A barbecue tudománya művészi szinten, életérzésként megvalósítva

A Kiss Dávid vezette amerikai stílusú BBQ étterem, illetve a hozzá kapcsolódó üzletek kínálatát látva lehetetlen nem megéhezni. Úgyhogy ne lepődjetek meg rajta, ha a vele készített bemutatkozó interjú leiratának az olvasását követően kedvet kaptok majd ellátogatni hozzájuk:

 „A tevékenységünk meglehetősen szerteágazó, ugyanakkor minden a Rub & Roll márkanév körül csoportosul, aminek a különböző változataival szolgáljuk ki a vevőinket. Úgymond a zászlóshajónk egy amerikai stílusú barbecue étterem Budapest belvárosában, a Vígszínházzal szemben.

Szinte minden a húshoz, egész pontosan a hamisítatlan amerikai marhahúshoz, illetve a mangalicához köthető nálunk. Jobban mondva az elkészítésükhöz, ami lassú tűzön, hosszú órákon keresztül történik.

A Rub & Roll Barbecue étterem és egyben életérzés is, nálunk tényleg minden a barbecue, vagyis a lassú tűzön, füstön sütött húsok körül forog.”

Olyannyira, hogy az ínycsiklandó ételek mellett egyéb formátumban is történik a kulináris élvezeteket keresők kiszolgálása:

„Másik egységünk a Rub & Roll Villa Gödöllőn, ahol az étel kínálat hasonló, miközben egy nyári konyha is működik. Rendkívül népszerű a 300 négyzetméteres teraszunk, ahol esküvőknek és egyéb rendezvényeknek adunk otthont rendszeresen.

Ugyanitt működik egy teniszklub, négy pályán fogadva a hozzánk érkezőket, a téli időszakban sátor alapon fedett körülményeket is biztosítva. Ezen felül foodtruck, illetve húsüzem is tartozik hozzánk.

A húsipari termékek előállításának üzletágát egy éve kezdtük el fejleszteni. Marhahús és mangalica felhasználásával virslikkel, grillkolbászokkal, hamburger húsokkal 17 terméktől álló portfóliót dolgoztunk ki.”

Hogy milyen indíttatásból tendál valaki ilyen erőteljesen az amerikai stílusú vendéglátás irányába, arról Dávid a következőt osztotta meg velünk:

„A polgári szakmám szakács, és meglehetősen sokat dolgoztam külföldön. Nagyon komoly hatást gyakorolt rám továbbá az Amerikai Egyesült Államokban  tett látogatásom. Bő 10 éve történt ez, és egyértelmű fanná váltam akkor.

Olyannyira, hogy Írországból hazaköltözve már az ott tapasztalt minták alapján nyitottam meg az első burgerest. Jelentős szerepet vállaltam aztán az itthon kialakult burger forradalomban, és így fejlődött ki szépen sorjában a többi üzlet.”

Persze a fejlődés, az újítás gyakran kihívásokkal jár, amelyekből Dávid cégében is akad bőven:

„A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy fizikálisan és földrajzilag nem kapcsolódnak egymáshoz az üzleteink. Emiatt szervezeti szinten komoly kihívást jelent a hatékony működés összehangolása.

Egy a multi cégek által használt vállalatirányítási rendszer implementálása volna célravezető, ami kisebb létszámmal is eredményesen használható, és segít irányítani minden egyes egységet.

Most ugyanis az jelenti  a fő problémát, hogy ahol épp nem vagyok, ott nem fejlődnek a dolgok a kívánt ütemben.”

Dávid az elmondása szerint a szabadidejében is szeret úgymond a szakmájával foglalkozni, keresve az inspiráció lehetőségeit:

„Az utazás, a gasztro túrák jelentik számomra a feltöltődést. Mindig igyekszem annak alapján úticélt választani, hogy hol mit lehet enni. Ezt nézem minden utazásnál, új helyeket és ötleteket felfedezve rengeteget tanulok és inspirálódom. Szeretek évente többször elmenekülni a hétköznapokból.”


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts