Harmadik generációs stratégiai tanácsadás, sokat látott és tapasztalt felsővezetők révén

Vég Ottó személyében ismételten új tagot köszönthetünk a Bizalmi Kör vezetői közösségén belül. Így a 3rdGEN Zrt. társalapítóját is meginvitáltuk az ilyenkor megszokott bemutatkozó interjúra, szokás szerint az általa vezetett vállalkozás tevékenységéről kérdezve elsőként: 

„Harmadik generációs tanácsadó cég vagyunk, tudomásom szerint Magyarországon az elsők és egyetlenek. Olyan csúcsvezetők, sokat látott jelenlegi, vagy volt felsővezetők alkotják a Tanácsadói Közösségünket, akik legalább 15 éves felsővezetői múltat tudhatnak magukénak, és nagy szervezetek vezetését végzik most is, vagy tették mindezt a múltban.

Az általuk megszerzett és összegyűjtött tapasztalat felbecsülhetetlen értékkel bír. Olyannyira, hogy ezt kamatoztatva a megbízóink számára is komoly hozzáadott értéket jelent a vezetői tevékenységük eredményességére nézve.”

Ottó betekintést engedett az általuk kínált szolgáltatások és megoldások jellegébe is – külön a KKV szektor, és külön a multinacionális szereplők igényeire szabva:

„Kétféle módon is segíteni tudunk az ügyfeleinknek. Az egyik opció jellemzően a KKV szektor szereplőinek jelent optimális megoldást, mikor is magát a céget fejlesztjük, akár stratégia alkotásban, értékesítési, HR vagy pénzügy/kontrolling folyamatok kialakításában. 

De egy úgynevezett túlélő programot is tudunk biztosítani, kimondottan a KKV szektorra specializálva. A sokat látott és tapasztalat tanácsadóink segítenek precízen feltérképezni a cég életében jelen lévő kritikus folyamatokat, a külső és belső függőségeket, valamint a napi tevékenységek mögött sokszor rejtve maradó kockázatokat.

A szolgáltatásunk másik lába az úgynevezett Business Mentoring. Ez jellemzően a nagyobb szervezetek és multinacionális cégek közép és felsővezetőinek szakmai és leadership mentoring folyamatát jelenti.

Különösen az újonnan kinevezett vezetők életében, új stratégiák bevezetésekor, vagy egy-egy nehezebb periódus sikeres menedzselésének céljából jelentkezik a számszerűsíthető hasznossága.”

Ottót természetesen a 3rdGEN Zrt. alapításának ötletéről, vagyis a szolgáltatás létrehozásával kapcsolatos motivációkról is kérdeztük:

„Jómagam is több évtizedes felsővezetői tapasztalatot tudhatok a magaménak. Egy idő után hozzám hasonlóan a kapcsolatrendszerem több tagjánál is felmerült az igény arra, hogy az összegyűjtött tudást valamilyen értékes formában sikerüljön továbbadni és ezzel értéket teremteni.

Ez volt tehát a motiváció, ami belülről hajtott bennünket alapítókat, alapítótársam remek ötlete is ebből táplálkozott. Fontosnak tartottuk a harmadik generációs tanácsadó szerepet, ezáltal biztosítva a minőségi cég és vezető fejlesztéshez nélkülözhetetlen tapasztalatot és hozzáadott értéket.”

Az aktuális mérföldkövekre és kihívásokra vonatkozó kérdésre Ottó a következőket mondta:

„A 2019-es év decemberében indultunk, szóval relatíve fiatal cég vagyunk. Nyilván nehezített pálya volt, hogy nem sokkal az indulást követően egy globális méretű járvány formálta át teljesen az üzleti gyakorlatokat, mindamellett, hogy aláhúzta az általunk képviselt minőségi tudás és tapasztalat átadásának szükségességét, hasznosságát”.

Végezetül, és szintén megszokott módon a feltöltődés, illetve kikapcsolódás leginkább preferált módjáról érdeklődtünk Ottónál:

„A szabadidőmben szeretek minél több minőségi időt tölteni a családommal. Három gyermekem van, szóval programokból, elfoglaltságokból és izgalmakból nem szenvedünk hiányt.

Mindezen felül nagyon szeretem vízparton, konkrétabban fogalmazva a Balaton partján eltölteni a szabadidőmet. Főként a horgászat az, amiben a legnagyobb örömömet lelem”.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts