Jobb klímát költséghatékonyan, ügyfélközpontú szemlélettel

Medgyesi Tamás személyében nemcsak a Cool Airconditional Kft. ügyvezetőjét, hanem egy komplett cégcsoportban vezető szerepet betöltő új tagot köszönthetünk a Bizalmi Körön belül. Az alábbiakban a vele készített szokásos bemutatkozó interjú részleteit olvashatjátok:

„A négy cégből álló cégcsoportunk tulajdonosi jogainak gyakorlója egy családi vagyonkezelő. Az operatív cégek a Cool Airconditional Kft., a márka specifikus disztribúciós vállalkozásnak számító M-Klíma Magyarország Kft., illetve egy pilot projektként működő szerbiai leányvállalat.

A Cool Airconditional Kft-n belül alapvetően két üzletág működik, egy cégben két különálló vállalkozást formálva. Egyrészt épületgépészeti és projekt kivitelezéssel foglalkozunk jellemzően ott, ahol a hőszivattyúval és klímával kapcsolatos szakértelmünk jelentős hozzáadott értékkel bír.

A másik üzletágunk egy nagykereskedelmi tevékenység, klíma és hőszivattyú berendezések értékesítését végezve kisebb cégeknek és partnereknek, akik utána ezeket a fogyasztókhoz juttatják.

A Cool Airconditional Kft. tavalyi árbevétele több mint 6 milliárd forint volt, a cégcsoport teljes bevétele 8 milliárd feletti. A csoport létszáma pedig 90 fő körüli.”

Tamás elmondása alapján érdekes, egyben tanulságos története volt annak is, ahogyan annak idején pont ezzel a területtel kezdett el foglalkozni: 

„Maga a cégalapítás az 1994-es évre tehető. Alapvetően épületgépész mérnök végzettséggel rendelkezem. Az egyetemet követően mondhatni pályaelhagyó lettem, ugyanis informatikával kezdtem el foglalkozni.

Egyszer magamnak szerettem volna klímát vásárolni, de a folyamat meglehetősen nehézkesre sikeredett. Ekkor támadt a gondolat, hogyha egy ilyesfajta igényt ennyire bonyolult megoldani, akkor könnyen lehet, hogy érdemes foglalkozni a kérdéssel.

Pont került a látókörömbe egy olyan cég, amelyik alapvetően számítógép nagykereskedelmi importtal foglalkozott, de klíma berendezések importját is elkezdte.  Így másodállású vállalkozásként elindítottam a dolgot, ami aztán szép organikusan a fő vállalkozássá avanzsált.”

Tamás mesélt nekünk a növekedéssel akaratlanul is együtt járó kihívásokról és mérföldkövekről is:

„Többször is találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy amikor kifejezetten meredek növekedési fázisban vagyunk, azzal automatikusan jönnek bizonyos kihívások is. Jelenleg ezeknek az áthidalásán dolgozunk.

Ezen felül dolgozunk azon is, hogy egy klasszikus magyar privát cég vállalati kultúrájából miként tudunk professzionális vállalati menedzsmentet, illetve kultúrát építeni. Ez a fajta átmenet jelent aktuálisan kihívásokat az életünkben, ez foglalkoztat mostanság.

Végül a beszélgetés fonalát az önfejlesztés, illetve a feltöltődést jelentő elfoglaltságok irányába tereltük:

„Rendszeresen dolgozom tanácsadókkal. Egyrészt a szervezetünk, másrészt a saját fejlődésem támogatása és elősegítése a cél ezen keresztül. Ezen felül évente több alkalommal is igyekszem részt venni tanfolyamokom és konferenciákon, természetesen a rendszeres olvasás mellett.

Ami a szabadidő eltöltését illeti, van egy élelmiszermérnöki – pálinkamesteri – másoddiplomám. A pálinkával kapcsolatos tevékenységeknek csakis szerelemből hódolok és kimondottan örülök, hogy nem csináltam belőle üzletet.

Ezen felül újabban a kamaszkorom lelkesedést újra élesztve a zenélés jelent feltöltődést, egész pontosan nagybőgőn játszom.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts