Mesterelme csoportok és szervezetfejlesztés – ismerjétek meg a Bizalmi Kör új klubmenedzserét

Szuper hírünk van a számotokra, ugyanis Balogh Zita személyében új klubmenedzser csatlakozott a Bizalmi Kör csapatához. Zita egyébként néhányatoknak már ismerős lehet, ugyanis két mastermind csoport sikeres vezetése után döntött a komolyabb szerepvállalás mellett.

A cikkben róla, az általa vallott filozófiáról, illetve a vállalkozói és egyéb tevékenységéről olvashattok.

A szervezetfejlesztés, valamint a Bizalmi Kör között lévő szinergia

Zitát már évek óta foglalkoztatta a kérdéskör, hogy miként is lehet a KKV-kat összekapcsolni. Lehetőség szerint olyan formában, hogy segítsék és támogassák egymást, közös célokat tűzzenek ki, mégpedig a felelős szervezeti működés és az ügyfélközpontúság alapjaira építkezve.

A szervezetfejlesztéssel foglalkozó vállalkozói tevékenysége szinergiában van a fentebb taglalt kérdésekkel. Úgyhogy az önálló vállalkozását folytatva határozta el végül magát, hogy a mesterelme csoportok mellett további szerepet vállal a Bizalmi Körön belül.

Zita megfogalmazása szerint „arra van időnk, amire szánunk”. Mivel a csapata egyébként tökéletes szakmaisággal menedzseli a feladatok jelentős részét, ezért nyugodtan fordíthat ránk több időt, a két szerepkör tökéletesen megfér majd egymás mellett.

Hoppá – ez nemcsak egy üzleti klub, hanem valódi közösség

Immáron két éve hozta össze az élet Zitát a Bizalmi Kör tevékenységével, érdekes módon a BIX-Bizalmi Indexen keresztül. Aztán az ügyfelekkel folytatott beszélgetéseken egyre többször hallott rólunk. Végül arra is fény derült, hogy a BIX és a Bizalmi Kör egy csapathoz tartozik.

Nem sokat teketóriázott, inkább azonnal kérte a tagság felvételét. Az első közös események pozitív tapasztalásait követően a Napfelkelte félmaraton keretei között került fel az i-re az a bizonyos pont.

A csapatot és a tagokat egy teljesen más oldaláról megismerve vált nyilvánvalóvá, hogy itt egy üzleti klubnál jóval többről van szó. A valódi közösség pedig számára is kiemelten fontos érték.

A mastermind alkalmak inspiráló hatása és pozitív tapasztalata

A szervezetfejlesztési tanácsadó tevékenységhez remekül passzolt, hogy a mesterelme találkozók témái sokszor klasszikus szervezeti kérdésekről szólnak. Ebben pedig jelentős szerepe van a folyamatoknak és a HR-nek is. Zita számára kellemes tapasztalás volt első számú vezetőket arról hallgatni, mennyire fontosak számukra a cégben dolgozó kollégák.

Inspirálóan hatott rá a mastermind alkalmak hangulata. Egy-egy ilyen találkozón mindenki erőteljesen fókuszált, a csoporttagok figyelnek egymásra, építenek egymás témáira. Nem mellékesen az elképesztő tapasztalati tudás révén nagyon komoly vezetői dilemmákra sikerülhet megoldást találni.

Mindenki ad és kap is egyaránt. Ezért akár új csapat alakul, akár új tag lép be, jellemző módon gyorsan kialakul egy valóban bizalmi légkör, ami később nem egy esetben barátsággá formálódik.

A klubmenedzserré válás mögött meghúzódó motiváció

A fent leírtakon túl egyfajta saját küldetés jelentett plusz motivációt. Zita ebben a formátumban szeretne hozzátenni ahhoz, hogy a magyar vállalkozók összefogva, közösen tűzzenek ki célokat, illetve valósítsanak meg értékes törekvéseket.

Az általa képviselt gondolkodásmód szerint az összefogás teremti meg a lehetőséget a valódi fejlődésre. Mondhatni egyszer csak minden együtt állt, ahhoz hogy kibővült szerepkörrel folytassa a Bizalmi Körben.

Dióhéjban az egyéb vállalkozói tevékenységéről

A működési hatékonyság növelése az elsőszámú szakterület, a veszteségek felszámolásával. Ehhez egy adatalapú döntéshozatali és fejlesztési struktúra szolgáltatja az alapot, ahol a középpontban maga az ember áll, mégpedig egy jól átlátható, szervezett működésű rendszerben.

Az egyre növekvő vevői igények, a digitalizáció, az automatizáció mind megköveteli egy ilyen rendszer felépítését, fejlesztését. Csakis így tartható, illetve teremthető meg a versenyképesség.

A feltöltődés, illetve kikapcsolódás Zita által preferált formái

Habár a fia áll az első helyen, ugyanakkor sok mindenben megtalálja a kikapcsolódás lehetőségét. Feltöltődést jelent számára például, ha emberekkel ismerkedhet. Szívesen hallgatja mások történeteit, ugyanis az ő sikerük inspirálóan hat rá.

A sportnak, főleg a sport rendezvényeknek persze kiemelt szerepe van. Zita szeret futni, és egy ideje a triatlon is az életének része, egyúttal csodás önismereti útként funkcionálva. Ezen felül szívesen tanul és tesz szert új ismeretekre. Mindig talál valamit, ami mélységeiben érdekli, így erre is komoly időt fordít.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts