Minden, ami szellőzés és légtechnika, feladatorientált struktúra mentén

Újabb klubtagot köszönthetünk a Bizalmi Körön belül. Ezúttal Rigó Ákos, az ISOTERV Kft. tulajdonosa döntött a csatlakozás mellett. Mi pedig rögvest akcióba léptünk, és elkészítettük vele az ilyenkor szokásos bemutatkozó interjút:

„Szellőzőkkel és légtechnika kivitelezéssel foglalkozunk, mondhatni mindennel, ami légtechnika. Vagyis a légtechnikai és szellőző rendszerek tervezését, építését, karbantartását és tisztítását egyaránt ellátjuk mindazzal együtt, ami a területhez kapcsolódik.

Nem a családi házakat, de nem is a plázákat szolgáljuk ki, valahol a két véglet közötti szegmensben vannak a mi ügyfeleink. Nagyjából a pár ezer négyzetméteres csarnok méretig vállaljuk a munkákat.

Méghozzá Magyarország egész területén, Záhonytól egészen Zalaegerszegig vagy Sopronig.”

Ákos mesélt nekünk a csapat létszámáról, összetételéről, valamint a kifejezetten feladat orientált működés részleteiről is:

„Tizenhárom (remélhetőleg a cikk megjelenésének idején már tizennégy) fős a csapatunk. Ebből hatan koordinálják és szervezik a teendőket az irodában, míg egy nagyjából harminc fős alvállalkozó réteg segít kiszolgálni az ügyfeleinket.

Gyakorlatilag ugyanazokkal az emberekkel dolgozunk évek óta. A korábbi dolgozóinkkal is megmaradt a jó kapcsolat, más alvállalkozókkal pedig egy-egy közös projekt apropóján ismerkedtünk össze.

Fontos, hogy nálunk nincs hierarchikus irodai struktúra. Feladatok vannak. Akinek épp nincs úgy munkája, azonnal besegít a másiknak, és egy-egy feladatot viszünk végig. Ezzel a pragmatikus működéssel egyébként rendre el is érjük a kapacitásunk plafonját.”

Ákos elmondása szerint már középiskolában is erőteljesen ez a terület foglalkoztatta erőteljesen:

„Épületgépész vagyok. Pécsett végeztem, az örök városból származó baráti kapcsolataim pedig mind a mai napig megmaradtak. Gépész beállítottságú vagyok már egészen a középiskolás korom óta, divattervezőnek például nem lennék túl jó.

Valahogy megtetszett ez a terület, látni egy komplex csőhálózat felépítését. Miután ebbe az irányba indultam, végül a légtechnikára specializálódtunk céges szinten.”

A következő Bizalmi Kör klubvacsora, illetve mesterelme találkozó alkalmával Ákos szívesen hallgat meg tapasztalatokat HR kérdésekben:

„Ami kihívást jelent, az a humán erőforrás hatékony menedzselése. Autós hasonlattal élve „nem vagyok egy jó sofőr, én csak vezetni szeretek”. Szeretem ezt csinálni, de biztosan lehetne jobban, hatékonyabban is.

Pláne úgy, hogy a humán erőforrás akadályt jelent a kapacitásunk növelésében. Mindezen felül a nyugalom megteremtése foglalkoztat még, a célom pedig inkább oldalra lépni, és egy a jelenlegi üzletágunkhoz kapcsolódó lábat is kiépíteni a vállalkozásunknak.”

A Bizalmi Körre ajánlás útján talált rá, és lelkesen várja a klubon belüli tapasztalatokat:

„A főiskolai baráti körből ajánlották nekem a Bizalmi Kört. A helyzet az, hogy – főleg vidéken – túlságosan sok, hasonlóan gondolkodó cégvezetővel nincs lehetőség beszélgetni.

Úgyhogy mivel kíváncsi vagyok más cégvezetők véleményére, ötleteire és elgondolkodtató meglátásaira, ezért döntöttem végül a csatlakozás mellett.”

Végül szokás szerint a szabadidő, kikapcsolódás és feltöltődés kedvelt módjai kerültek terítékre:

„Imádok síelni, illetve újabban a kemencézés vált lebilincselő elfoglaltsággá. Egyébként nagyon kevés dolog kapcsolja ki az agyam. Évekkel ezelőtt bokszoltam is, mára viszont ezt már nem gyakorlom.

Ugyanakkor hobbi szinten eljárok futni. Azt viszont nem mondanám, hogy szeretem, viszont nem túl sok sportolási lehetőség áll rendelkezésre mostanság.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts