Férfiként a szellemi integritás megőrzése kulcskérdés most

Férfiként célul kell kitűzni a családon belüli béke fenntartását, mert a férfiak feladata stabilitást vinni a családba. Az energia beosztása, a szellemi integritás megőrzése, a test táplálása és az érzelmek elhalasztása kulcskérdés a jelenlegi bizonytalan helyzetben. Most arra kell koncentrálnunk, hogy a koronavírus válság végeztével mind fel tudjunk sorakozni újra a startvonalhoz, és akkor legyünk majd a legjobb formánkban.

Bedő Imrével, a Férfiak Klubja vezetőjével beszélgettünk a férfiak szerepéről és feladatairól a koronavírus válság megoldásával kapcsolatban:

Cégvezetőként és döntéshozóként rengeteg férfit állít kihívások elé a mostani helyzet. Mit gondolsz erről?

Cégvezetőként és munkavállalóként egyaránt nagy kihívások előtt állunk jelenleg. Cégvezetőként azért, mert nem tudjuk melyik ujjunkat harapjuk meg, mennyi tartalékunk van, meddig tudunk mindenkit vinni a vállunkon. Egyensúlyt kell találni az erkölcsi és gazdasági megfontolások között, ami egyáltalán nem könnyű.

Munkavállalóként pedig az a bizonytalanság okoz nehézségeket, amit beláthatatlan ideig kell eltűrni. Persze ez nemcsak a férfiakra igaz, ugyanis a magyar kultúra mindig is a kemény nők és férfiak kultúrája volt.

A jelenlegi helyzetet pszichésen nehéz elviselni, mert a bizonytalanságot kell tűrni. Nem tudjuk mi fog történni, mire kell felkészülni, és meddig. Arra kell koncentrálnunk, hogy a koronavírus válság végeztével mind fel tudjunk sorakozni újra a startvonalhoz. Akkor kell majd a lehető legjobb állapotban lenni.

A férfiak feladata stabilitást hozni a családba. Ezért nem tehetjük meg, hogy az esetleges félelmünket kimutatjuk. Férfiként meg kell tanulni az érzelmek elhalasztását, ehhez pedig a jelen helyzetben erőteljes koncentrációra van szükség.

Miután kijutottunk a válságos helyzetből, akkor időt és energiát kell majd fordítani a feldolgozásra. A most tanúsított erős tartás ugyanis sokat kivesz belőlünk érzelmileg. A hosszú távra történő felkészülés az energia beosztását, a szellemi integritás megtartását, valamint a test táplálását jelenti mozgással és vitaminokkal.

Az említett startvonal kapcsán egy definiált pillanatot, vagy sokkal inkább egy elhúzódó folyamatot jósolsz?

Semmit nem tudunk jelen pillanatban, ugyanakkor sokkal inkább a fokozatos indulást látom. Újjá kell építeni a piacainkat és meg kell látnunk, hogy egyáltalán kik maradtak. A szellemi integritásunkat mindenképp meg kell tartanunk, hogy a megfelelő időpontban oda tudjunk állni a startvonalhoz.

Ugyanakkor nem ért körülnézni, és reálisan felmérni a veszélyeket. A nyugati világban egész egyszerűen nagyon nehéz éhen halni. A rosszabb körülmények és a szűkebb életvitel veszélye fennáll, ugyanakkor az éhhalál gyakorlatilag kizárható.

“A jelenlegi helyzetet pszichésen nehéz elviselni, mert a bizonytalanságot kell tűrni. “

Mit gondolsz, merje-e a férfi gyengének mutatni magát a nő előtt?

Persze jól hangzik az érzelmek kimutatása, ugyanakkor a férfi dolga a biztonság szállítása, valamint a biztonságérzet növelése a családon belül. Ezért a meddő bizonytalanságot állandóan bevinni a családba nem tanácsos. Kell egy erős személy, aki a családtagok számára viszonyítási pontként szolgál.

A férfitársaságok, mastermind csoportok pedig pontosan ezért hasznosak, mert ott fordulhat a férfi segítségért, ott ki lehet önteni az érzelmeket, egymásnak erőt lehet adni. A bizonytalanság és a hosszú táv miatt hihetetlen feszültség van jelen a családtagok között. Férfiként célul kell kitűzni a családon belüli béke fenntartását. A béke fenntartása ad ugyanis lehetőséget arra, hogy bárki önmagától is megoldásokat találjon.

Az a fajta stabilitás, ami talán ma a férfiak feladata, képes lehet-e arra, hogy az egész országot tovább vigye? Nekünk férfiaknak kell megteremtenünk ezt a stabilitást?

Azt látom sajnos, hogy a nők stabilitása eddig is erősebb volt a férfiakénál. Ilyen értelemben tényleg a férfiak stabilitásán múlhat a helyzet megoldása. 

Férfiként nekünk egy nagy átalakulási kényszert jelent most, hogy bele kell állnunk a komolyabb feladatokba. A gazdaságot és az országot ez a helytállás és metamorfózis fogja előre vinni, amit most meg kell élni. A jövő otthon épül. Szóval igen, a kilábalás a férfiak stabilitásán múlik, ugyanakkor ehhez igencsak össze kell szedniük magukat.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!

Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!

Recommended Posts