Prémium szalámik és kolbászok tradicionális hazai receptek alapján

Ivánácz Gábor, a Venison Gusto Kft. alapítójának személyében újabb izgalmas taggal bővült nemrégiben a Bizalmi Kör vezetői csapata. Gábor vállalkozói tevékenysége elképesztően inspiráló, ezért tényleg szívből ajánljuk a vele készült bemutatkozó interjú leiratának az elolvasását:

„Prémium szalámikat és kolbászokat készítünk, kizárólag minőségi alapanyagokból. A legfontosabb szempont, hogy az állat, melynek húsából termékeinket készítjük semmiféle szintetikus táplálékot, illetve szemestakarmányt sem fogyaszthat.

Vadászati nagyhatalom vagyunk, a nemzeti parkok területén pedig rendkívül értékes bivaly és szürkemarha állomány áll a rendelkezésünkre. A zöld növényeken, természetes táplálékon felnőtt állatok húsa egészséges, telítetlen zsírsavakkal van tele, amik jótékony hatást gyakorolnak az emberi szervezetre.

Kizárólag a legjobb alapanyagokból, precízen előírt gyártási folyamatokat betartva, készítünk szalámikat, sonkákat, kolbászokat magas minőségben, magyar, de sajnos itthon kevésbé ismert húsokból.”

Gábor elmondása szerint a Covid-19 helyzet jelentősen átalakította a célokat és prioritásokat:

„A cég indulásakor az export tevékenységünk volt fajsúlyosabb. Jachtokat, nagykövetségeket, konzulátusokat, csúcs éttermeket, hoteleket láttunk el még a Covid-19 helyzet előtt. Kiszolgáljuk egyébként a prémium élelmiszereket preferáló magánszemélyeket, emellett pedig rendezvényeken is gyakran közreműködünk.

Tényleg olyan minőséget képviselünk, ami Magyarországon nem igazán ismert. Budapesten, a Margit körúton nyitottunk egy elegáns kis üzletet. Maga a cég 7 éve működik, én pedig másfél éve foglalkozom csak ezzel.”

Nem akármilyen életút és háttérsztori vezetett egészen addig, hogy Gábor ma prémium kolbászok, sonkák és szalámik gyártásával foglalkozzon:

„Alapvetően gazdálkodó családból származom, édesapám ugyanis egészen nagy volumenben foglalkozott állattartással. Viszonylag fiatalon elkerültem otthonról, pár évvel később pedig kikerültem külföldre.

Egy tehetős orosz családnál is dolgoztam komornyikként. Miközben repültem velük az utazásaiknál, kiszolgáltam őket luxus jachtukon és a pihenésre szolgáló villában, láttam milyen temérdek pénzt költöttek élelmiszerre.

Szerettem volna nekik magyar terméket vásárolni, de nem találtam a hazai kínálatban olyat, amely megfelelt volna a kívánalmaknak. Ekkor gondoltam arra, hogy ez egy kihasználható piaci rés lehet.”

Szokás szerint az aktuális célokról, mérföldkövekről is igyekeztünk érdeklődni:

„Jelen pillanatban hárman tartoznak alkalmazottként a cég kötelékébe. Sok mindent alvállalkozókkal és technikusokkal oldunk meg. Tapasztalataim szerint jelenleg nem túl jó a munkaerő minősége, egy vállalkozónak viszont sokkal inkább érdeke, hogy minőségibb munkát tegyen le az asztalra.

A szürkemarhákat, bivalyokat egyébként én magam választom ki és veszem meg nemzetiparkoktól, a vadhúst pedig vadásztársaságtól, vadfeldolgozóktól vásároljuk. Mindent mi felügyelünk, az alapanyagok beszerzése mellett technikusaink vannak jelen, precíz előírásokat követve végezzük a gyártás minden mozzanatát.

Szeretnénk növelni az ismertségünket, az emberek tudtára hozni, hogy léteznek ilyen termékek, emellett pedig a kínai és japán exportunkat is szeretnénk elindítani.”

Zárásként Gábor nemcsak az általa preferált szabadidős tevékenységekről mesélt, hanem egy egészen fontos küldetés részleteibe is betekintést engedett:

„A szabadidőmben nagyon szeretek főzni, illetve imádok kóstolókat és rendezvényeket tartani. Nálam egy reggeli készítése is lehet órákon át tartó kellemes elfoglaltság. Persze egy jó futás vagy séta ugyanúgy képes feltölteni.

Számomra egyfajta fontos küldetés egyébként tanítani az embereket arra, hogy ne vegyenek meg minden olcsó vackot. Mindenképp nézzék meg az élelmiszerek csomagolásán, mi is van benne, hiszen az vagy amit megeszel!

Amellett persze, hogy egy kicsit a minőség felé igyekszünk terelni a magyar embereket, a magyar termék imázshoz is próbálunk hozzáadni, és ezért sokat teszünk.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts