A teljesítmény-, a kompetenciák- és a szív tükre – Átadtuk a Leader of The Year díjakat

7 nagyszerű cégvezető vehette át a szakmájuk legkiemelkedőbb képviselőinek járó elismerést a Leader of The Year díjátadón, amelyet a Corinthia Hotel báltermében, december 1-jén tartottunk. A grandiózus esemény a IX. Bizalom Gála fénypontja volt, ahol közel 650 sikeres üzletember ünnepelt együtt. 

A cégvezetés gyakran magányos kihívás, annak ellenére, hogy a vezetőknek súlyos döntéseket kell meghozniuk, amelyekhez létfontosságú lehet a támogatás. Szerettük volna elérni, hogy az álmaikért megállás nélkül küzdő üzletemberek a vezetői magányból kilépve, építő közösségben fejlődhessenek. Mindehhez elengedhetetlen a kölcsönös, őszinte visszajelzés és az, hogy álarcok nélkül nézzenek szembe önmagukkal.

Éppen ezért az idei díjátadó show (videó) a „Man in the mirror” koncepció köré épült, utalva arra, hogy a Leader of The Year verseny résztvevői a megmérettetés során egy kihívásokkal teli utazáson mentek keresztül, ahol szimbolikusan a tükörbe tekintve szembesültek saját teljesítményükkel és kompetenciáikkal, miközben felszínre hozták emberi értékeiket is.

Szükség van olyan vezetőkre, akiktől tanulhatunk, akiknek eredményei és gondolkodásmódja motivál bennünket. A hiteles és szakmailag kiemelkedő elismerés segít felidézni a cégvezetők mögött álló hosszú utat és emlékeztet, hogy milyen döntések vezettek a sikerhez. Egyúttal bátorítja őket a következő lépés megtételére és arra, hogy bizalommal tekintsenek a jövő kihívásai felé. Ez a cél vezérelt minket a verseny elindításában.

Gangel Péter, a Bizalmi Kör Kft. alapító-ügyvezetője

Az esemény megnyitóján Gangel Péter, a Bizalmi Kör alapítója és a díjátadó szervezője kiemelte, ez a társaság az üzleti élet ütőere, amit a fejlődés iránti szenvedély és az egymás iránti elkötelezettség tesz kiemelkedővé. Hozzátette, élete során számos alkalommal kellett tükörbe néznie, ami előrelépésre sarkallta.

„Saját magaddal kell kezdened a változást, amit látni akarsz a világban. Megtanultam, hogy a tükör sem bíztatni, sem akadályozni nem fog, hanem létéből fakadóan cselekvésre késztet” – hangsúlyozta.

Hozzátette, az este győzteseit az elmúlt időszakban kőkemény tükörbe nézésre kényszerítették. 

Idén 8 kategóriában mérettethették meg magukat a cégvezetők. Tavaly a szakmai zsűri kezdeményezte a „ Leader of The Year” díj létrehozását, amelyet a kategóriákon túlmutatva az egész mezőny legjobbja vihet haza.

Kalocsai Zsolt (Leader of The Year ’23) díjátadójával, Juhász Attilával (Leader of The Year ’22, Újház Zrt.)

Ezt az elismerést ezúttal Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary Zrt. vezetője nyerte el, így a verseny abszolút győztesévé vált.

Zsolt elárulta, egészen addig nyugodt volt, amíg ki nem mondták a nevét. “Amikor meghallottam, hogy én kaptam ezt az elismerést, katarzist éltem át. A színpadon volt a legmagasabb a pulzusszámom, jelenleg az öröm az, ami átitat. Készültem beszéddel, de arra nem számítottam, hogy megnyerjük ezt a díjat a csapatommal. Rengeteget dolgoztunk ezért és ez a jövőben is így lesz. Úgy gondolom, az eddig járt úton haladunk tovább, ugyanakkor az elismeréssel felelősség is jár. Talán kicsivel jobban fognak figyelni ránk, ebből kifolyólag még inkább példát kell mutatnunk.”

Az év cégvezetője hozzátette, a Leader of The Year versenyt fantasztikus kezdeményezésnek tartja. Azt is elárulta, a megmérettetés melyik pillanatából tanult a legtöbbet.

“Nehéz volt a pályázat, pedig sok cikket írtam már. Amikor megvan az ihlet, akkor szalad az ujjad. A pályamunkát nem kezdtem el könnyedén, de végül elkészült. A másik inspiráló momentum az életutam bemutatása volt. Azt találtam ki, hogy Lego-ból építem meg, ezt követően egy hétig dolgoztunk rajta a kisfiammal. A személyes meghallgatáson a zsűri faarccal nézte végig a prezentációt. Amikor hazamentem és kérdezte a fiam, hogy sikerült, mondtam, hogy fogalmam sincs. Ma kiderült, hogy szerencsére sikert aratott az ötlet” – mondta Zsolt, aki díjátadó beszédében meghatódva üzente kisfiának, hogy hazaviszi az elismerést. 

Azt is elárulta, most egy büszke cégvezető tekint vissza rá a tükörből. Mindez a múltat is eszébe juttatja, azonban jelenleg leginkább a jövőre koncentrál. 

„Azon gondolkodom, hogy mi mindent kell még jobban csinálnunk a következő évben ahhoz, hogy igazán méltók lehessünk erre a díjra.”

Markovich Béla (Nagyvállalat győztes) díjátadójával, Gila Ferenccel (Dun&Bradstreet)

A „Nagyvállalat” kategória legjobbjának Markovich Bélát, MAPEI Kft. vezetőjét választották. 

„Fantasztikus érzés megkapni ezt a díjat, leírhatatlan büszkeség. Boldog vagyok és örülök annak, hogy itt van velem a feleségem, aki mindezt átélhette, mert ez nagyon fontos számomra. A Leader of The Year egy egyedi, különleges lehetőség a vezetőknek, ahol tényleg kemény feladatokon kell keresztülmenni. Azt hiszem, hogy a megmérettetés épp az objektivitása miatt ennyire szép. A döntés ezúttal nekünk kedvezett, de mindenki nagyszerű, aki itt van.”

„Két meghatározó pillanat volt a verseny alatt, amelynek köszönhetően igazán fejlődtem. Juhász Attilával összedugtuk a fejünket azzal kapcsolatban, hogyan kellene prezentálnom és megmutatta, hogy mit csinált tavaly. Akkor rájöttem, hol rontottam el korábban. A másik momentum az volt, amikor a 9 oldalas pályázati anyagot ki kellett tölteni és videót készíteni. Ha mindezt végigcsinálod, akkor szembesülsz mindazzal, amit az utadon megtettél. És tudod, mi az, ami ennél is rosszabb? Azzal is muszáj szembenézned, amit nem tettél meg.

Látod, hogy mennyi feladat van még előtted, amit végre kell hajtanod ahhoz, hogy teljesítsd a küldetést, amit a cég vezetésével elvállaltál. A felkészülés alatt valóban tükörbe néztem és teszem ezt nap mint nap azóta is. Jó érzés végigvenni, hogy mi mindent tettél másokért, hogyan tudtál segíteni. A cégemben a szeretetelvű vezetésben hiszek.”

Dr. Tóka József a “Digitalizációs különdíj” átvételekor díjátadójával, Szauer Tamással (HVG Kiadó Zrt.)

Dr. Tóka József, a Dentalklinik Dr. Tóka Kft. vezetője az eseményen két győztesnek járó díjat is hazavihetett. A zsűri neki ítélte a „Középvállalat” kategória első helyét és a „Digitalizációs különdíj”-at egyaránt.

„Döbbenetes, hogy két elismerést is kaptam. A digitalizáció fejlesztéséért rengeteget dolgoztunk az elmúlt időszakban, a másik kategóriában történő előrelépést is ez hozhatta magával – avatott be. Azt is elárulta, hogy a verseny során számos értékes vezetőt ismert meg. „Én csak június óta vagyok tag és hihetetlen látni az itt uralkodó lelkesedést. El sem tudtam képzelni, hogy ilyen fantasztikus emberek vannak, volt, akivel órákon át el tudtunk beszélgetni.” 

Dr. Tóka József (Középvállalat győztes) díjátadójával, Végh Richárddal (Budapesti Értéktőzsde)
Glósz Andrea (Kisvállalat győztes) díjátadójával, Gangel Péterrel (Bizalmi Kör Kft.)

A „Kisvállalat” kategória nyertese Glósz Andrea, a Glósz és Társa Kft. tulajdonosa lett. 

„Hihetetlen boldogságot érzek. Hatalmas megtiszteltetés, hogy megkaptam ezt az elismerést. Nagyon erős versenytársaim voltak, ezért úgy gondoltam, hogy biztosan ők viszik el a díjat. Ugyanakkor azt hiszem, az elmúlt 31 év méltó megkoronázása volt mindez.  A Leader of The Year egy kiváló kezdeményezés, egyebek mellett azért, mert teljesen objektív szűréssel indul a verseny. Ez a későbbi feladatoknál is megjelenik, amelyek alatt egyre inkább ki kellett bontanunk magunkat. Azt gondolom, hogy ez egy rendkívül jó megmérettetés, ami talán másokat is bátorít, hogy erre az útra lépjenek. Az elmúlt időszakban a beszédek tekintetében fejlődtem leginkább. Nagyon figyeltem a zsűritagok, Gangel Petér, illetve a többi díjazott megszólalását. Mindegyikből tudok tanulni és hazavinni valamit.”

Papp Gábor (Mikrovállalat győztes) díjátadójával, Csillag Péterrel (HunBAN)

A „Mikrovállalat” kategóriában Papp Gábor, a Stratos Magasépítő Zrt. vezetője kapta meg kiemelkedő elismerést.

„Igazán megható volt a díjátadó. Nagyon izgultam és szurkoltam a versenytársaknak, főleg azoknak, akikkel személyesen is jó kapcsolatot ápolok. Felemelő volt látni a csillogó szemeket, miközben átveszik a díjakat. Ezáltal próbáltam én is elsajátítani azt, hogyan kell viselkedni, ha esetleg engem is a színpadra szólítanak. Felemelő érzés ilyen szakmai elismerésben részesülni. Csodálatos, hogy ez a vágyálom valósággá vált. Ez az első Bizalom Gála, amin részt veszek, ugyanis idén márciusban csatlakoztam a Bizalmi Körhöz. Nagyon színvonalas eseménynek tartom, ahol lehetőség nyílik közvetlen kapcsolatot kialakítani kiváló emberekkel. Itt mindenki kötetlenül meg tudja osztani egymással az élményeit.”

Gábor azt is elmondta, a verseny melyik momentumából tanult a legtöbbet. 

„A kompetenciafelmérésben olyan kérdések voltak, amiket magamnak még sosem tettem fel. A megválaszolásuk komoly munka volt. Ezeket fel fogom használni a cégépítésben ahhoz, hogy a jövőben tervezett növekedést megvalósítsuk.” 

Kiss Krisztina (Az év női cégvezetője) díjátadójával, Endrei-Kiss Judittal (RTL Magyarország)

Az „Év női cégvezetője” díjat Kiss Krisztina, a Ködmön Könyvelőiroda Kft. tulajdonosa nyerte el. 

„Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy megkaptam ezt az elismerés. Az élményt, a büszkeséget, az örömöt és a közösség hangulatát biztosan hazaviszem, valamint azt a sikert és csillogást, ami körbeveszi a rendezvény miliőjét. A Leader of The Year egy fantasztikus kezdeményezés. Egyrészt a tagok összefogása miatt, másrészt azért, mert csodálatos a mögötte lévő gondolatiság. Hiszek abban, hogy amikor valaki sikert ér el, akkor meg kell állni és megünnepelni. Ez az esemény erre tökéletes. 

Krisztina azt is elárulta, számára a fejlődés már a versenyt megelőzően elkezdődött.

„Tavaly bejutottam a TOP 3-ba és az idei év célja az volt, hogy fent álljak a színpadon és átvegyem a díjat. Tudtam, hogy mire adott a zsűri alacsonyabb pontszámot, ezért úgy döntöttem, hogy arra fogok időt és energiát fordítani, hogy azon a területen fejlődjek. Ezért beültem az iskolapadba és végigtanultam az évet. Olyan dolgokban fejlesztettem magam, amikben az elmúlt 20 évben nem.”

Hajnal Ádám (Az év fiatal cégvezetője) díjátadójával, Dr. Zolnay Judittal (Zolnay Consulting)

Az „Év fiatal cégvezetője” Hajnal Ádám, az Alias Innovations Kft. tulajdonosa lett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy átvehettem az elismerést. Egy picit bíztam abban, hogy így lesz, de kiváló jelöltek jutottak a TOP 3-ba. Meghallgattam az ő előadásukat is és szívvel-lélekkel dolgoznak, úgyhogy egészen biztos, hogy a zsűrinek nem volt könnyű a döntés. Számomra a díj visszaigazolást ad arra vonatkozóan, hogy az út, amin járunk, alapvetően jó és releváns célokat tűztünk ki magunk elé. Ezek adják a cégünk jövőképét. Bevallom őszintén, elég grandiózus terveink vannak, amelyeket örömmel osztottam meg a zsűritagokkal is. Úgy tűnik, megszavazták nekünk a bizalmat. A személyes meghallgatáson sok olyan kérdést kaptunk, amire nem számítottunk. Izgalmas volt szembesülni azzal, hogyan látják a cégünket.”

Ádám azt is elmondta, most büszkén néz tükörbe. „Magabiztosabb lettem ettől az egy naptól is.”

Az objektivitás kiemelt jelentőséggel bírt a versenyben, amelyért külön köszönetet érdemel a Leader of The Year kimagasló és szakmailag hiteles zsűrije, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg:

  • Végh Richárd, Budapesti Értéktőzsde
  • Szauer Tamás, HVG Kiadó Zrt.
  • Kende-Hofherr Krisztina, TMC Csoport
  • Dr. Zolnay Judit, Zolnay Consulting
  • Endrei-Kiss Judit, RTL Magyarország
  • Csillag Péter, HunBAN
  • Gila Ferenc, Dun & Bradstreet

A Leader of The Year díjátadó show-t követően ízletes vacsorával, majd nyitótánccal vártuk a résztvevőket a IX. Bizalom Gálán. Az estét a Vegas Show Band tette még különlegesebbé. 

A vendégek értékes társaságban ünnepelhettek és részt vehettek egy nemes cél elérésében is. A Bizalom Gálán minden évben figyelmet fordítunk a jótékonyságra. Idén casino formájában volt lehetőség adománygyűjtésre. Az est végére összesen 3.240.000 forint gyűlt össze, amelyet a fogyatékossággal élők támogatását segítő Lámpás ’92 Közhasznú Alapítványnak ajánlottunk fel, akik az intézményrendszerük fejlesztésére fordítják az összeget. Ezt ezúton is köszönjük minden egyes résztvevőnknek! Bízunk benne, hogy jövőre is találkozunk a X. Bizalom Gálán!

Balatoni Kitti


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív vezetői értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts