Építőipari generálkivitelezés több évtizednyi tapasztalattal

Szabó Zoltán személyében újfent értékes taggal lett népesebb a Bizalmi Kör 500+ Deák vezetői csapata. Ennek apropóján a Szabó-Galambos Kft. ügyvezető igazgatóját is meginterjúvoltuk egy rövid bemutatkozás erejéig:

„Építőipari generálkivitelezéssel foglalkozunk. Ezen a területen belül kizárólag ipari létesítményeket építünk a megbízóink részére. Konkrétabban fogalmazva csarnokok, raktárak, hűtőházak, élelmiszeripari létesítmények építése képezi a tevékenységünk döntő többségét.

Immáron 25 évnél is mélyebb tapasztalatunk van ezen a területen, egyúttal a referenciáink 95%-a szintén ilyen jellegű. Habár a központunk Budapesten található, a kivitelezésre váró létesítmények lokációjához igazodva gyakorlatilag az ország egész területén dolgozunk.

A megrendelőink döntő többsége vagy rendszerint gyárt vagy raktároz valamit, illetve kereskedik bizonyos árucikkekkel. Magyarul különféle gyártók és termelők adják a velünk együttműködő partnerek döntő többségét.”

Zoltán elmondása szerint a vállalkozás annak idején még szövetkezetként indult, de a fő tevékenység az elmúlt évtizedek alatt változatlan maradt:

„Édesapám alapította a céget még az 1980-as években. A fő profil mindig is a könnyűszerkezetes és acélszerkezetes csarnokok kivitelezése volt, és ez nem is változott az elmúlt évtizedek során.

Kezdetben szövetkezetként működtünk, és 1993 óta a Kft. cégformaként. Személy szerint én az 1995-ös év környékén csöppentem bele a vállalkozás életébe, és hosszú évek óta töltöm már be a vezetői szerepet.

25 főt számlál a saját csapatunk, köztük akadnak szép számmal olyan munkavállalóink is, akik évtizedek óta effektív résztvevői az építési folyamatainknak. Mi nemcsak szervezzük, hanem végezzük is az építkezést. Emellett pedig nyilván alvállalkozók bevonásával dolgozunk a ránk bízott projektek kivitelezésén.”

Óriási tétje van annak generálkivitelezéssel foglalkozva, hogy sikerül-e megcsípni egy-egy komolyabb projektet. Zoltán így mesélt az ezzel kapcsolatos kihívásokról:

„A piacunk alapvető sajátossága, hogy rendszerint nagyobb volumenű projektek kivitelezésében működünk közre. Amikor tehát elnyerünk egy-egy komolyabb projektet, az jó eséllyel 6-12 hónapra le is fedi a kapacitásunkat és energiánkat. 

Viszont számolnunk kell az érem másik oldalával is. Amennyiben nem sikerül elnyerni egy-egy jelentős projektet, akkor bizony gondban lehetünk. Az építőipari projektek hullámzásában jellemző görbe kisimítása jelenti számunkra az egyik legfőbb kihívást.

Ennek az egyik hatékony módja a több lábon állás, vagyis annak a gyakorlata, hogy más területek felé is nyitottak maradunk.”

Munka után természetesen édes a pihenés, ahogyan a sport és a kertészkedés is kiváló alkalmat teremthet a kikapcsolódáshoz:

„Számomra a sport jelenti a feltöltődés és kikapcsolódás egyik bevált módját. Odafigyelek tehát arra, hogy a testedzésre, a futásra, illetve a kirándulásra rendszeresen tudjak időt szakítani.

A másik feltöltődést jelentő elfoglaltság pedig a kertészkedés. Mivel kertes házban lakom, ennek köszönhetően szerencsére sokszor van lehetőségem hódolni ennek a tevékenységnek. Számomra ugyanis a kertészkedés tényleg magát a feltöltődést, a kikapcsolódást jelenti.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts