Az irányítás képességét adjuk vissza, ha elbizonytalanodik a cégvezető

Immáron Orosz Adriánt, a CARSONGREY Üzletfejlesztő Kft. managing partnerét is a Bizalmi Kör Kossuth Vezetői Klubban köszönthetjük. Az ilyenkor szokásos bemutatkozó interjú természetesen Adriánnal sem maradhatott el.

Elsőként az egyébként skandinávosan ejtendő Karson Consulting üzleti tevékenységének a bemutatását kértük Adriántól:

Kis- és középvállalkozások stratégiáját építjük, illetve segítjük is megvalósítani. Azokkal a vezetői kérdésekkel foglalkozunk, amelyek 3-5 éves időtávban befolyásolják a cég működését, alakulását, valamint a növekedését.

A szolgáltatásunk különlegessége, hogy minden esetben vizsgáljuk a stratégiai szintet: hova szeretne hosszú távon eljutni a cégével a partner, miként szeretne oda eljutni, van-e egyáltalán stratégiai terve?

De nemcsak stratégiai szinten gondolkozunk a cégvezetőkkel. Mivel ügynökségi modellben dolgozunk, így különböző megvalósító partnereket tudunk bekapcsolni a projektbe. Ennek köszönhetően nemcsak az akkut üzleti fájdalomra találunk megoldást.

Tudjuk azt, hogy milyen kihívásoknak kell megfelelni a jövőben, ezáltal tartós eredményeket érhetünk el. A kidolgozott terveket pedig bontjuk tovább taktikai és operatív szintre. Vagyis rövid- és középtávon is meg tudjuk határozni a mérföldköveket egészen odáig, hogy mit szükséges megtenni holnap, jövő héten, vagy egy hónap múlva a kívánt cél megvalósításához.

Adriánnál az együttműködések jellegére, eredményeire, illetve lehetséges kifutásaira is rákérdeztünk:

Az együttműködések hossza változó, hiszen a három hónapos időtávra szóló kooperációk mellett éven túl nyúló projektjeink is vannak. Ugyanakkor célul tűztük ki, hogy ne kössük magunkat az ügyfelekhez, hanem tőlünk függetlenül működő javaslatokkal tudjunk szolgálni.

Ezáltal a cégvezetőket tesszük képessé arra, hogy minden helyzetben megtartsák az irányítás képességét. Merthogy a célunk visszaadni az irányítás képességét azokban a helyzetekben, amikor elbizonytalanodik a cégvezető.

A „milyen kérdésekre vagy kihívásokra keresel választ a klubon belül” kérdésünkre Adrián így felelt:

Úgyszólván állandó kihívásunk, egyfajta része a működésünknek, hogy mindél közelebb kell lennünk a piacunkhoz. Tehát a célunk folyamatosan kommunikálni velük annak érdekében, hogy gyorsan tudjunk reagálni az igényekre, a változásokra. 

Mindig az segít nekem a legtöbbet, ha tudom, hogy a többi vállalkozót milyen kihívások foglalkoztatják. Ennek köszönhetően tudunk mi is az aktuálisan felmerülő szükségletekre optimalizálni.

Természetesen ő maga is szívesen segédkezik egy-egy problémás helyzet megoldásában a következő klubvacsora alkalmával:

Amivel személy szerint én segíthetek, az a holisztikus szemlélet. Mi a vállalkozásnak nemcsak egy-egy szeletével foglalkozunk, hanem globálisan, úgymond a teljes egészére tekintünk. Ezzel a szemlélettel tudjuk meghatározni egy-egy probléma megjelenésekor, hogy mire érdemes irányítani a fókuszt.

Amikor pedig nem cégvezetőkkel dolgozik együtt, akkor Adrián a következő elfoglaltságokkal tölti szívesen az idejét:

Amikor lehetőségünk van rá, akkor szeretünk kiszabadulni a zöldbe, a természetbe, és nagyon szeretünk túrázni. Előszeretettel látogatunk meg városokat is Európa szerte. Úgy gondolom, hogy rengeteg kulturális kinccsel rendelkezünk, melyeket élmény felfedezni. 

Amikor az időjárás nem teszi lehetővé a kinti programokat, akkor nagyon szeretünk társasjátékozni. A baráti társaságban például egész komoly gyűjtemények álltak már össze.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts