Mesterséges Intelligencia: Áldás vagy átok? — a februári klubesemények margójára

Technológiai áttörés, vagy elveszett vállalatok? A február 7-én és 8-án megrendezett teltházas klubesemények fókuszában a mesterséges intelligencia állt, a meghívott szakértők előadásai után pedig a legtöbb résztvevő egy életre szóló élményt vihetett haza magával.

„Ez egészen hihetetlen”, „Le vagyok nyűgözve”.

Ilyen mondatoktól volt hangos a Bizalmi Kör első idei klubeseményeinek otthont adó ÖbölHáz Rendezvényközpont. 

Az ember könnyen gondolhatná, hogy egy híres énekes tette tiszteletét a megújult helyszínen, ebben az esetben azonban egészen másról van szó — ettől függetlenül a csodálkozás mértéke a legnagyobb zenei fesztiválok nagykoncertjeit juttatta az eszünkbe.

A Széchenyi, a Kossuth, a Deák, és Lánchíd Vezetői Klub tagjai ugyanis napjaink egyik legfontosabb és legmegosztóbb jelensége, a mesterséges intelligencia témájában tekinthettek meg különböző előadásokat, amely kérdéskör nem is lehetne aktuálisabb, mint most.

Az emberek szerte a világon ugyanis gyakran félelemmel viseltetnek a mesterséges intelligenciával szemben. Ennek oka lehet az ismeretlentől való félelem, de az MI által potenciálisan jelentett kockázatokat is rendszeresen említik. 

Továbbá, sokan attól tartanak, hogy a mesterséges intelligencia eljelentéktelenítheti a sok év alatt megszerzett tudásukat, ezáltal pedig elveszi a munkájukat.

Azt ugyan nem állítjuk, hogy minden létező aggodalomat és kételyt eloszlattunk, de egy biztos: az előadások után még az MI-szkeptikus résztvevők is elismerték, hogy igenis lépést kell tartani ezzel az új technológiával, és ki kell használni az előnyeit. 

Apropó fesztiválok, az ehavi rendezvényeink „headliner-listája” igen impozánsra sikeredett: a Széchenyi Klub tagjainak Bene Gergő, az AI Media társtulajdonosa mutatta be a ChatGPT működését és trükkjeit, a Kossuth-klubeseményen pedig Balogh Péter, Petya és P. Tóth András az MI jelenlegi és jövőbeli alkalmazásairól és szerepeiről beszéltek a vállalkozások szemszögéből.

A szerdai nap résztvevőinek sem lehetett okuk a panaszra, hiszen a Deák Klub tagjaival Kürti Tamás moderálásában a Kürt Akadémia szakértői, Orovica Szilárd és Szalóczy Nóra osztották meg a tapasztalataikat, míg Bene Gergő a Lánchíd Klubot is lenyűgözte a prezentációjával.

Bátran kijelenthetjük, hogy az előbb felsorolt előadások mindegyike elkápráztatta a klubtagokat, ami nem meglepő, hiszen a stratégiai partnereink, a Kürt Akadémia, a STRT Holding, és a HVG által biztosított szakértők egy olyan új világba kalauzolták el a résztvevőket, amely alapjaiban határozza meg a vállalkozások életét.

A lassacskán szinte mindent leuraló MI-téma mellett azonban a vezetői kihívásokkal kapcsolatos kérdéskör sem maradt háttérben: a piacvezetői státuszról, a megfelelő stratégiáról, és a munka-magánélet egyensúly fenntartásáról ugyanis egy pódiumbeszélgetés formájában esett szó.

A főszereplők a Bizalmi Kör nagyágyúi voltak, ugyanis a beszélgetésen a 2022-es és a 2023-as Leader of The Year-győztesek, azaz Juhász Attila, az újHáz Centrum és a Piramis Építőház Kft. vezetője, illetve Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary elnök-vezérigazgatója vett részt, amelyet a Bizalmi Kör alapítója, Gangel Péter moderált.

Az előadások után kíváncsiak voltunk a klubtagjaink véleményére, és örömmel summáztuk, hogy a megkérdezettek kivétel nélkül hiánypótlóként hivatkoztak mind a témaválasztásra, mind az előadókra. Többen azt mondták, hogy az előadások után egészen máshogy tekintenek az MI-re, sőt, a vállalkozásaik mindennapjaiba is be akarják majd építeni ezt az új technológiát.

Egy vadonatúj innovációt elsajátítani azonban nem könnyű feladat, pont emiatt a márciusi klubeseményeken tovább robogunk az MI-vonalon, ugyanis Bene Gergő, Kürti Tamás, illetve P. Tóth András és Balogh Péter, Petya folytatják a februári előadásaikat, sőt, Petya egy önálló workshoppal is készül. A következő klubeseményeken, hasonlóan az ehavi programhoz, más témákról is lesz szó. Ezt a szekciót Pongor-Juhász Attila és Vityi Péter előadásai fogják fémjelezni.

A jövő hónapi előadásokra óriási az érdeklődés, ha nem akartok lemaradni, jelentkezzetek be még ma a Bizalmi Kör-applikációban a márciusi klubeseményekre, amelyek részleteit a közösségi média felületeinken megtalálhatjátok!


Ha szeretnél a leginnovatívabb cégvezetők közé tartozni, ne habozz, töltsd ki az alábbi űrlapot és visszahívunk!

Érdeklődési űrlap

Recommended Posts