egy kisfiunk, úgyhogy fogalmazhatunk úgy is, hogy a vele való foglalkozás jelenti számomra az elsődleges szabadidős elfoglaltságot. Ahogy mondani szokás, a vállalkozó anyukának nem jut idő hobbira, az unalom fogalmát pedig hírből sem nagyon ismeri.

A férjem viszont kifejezetten sokat sportol, rendszeresen jár el például kerékpározni vagy teniszezni.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts