Aki itt klubtag, az mindig számíthat a másikra

Bemutatkozik a Bizalmi Kör Kossuth TOP Vezetői Klub elnöksége

Barák Péterrel, az Activium Kommunikációs Tervezőiroda ügyvezetőjével és kreatív vezetőjével beszélgettünk annak apropóján, hogy személyében a Bizalmi Kör Kossuth TOP Vezetői Klubjának nemrégiben megválasztott elnökét köszönthetjük. Az interjú során szó esett szakmai és vezetői tapasztalatokról, a Bizalmi Kör közösségéről, illetve az elnöki tisztséggel és a klubtagsággal járó legfontosabb előnyökről is.

Immáron 19 éve vezeti a 2000-ben alapított, arculattervezéssel, nyomtatott és online kommunikációval, tanácsadással és kivitelezéssel foglalkozó cégét. A cégen belül elsősorban az új lehetőségeket keresi, a megbízásokat, feladatokat szervezi, másodsorban munkatársaival közösen részt vesz a tervezési folyamatokban és a legvégén felügyeli a megvalósítást.

Barák Péter, elnök

A munkája egyben a szenvedélye is, a saját szavaival ezt így fogalmazta meg: „Nagyon élvezem a munkámat. Akkor érzem magam a legenergikusabbnak, amikor egy új terven gondolkozhatok és dolgozhatok. Szabadidőmben sportolok, azon belül is az ultrafutás, amit a legjobban szeretek. Amikor futok, akkor is gondolkodom egy új terven, egy új feladaton.”

„Igazából néhány éve már kerestem egy olyan közösséget, ahol hozzám hasonló vállalkozók vannak, és akiknek a mindennapok során hasonló kihívásokkal kell szembenézniük, mint nekem is.” – osztotta meg velünk a klubhoz való csatlakozásának fő motivációját Barák Péter, a Bizalmi Kör Kossuth klubjának elnöke.

„Kipróbáltam néhány helyet, de egyik sem nyerte el a tetszésemet. Egy korábban csatlakozott cégvezető mesélt nekem a Bizalmi Körről.

Már az első alkalommal szimpatikusnak találtam a klub tagjait és feltűnt, mennyire jól ismerik egymást, illetve a másik fél vállalkozását.

Például beszéltem egy klubtaggal, aki mindenkiről tudott mondani pár dolgot, hogy mivel foglalkozik a cége és mit lehet róla tudni. Ez kifejezetten pozitív volt a számomra, mint ahogy a vezetők hozzáállása is, szóval így döntöttem el, hogy csatlakozom.”

Nagy megtiszteltetés a számára, hogy immáron elnökként erősítheti tovább a Bizalmi Kör Kossuth klubjának közösségét: „Szeretek csapatokat vezetni és kihozni a lehető legjobbat a körülöttem lévőkből. Azt gondolom, hogy olyan személy vagyok, aki szereti motiválni a társait és elismeri a jó eredményeket.”

„Mindenképp szeretném az új tagokat és vendégeket jobban megismerni, meghallgatni őket arról, hogy mit keresnek vállalkozóként ebben a közösségben.

Jobban foglalkoztat, hogy én mit adhatok. A tapasztalataimmal segíteni szeretnék abban, hogy mi is lehet az ő kérdéseikre a megoldás.”

– fogalmazta meg a klubelnöki tisztséggel kapcsolatos várakozásait.

Véleménye szerint a Bizalmi Körhöz való csatlakozás remek lehetőség: „Azt gondolom, hogy ez alapvetően egy jó baráti és üzleti közeg, rengeteg kapcsolódással. Aki itt klubtag, az mindig számíthat a másikra. Nemcsak probléma esetén, hanem ötletekkel is. Nagyon sokat tudunk egymástól tanulni.”

„Itt más a hangulat, oldottabb és kényelmesebb. Mindig új élményeket lehet innen hazavinni. Minden este kicsit más, hiszen mindig vannak vendég előadók és ők is mindig más energiákat, gondolatokat adnak nekünk. Mesélnek a vállalkozásukról, arról, ahogyan ők megoldottak különböző feladatokat. Szerintem nagyon inspirálók, illetve a vacsora utáni közös beszélgetések is rendkívül érdekesek.” – fogalmazta meg gondolatait arról, hogy miben más a Bizalmi Kör egyéb hasonló közösségekhez képest, illetve milyen atmoszféra jellemez egy-egy klubvacsorát.

A klub elnöke természetesen várja a csatlakozás iránt érdeklődőket: „Legfőképp olyan profilú cégek vezetőit várom, akik még nem képviseltetik magukat bent a klubban. Álljanak nyitottan egymás felé, barátkozzanak, legyenek energiával telítettek és keressék mindig az új lehetőségeket.”

A vendégként először érkezők számára pedig így szól az üzenete: Biztosak lehetnek benne, hogy jó helyre fognak jönni. Ahogy belépnek az ajtón, érdeklődő társakra fognak találni, akik segíteni fognak nekik. Ha van bennük kérdés a vállalkozásuk kapcsán, itt meg fogják kapni a szükséges válaszokat.”

Tarnai Tímea, a Kódguru Kft. tulajdonosa, mint külső kapcsolatokért felelős elnökségi tag igyekszik segíteni és mindenben támogatni a Bizalmi Kör Kossuth klub elnökségének munkáját.

Tarnai Tímea, külső kapcsolatokért felelős elnökségi tag

„Azt gondolom, hogy a bizalom az egyik legfontosabb érték az üzleti világban.

A klubtagok közt kialakult bizalom adja ennek a remek közösségnek is az erejét.”

– fogalmazta meg a Bizalmi Kör legfontosabb értékét Tarnai Tímea, a Kossuth Klub külső kapcsolatokért felelős elnökségi tagja.

„Abszolút kiemelendő az a fajta közösségi erő, az a szinergia, ami ebben a társaságban működik. Ezért támogatom is minden fronton ennek a közösségnek az épülését. Több networking szervezetnek is a tagja voltam, illetve vagyok is, de az imént felsoroltak miatt ez a klub különbözik a többitől.”

„Kifejezetten kedvelem a Bizalmi Indexet is, ami valós visszajelzést ad arra vonatkozóan, hogy a vásárlók körében milyen bizalmi indexet birtokol a cég. Pártolom ezt a fajta nyílt, átlátható és bizalmon alapuló működést, ami teljes mértékben rámutat arra, hogy üzletfelünknek mennyire tudunk értéket adni.”

„Egy klubvacsora számomra mindig inspirációt jelent.

Ebben a közegben remekül gyakorolható és fejleszthető a tudatos vezetői magatartás. Minden olyan vezetőnek, aki keresi azt a fajta légkört, ahol kikapcsolódás mellett hatékonyan lehet fejlődni és fejleszteni, annak itt a helye ebben az innovatív közösségben.” – ajánlotta a Bizalmi Kört az érdeklődők számára Tarnai Tímea, a Kossuth Klub külső kapcsolatokért felelős elnökségi tagja.

A Bizalmi Kör Kossuth TOP Vezetői Klub elnökségén belül Balázs A. Dávid, a Bizalmi Kör klubmenedzsere felel a belső kapcsolatokért.

Balázs A. Dávid, belső kapcsolatokért felelős elnökségi tag

„Mindig is vezetők közt nevelkedtem, illetve tapasztalt vezetők mentoráltak különféle networking klubokon belül. Folyamatosan kerestem azokat a helyeket, ahol tanulhatok és inspriálódhatok más vezető beosztásban lévő személyektől. Ezért volt számomra szimpatikus a Bizalmi Kör, és ennek volt köszönhető a motivációm is a csatlakozásra.” – mesélt a kezdeti lépésekről Balázs A. Dávid, a Kossuth Klub belső kapcsolatokért felelős elnökségi tagja.

„Releváns különbség más networking jellegű szervezetekhez képest, hogy

ez a közeg egyáltalán nem sales fókuszú.

Sokkal inkább definiálható egy vezetői klubként, vagy tudást megosztó platformként. A cégvezetők gyakran magányosak, mert nincs lehetőségük megosztani a problémáikat sem a beosztottakkal, sem a családtagokkal. Éppen ezért előszeretettel keresik egymás társaságát.”

„A Bizalmi Körön belül egy olyan közösség alakult ki, ahol a tagok szomjaznak a vezetőként való fejlődésre és megfelelő alázattal viseltetnek egymás iránt. Mindezt sikerül egy olyan baráti hangulattal megfűszerezni, ami nagyon gyorsan hozzájárul a bizalom kiépüléséhez, ez pedig magával hozza a hosszú távú üzleti lehetőségek kialakulásának lehetőségét is.”

„Véleményem szerint a csatlakozás iránt érdeklődőknek érdemes venniük a bátorságot és eljönni egy próbavacsorára. Itt nyitott emberek közé jönnek, ahol tanulhatnak és inspirálódhatnak. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ez a közeg ne varázsolja el őket, ráadásul az itt összegyűlt tudás és kapcsolati tőke fantasztikus lehetőségeket rejt magában.” – foglalta össze egy klubvacsora hangulatát Balázs A. Dávid, a Kossuth klub belső kapcsolatokért felelős elnökségi tagja.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts