Építőanyag gyártás magas minőségben, vevőfókuszú szemlélettel

Nagy örömünkre szolgál, hogy immáron Tibor Dávidot, a MASTERPLAST Nyrt. tulajdonosát is a Bizalmi Kör Lánchíd Vezetői Klub tagjai között köszönthetjük. A csatlakozás apropóján vele készített bemutatkozó interjú leiratát az alábbiakban olvashatjátok.

Habár a Masterplast Csoport bizonyára sokak számára ismerős lehet, ettől függetlenül Dávidtól külön is kértünk egy rövid cégbemutatót:

Alapvetően építőanyag kereskedőket szolgálunk ki a termékeinkkel, tehát építőanyag kereskedők, barkácsáruházak, illetve közepes és nagyobb kivitelező vállalatok alkotják a partnerkörünket.

A hazai piac mellett nyolc országban rendelkezünk saját tulajdonú leányvállalattal, valamint Európa nagy részére exportálunk és jelen vagyunk meglehetősen szerteágazó termékpalettával, magas minőségben és vevőközpontú szemlélettel.

A Masterplast csoport meghatározó tényezőnek számít a piacon, mindez a számok nyelvén a következőket jelenti:

Az idei évben nagyjából 1150 főre tehető a teljes létszámunk, a tavalyi árbevétel pedig közel 110 millió Euro volt cégcsoport szinten. A Masterplast Csoport a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag gyártó vállalatának számít.

Jelentős gyártó-beszállító partnerei vagyunk a hazai építőanyag kereskedelmi vállalkozásoknak. Emellett pedig erős pozícióval rendelkezünk a homlokzati hőszigetelő, magastető szigetelő, valamint a szárazépítészeti rendszerek elemeinek piacán.

Dávidot arról is kérdeztük, hogy annak idején milyen indíttatásból döntött pont az építőipar mellett:

Mindig is szerettem építeni valamit, létrehozni valami olyan dolgot, ami értéket képvisel. Gyakorlatilag ez a fajta motiváció vonzott az építőipar felé. Illetve annak is fontos szerepe lehetett, hogy annak idején édesapám cégében üzletkötőként dolgoztam még diákként. 

Vagyis sokat volt lehetőségem építőanyag kereskedőkkel együtt dolgozni, ennek köszönhetően pedig szert tettem egy bizonyos szintű ismeretre a területről.

Magát a vállalatot egyébként 1997-ben alapítottuk, a fő értékesített termékeink a tetőfóliák, üvegszövet hálók és építőipari kiegészítő termékek voltak akkoriban. Gyorsan és dinamikusan növekedtünk, aminek a hátterében a vevőközpontú gondolkodás, valamint a magas minőségre való folyamatos törekvés állt.

A vállalkozása után Tibor Dávidról, mint vállalkozóról kérdeztünk, elsősorban az erősségekre és kihívásokra kihegyezve a kérdést:

Ha a vállalkozói kompetenciákat vesszük alapul, akkor a stratégia, a kereskedelem, valamint az üzletfejlesztés számít annak a három területnek, amelyeket az erősségeim között említenék.

Kihívásokról és komolyabb nehézségekről szerencsére nem tudok aktuálisan beszámolni. Az építőipart ugyanis viszonylag kevésbé érintette a járvány. Ezen felül pedig inkább a konjunktúrát erősítő kormányzati döntések születtek, illetve születnek Uniós szinten is

Dávid személyes ajánlás útján került közel a Bizalmi Körhöz, a döntésében pedig komoly szerepet játszott a bizalmi tényező:

Juhász Attila és Markovich Béla már egy ideje kapacitált engem a Bizalmi Körhöz történő csatlakozásra, feléjük pedig van egy erős bizalmam. Kíváncsian és izgalommal várom az itt tapasztalt élményeket.

Elsősorban a mastermind csoport tűnik számomra a leginkább érdekes résznek, de a klubvacsorákat is várom természetesen.

Zárásként pedig a feltöltődést jelentő, valamint az önfejlesztés érdekében alkalmazott módszerekről kérdeztünk:

Főként a sport az, ami az igazi feltöltődést jelenti számomra. Sokfajta mozgásformát űzök előszeretettel, többek között a lovaglás, a síelés vagy a biatlon is közel áll hozzám. De talán a foci a legfontosabb.

Ami pedig az önfejlesztést illeti, a folyamatos tanulás híve vagyok. Elsősorban mesterkurzusokon és online konferenciákon veszek részt olyan emberektől tanulva, akiket nagyra tartok. Főként az egyedi lehetőségeket keresem az önfejlesztésre.


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts