A társaság ereje

Avagy az üzletben sem vagy egyedül!

Hányszor érezted úgy, hogy céged első embereként mindig a toppon kell lenned, mindig a legjobban kell teljesítened? A mindennapok könnyen túlhajszoltak lehetnek, különösen egy-egy nagyobb növekedés, megnyert vagy elindított projekt esetében.

Hatalmas súly esik le az ember válláról, ha tudja: nincs egyedül. Nem kell teljesen egyedül megoldania minden problémáját, kap megfelelő segítséget, és megtapasztalja, ő is tud sokat segíteni. Ám a cégvezetőket gyakran csak a kollégák veszik körül, vagy olyan barátok-ismerősök, akik vagy nem is értik a helyzetet, szintén ugyanúgy küzdenek. Pont ezért nem is tudnak reagálni, jobb esetben biztatnak „Nem tudom, hogyan, de úgyis megoldod…” ,rosszabb esetben le is húznak. A felelősség marad és az, hogy haladni kell valahogy.

Más is így van ezzel?

Ahhoz, hogy más, hasonló kaliberű vezető társakkal kerülj egy társaságba több lehetőséged van, attól függően, mi a célod. Üzleti klubok, networking események tucatja áll ma már rendelkezésedre, amikből választhatsz, a Bizalmi Körben is. Legtöbbször azonban egy-egy ilyen találkozó nem elég arra, hogy a kérdésed igazán mélyen fel tudd tenni, arra ötleteket kapj.

Most egy másik eseménysorozatot mutatunk be, amellyel kifejezetten a szervezetben, cégvezetésben, és működésben, fejlődésben felmerülő kihívásokra kaphatsz megoldást.

Erre jött létre a mesterelme

Brainstorming, ötletbörze – ismerős? A mesterelme csoport jóval több ennél. Szerinted mire lehet képes az a csoport, ahol 6 elszánt, hasonló kaliberű cégvezető kerül össze és osztja meg tudása legjavát egymással egy tapasztalt moderátor vezetésével? Nem összeadódik így a tapasztalatuk, hanem meghatványozódik. Egy adott kérdés, ami felmerül a cégben – több, széleskörű válasz, ötlet, amire nem is gondolnál. Egy-egy alkalom tömény koncentráció, mert már az is hatalmas ötletdömping, amikor másik csoporttag kérdésére ad javaslatot egy másik csapattársad. Minden alkalommal porondra kerül mindenki kérdése – így senki nem marad válasz nélkül sem.

Ötletelni sokan tudnak – mi van a megvalósítással? Kérdezheted, teljes joggal. Ha egy erős társaság gyűlik össze, akkor már maga az ötletelés is felér egy nagy energialökettel, és ki tudod választani belőle azt (azokat), amelyek aktuálisan relevánsak és megvalósítandók. De ennél azért továbbmentünk: minden mesterelme csoporttalálkozó vállalással zárul, amiben ígéretet tesznek a csoporttagok egymásnak egy adott feladat megvalósítására, így konkretizálódás nélkül sem marad egy kérdés sem.

Magyarországon a vállalkozók zöme első generációs. Ahol nem, ott is szinte mindenhol legfeljebb a második generáció vezeti a céget. Egy-egy csoporttalálkozó is rengeteget tud gyorsítani a cég fejlődésén, nemhogy a rendszeres részvétel. A tudás ott van bennünk és közösségben erősebbek vagyunk. Számos pozitív tapasztalatról tudunk beszámolni több éves Bizalmi körös mesterelme csoportvezetéssel a hátunk mögött. Születtek nagyszerű együttműködések, iparági problémák oldódtak meg, új üzletágakat indítottak mesterelme csoportban kapott ötletek alapján, személyzeti konfliktusokat tudtak könnyebben kezelni, illetve megoldani az aktív csoporttagok.. De olyanra is volt már példa, hogy valaki nem érkezett saját kérdéssel, utána jött rá, hogy mégis mennyi minden fel nem derített problémát tud megoldani a többiek kérdéseire való ötletelés után.

Ahogy Széchenyi István mondta:

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen”

Ha kedvet kaptál, várunk szeretettel Téged is #miaterved mesterelme csoportunkban!

Recommended Posts