Gyermekek tanulási képességeinek fejlesztése online kurzusokkal

Sárosdi Virág nem egy hétköznapi terület szakértőjeként csatlakozott nemrégiben a Bizalmi Kör vezetői klubjához. Merthogy az általa vezetett Skillo Blog Kft-t a gyermekek tanulási képességeinek fejlesztését segítő tartalmakra építette.

Úgyhogy rendkívül izgalmas bemutatkozó interjút volt lehetőségünk folytatni vele, aminek a részleteit az alábbiakban olvashatjátok:

„Szakmai vállalkozásként elsősorban szülőknek segítünk a gyermekek képességfejlesztésében. Mindezt otthoni eszközöket alkalmazva, otthoni környezetben tudják végezni. Ehhez készítünk és fejlesztünk folyamatos jelleggel online kurzusokat.

Ezek a digitális termékek a webshopunkban érhetők el, és a 2 éves kortól egészen 8 éves korig hatékonyan tudják támogatni a gyerekek tanulási képességeinek fejlődését. Kreatív fejlesztéssel, játékos tanulással, illetve logopédiával.”

Virág elmondása szerint magát a vállalkozást egyedül kezdte még évekkel ezelőtt, de mára öt fős csapattá sikerült fejlődniük:

„Egyéni vállalkozásként indult a tevékenység még 2013-ban, aztán 2016-ban is még csak egyszemélyes Kft-re változott a formátum. A tavalyi évben lettek munkatársaim, úgyhogy jelenleg öten alkotjuk a csapatot.

Két kolléga segít úgymond a szakmai munkában. Ők gyógypedagógus-, illetve logopédus hallgatók és a speciális szakterületek ismerete által a minőségi tartalmak gyártásában működnek közre.

Velük hárman oldjuk meg házon belül a marketinget, valamint a szövegírást is. Van továbbá egy grafikusunk is, egyik kollégánk pedig inkább a pénzügyekkel foglalkozik.”

Természetesen most is feltettük a „miért lettél vállalkozó” című standard kérdésünket, amire a következő választ kaptuk:

„Amikor évekkel ezelőtt Bostonban éltem, eljutottam egy olyan bentlakásos iskolába, ahol nem beszélő autista gyerekekkel foglalkoztak. Ez az élmény rendkívül meghatározó volt számomra, itt döntöttem el, hogy gyógypedagógus leszek.

Hat gyermekem van egyébként és vidéken élünk a családommal. Mikor a két legkisebb gyermekemet itthon tanítottam, blogot vezettem a folyamatról. Közben dolgoztam gyógypedagógusként és logopédusként, de a folyamatos blogírással szerettem volna segíteni a szülőknek.

Nagy könnyebbséget jelentett közben, hogy itthonról is tudtam foglalkozni a vállalkozás fejlesztésével. Szép organikusan anyagilag is stabilabban működött a dolog, így egyre kevesebb órát kellett vállalnom úgymond alkalmazottként.

Akkoriban ilyen típusú kezdeményezés nem volt még a piacon. Plusz extra motivációt jelentett, hogy külföldi magyaroknak is nagyon sokat tudtam segíteni.”

Virág megosztotta velünk azokat a kihívásokat is, amelyek nagyrészt motiválták őt a Bizalmi Körhöz történő csatlakozás felé:

„Miután az egyéni vállalkozói formátum után felvettem embereket, ez a változás egészen más munkafolyamatot követel meg tőlem is. Be kell valljam, nem biztos, hogy készen álltam erre a változásra.

Ezen a téren szeretnék fejlődni, mert sokat kell még tanulnom mások vezetéséről. Felnőttekkel dolgozni nagy kihívást jelent a számomra. Nem mindegy, mennyire ügyesen ugrom meg ezt a kihívást.”

Ami pedig a munkán kívüli elfoglaltságokat illeti, a családdal töltött minőségi idő mellett Virág a következőkkel foglalkozik szívesen a szabadidejében:

„Amikor van rá kapacitásom, akkor szívesen olvasok. Ezen felül a hímzéssel is szeretek foglalkozni, vagy pedig úgynevezett scrapbookot készítek.”


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts