A „kazánok Ferrarija”, online oktatás, valamint a női vállalkozói réteg felkarolása

Homor Fatima személyében ismételten új tagot köszönthetünk a Bizalmi Kör Széchenyi Vezetői Klubon belül. Vele készítettünk ennek apropóján elképesztően izgalmas interjút, amiben mesélt a Homor és Lányai Kft.-ben betöltött szerepéről, a vállalkozói gondolkodásáról, illetve az őt leginkább foglalkoztató egyéb tényezőkről:

A Homor és Lányai Kft. egy közös vállalkozásunk apukámmal, ő vezeti ezt a céget, én pedig résztulajdonosként vagyok benne. Nyolc évig pénzügyben dolgoztam, egy 60 fős csapat éléről jöttem el, ahol területi igazgató voltam 2013 végéig. 

A fő profil a kazánok forgalmazása, a kicsiktől egészen a nagy méretig. Egy olasz cég által gyártott kazánokról van szó. Őket szakmai berkekben úgy szokás emlegetni, mint a „kazánok Ferrarija”. Apukámnak extrém magasak a minőségre vonatkozó igényei, ezért is szerződött pont velük.

Ezek a kazánok 30…45%-kal kevesebb gázt fogyasztanak el a hagyományos kazánokhoz képest. Példának okáért ilyen kazán működik a nemrég felújított Szépművészeti Múzeumban, nemzetközi viszonylatban pedig a Pentagon, vagy a Vatikán említhető híresebb referenciaként. 

Apukám évtizedek óta képviseli már őket, gyakorlatilag egy kihelyezett reprezentációs vállalatként működve.

A Homor és Lányai Kft. másik üzletága minden bizonnyal szintén kelendő lesz a közeljövőben:

A 2002-ben alapított vállalkozásunk másik területe a légtechnikával kapcsolatos. Egész pontosan olyan hűtő-fűtő klímaberendezésről van szó, ami hőszivattyús. A fentebb említett partnercégnek ugyanis olyan berendezései is rendelkezésre állnak, amik 99%-ban kiszűrik az összes vírust, baktériumot, pollent, port, atkát, füstöt, szagokat. Ezek a modellek már a magyar piacon is egyre több helyen kerülnek beépítésre.

Fatima vállalkozói tevékenysége nem merül ki a Homor és Lányai Kft. kötelékében, ugyanis saját vállalkozást is vezet:

Személy szerint az ügyvezetésben szoktam ötleteket adni, a marketing és a pénzügy mellett. Egyébként pénzügyi közgazdász vagyok. Emellett pedig egy oktatással foglalkozó saját cégem is van. 

Anno még idegen nyelvekkel kezdtük 2015-ben, és most alapítottam meg az Online Business Schoolt. A projekt lényege, hogy olyan személyek oktassák a vállalkozóvá válás módszertanát, akik az elmúlt 5-10 évben váltak sikeres vállalkozóvá.

Vagyis ezek a hiteles személyek segítsenek olyanoknak, akik még nem érték el a kívánt szintet, de eltökélt szándékuk ezt megvalósítani. Kiderült egyébként, hogy a 35 feletti korosztály részéről élénk az érdeklődés elsősorban, úgyhogy őket szeretnénk majd online tanítani.

Emellett PhD kutató vagyok a holland Radboud University-n, ahol pont a közgazdasági felsőoktatás teljes átalakítását kutatom a felelősségteljes működés és fenntarthatóság nevében. Előtte három évig ezt kutattam a University of Liverpoolon a nemzetközi nagyvállalatok számára. 

Fatima elmondása szerint a kapcsolatteremtés mellett a prezentáció készsége is az erősségei közé tartozik:

Erős vagyok a kapcsolatteremtésben, de a kapcsolat megtartást is fontosnak tartom. Szerintem ez mostanság egyre inkább felértékelődik, mert habár sokan tudnak első lépéseket megtenni, de például az ötödikig már jóval kevesebben jutnak el.

Ezen felül beszédek és tréningek tartása közben is komfortosan érzem magam. Úgy tudok előadni, hogy annak van eleje, közepe és vége, a jelenben vagyok és hatékonyan kommunikálok a közönségemmel.

Abszolút nem vagyok lámpalázas, soha nem is voltam. Ennek a modell múltam lehet az okat, még 16 éves koromban modellkedtem. Ha egy Triumph fehérneműben ki tudsz állni a színpadra, utána ez bármilyen környezetben menni fog.

Ami a jelenlegi kihívásokat illeti, szoftverfejlesztés kapcsán volna szüksége minőségi munkára képes partnerekre:

Aktuális mérföldkőnek számít, hogy éppen szoftverfejlesztésbe szeretnék belekezdeni, ehhez viszont magam körül hozzáértő emberekre van szükség. Egy oktatási szoftverről van szó.

Magát a tudás részét tudom hozni, viszont a konkrét kivitelezéshez kellenek majd a szoftveres kontaktok. Egyébként a Bizalmi Körön belül sikerült is lépéseket tenni ebben az irányba, de tényleg nagy kihívásról, hatalmas falatról beszélhetünk.

Természetesen a feltöltődés, valamint az önfejlesztés témaköre sem maradhatott ki a beszélgetésből:

Imádok jógázni, jövőre jóga stúdiót is szeretnék nyitni. Még helyeket keresek, illetve business plant rakok össze. Feltöltődést jelent számomra továbbá minden, ami kinti tevékenységnek számít.

Kimondottan kedvelem a vízi tevékenységeket, idén nyáron például teljesen beleszerettem a SUP-ba. Jövőre ezt megpróbálom a legmagasabb szintre felhozni, SUP-jógázni is szeretnék. 

Illetve imádok táncolni, de utazni is roppant mód szeretek. Másfél évig repültem az Emirates légitársaságnál stewardessként. Azért mentem oda, hogy világot lássak és rengeteg helyen jártam is. Nagyon szeretem a különböző kultúrákat megismerni és imádok tanulni.

Ki ne felejtsem az olvasást, ami szintén nagy szerelem. Most épp az „Elengedés” című könyv van előttem, amit pont egy Bizalmi Kör klubtagtól kaptam.

Fatima az interjú végén egy fontos dologra hívta még fel a figyelmünket:

Szerintem hasznos lenne, ha egy picit jobban odafigyelnénk a női vállalkozói rétegre. Mégpedig azért, mert sok nőnél jelent egyfajta gátat a neveltetésből, vagy a társadalmi konvenciókból fakadó önbizalomhiány.

Hogyha a Bizalmi Kör erejét felhasználva segíteni tudnánk Bizalmi Kör tagsággal még nem rendelkező női vállalkozóknak elérni a tagsághoz szükséges bevételi szintet, azzal remekül ki tudnánk egyenlíteni a csoporton belüli Jin-jang egyensúlyt.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts