Minőségi matériák, amikre csak szükség lehet egy csarnok építésénél

A Bizalmi Kör TOP Kossuth vezetői klub tagjai számára kedvező hír, hogy Erdős Péter személyében újfent izgalmas csatlakozóval sikerült bővíteni a csapatot. Úgyhogy fogadjátok sok szeretettel a CTW Hungária Kft. ügyvezetőjével folytatott bemutatkozó interjút:

„Alapvetően importőr és kereskedelmi cég vagyunk, jellemzően külföldi nagy gyártók építőanyagait hozzuk be Magyarországra. Ezeket a matériákat projektekre értékesítjük, nem tartunk raktárkészletet.

Tehát egy-egy projekt elnyerését követően speciálisan arra hozzuk be az építőanyagokat. Két fő szegmensünk van:

  • az árbevételünk döntő hányadát a különböző csarnok építőelemek szolgáltatják. Tehát minden olyan építőanyag importjával és értékesítésével foglalkozunk, amiből csarnokot lehet építeni.
  • a másik szegmensünk inkább még gyerekcipőben jár. Prémium minőségű infra fűtéseket forgalmazunk, egyelőre kisebb léptékben, ugyanakkor nagyon szeretjük ezt az ágat is.

Péter röviden felvázolta nekünk az ügyfélkörük jellemző összetételét is:

„A partnereink döntő többségét azok a kivitelező cégek teszik ki, akik kimondottan csarnok építéssel foglalkoznak. 

Legjellemzőbb ügyfeleink olyan cégek, akik éves viszonylatban mintegy 8-10-15 csarnokot építenek. Fontos hozzátenni, hogy az építőanyagok forgalmazásán túl országos szinten tudunk biztosítani olyan csarnokok építésével foglalkozó kivitelezőt is, akik kifogástalan minőségű munkát tesznek le az asztalra.”

Péternél arról is érdeklődtünk, hogy miért pont ezen a területen kezdett el dolgozni, vagyis miféle motiváció köti őt a területhez:

„Régóta ennél a cégnél dolgozom már, egyébként ügyvezetőként vagyok jelen. A tulajdonosunk egy osztrák magánszemély, aki az operatív munka koordinálásával bízott úgymond meg, és kvázi a pénzét fialtatja a vállalkozásban.

Ami a motivációmat illeti, annak idején építőipari iskolát végeztem, és mindig ebben az ágazatban akartam tevékenykedni. Aztán a sors úgy hozta, hogy inkább a kereskedelmi vonalra kerültem.

Mostanság a napi munkám legfeljebb 20%-a műszaki jellegű, és 80%-ban kereskedelemmel foglalkozom. Persze kifejezetten jól jön, hogy értek a műszaki dolgokhoz és szeretem is őket.”

Ahogy Péter fogalmaz, „kihívásból és feladatból mindig akad”, úgyhogy név szerint meg is nevezett párat:

„A Covid-19 helyzet elsőre kicsit ijesztő volt, amikor 2020. márciusban hirtelen megállt minden. Nekünk ugyebár kimondottan sok olasz gyártó partnerünk van, de szerencsére néhány hét alatt helyreállt a régi megszokott rend. Az építőipart nem rázta meg a kialakult szituáció, kicsit talán átalakította.

Személy szerint nálam az online átállás jelent kihívásokat. Jobban szeretem ugyanis, amikor „face to face” le tudok ülni valakivel, és úgy egyeztethetjük a dolgokat. Nem mellékesen eredményesebb is vagyok a személyes tárgyalásokon.

Mindezek mellett egyfajta kiéleződött ár harc tapasztalható az ágazatunkban. Vagyis igencsak beerősödött a konkurencia. A kelet-európai gyártók rengeteg borsot törnek az orrunk alá az alacsony árakkal, törzsvevőket visznek el, sok fejtörést okozva. Persze inkább feladatként tekintek erre a jelenségre is – valahogy meg kell oldani ezt is.

Számomra nagyon fontos az továbbá, hogy ne legyek folyamatosan a munkához kötve, vagyis rendszeresen tudjak pihenni, kikapcsolni. Azon a kihíváson is dolgozom tehát, hogy nélkülem is zavartalanul működjön a cég.”

Végül szokás szerint a feltöltődés, kikapcsolódás és önfejlesztés témakörről esett szó a beszélgetésünk keretei között:

„Kiemelten fontos az életemben az egészséges egyensúly fenntartása, energiából sem a hiány, sem pedig a többlet nem ideális véleményem szerint. Folyamatosan figyelek tehát arra, hogy ezt sikerüljön szinten tartani.

Sokat foglalkozok magammal, vagyis az önismeret, mentális fejlesztés, coaching témakörével. Nagy eredménynek érzem, hogy rendszerint úgy tudok hazaérni, hogy képletesen fogalmazva minden munkával kapcsolatos gondolatot kirakok az ajtó elé.

Szívesen töltődöm családi programokkal, miközben sportmániás is vagyok, nemrégiben pedig egy kutyussal is bővültünk.” 


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts