Minőségi játékok a világ minden tájáról

Hogyha az ünnepek előtti ajándék vadászatban a legizgalmasabb játékokról szeretnél tippeket hallani, akkor Borbély Letíciától érdemes lehet kérdezned. A MEDITO KFT. ügyvezetőjeként ugyanis komoly jártassága van a területen.

Mivel nemrégiben csatlakozott a Bizalmi Kör 500+ Deák Vezetői Klubhoz, ezért vele is elkészítettük az ilyenkor szokásos bemutatkozó interjút:

„A MEDITO gyakorlatilag egy játék nagykereskedés. Játékokat importálunk a világ számos részéről, többek között Kínából, Németországból, Olaszországból, vagy Spanyolországból. Elsősorban a hazai piacon értékesítünk más nagykereskedéseknek, játékbolt láncoknak, továbbá egy-két kisebb játékboltnak is.

Harmadik generációs vállalkozás vagyunk, pont idén lettünk 30 éves cég, én pedig januárban vettem át a vezetést. Jelenleg nagyjából 10 fő körül mozog a csapatunk létszáma, többek között ezért is vagyunk roppant hatékonyak.

Éves viszonylatban közel 3-4 ezer féle játékot importálunk. Felettébb széles tehát a kínálatunk, miközben folyamatosan figyelünk a nagyon jó ár-érték arányra is.”

Letícia tudatosan készült a vállalkozás vezetésére, miután testközelből volt szerencséje megtapasztalni ennek a pozitív oldalát:

„Egy ilyen családi vállalkozás alapvető sajátossága, hogy félig-meddig bele is születik az ember. Amikor tehát a gimnázium után választhattam a lehetséges irányok között, akkor ezen terület felé orientálódtam. 

A Bsc után pedig már egyértelművé vált, hogy kimondottan tetszik ez a vonal.  Így mentem tovább vállalkozásfejlesztés szakra, nemzetközi szinten pedig Németország és Kína ezen irányú gyakorlatait ismerhettem meg közelebbről.

Arra irányultak tehát a törekvéseim, hogy cégvezetőként majd minél okosabb és ügyesebb legyek. Plusz motivációt jelentett, hogy a szüleim elég korán megmutatták a vállalkozásvezetés pozitív oldalát. Testközelből láthattam, miért érdemes ilyen nagy felelősséget vállalni.”

Az e-kereskedelem előtérbe kerülése bizony a MEDITO KFT. számára is okoz komolyabb kihívásokat:

„Nálunk aktuálisan a kereskedelem digitalizálása okoz kihívásokat. 30 éves cég vagyunk komoly tapasztalattal a hátunk mögött. Az évek alatt kialakult az a jól bevált gyakorlat, hogy odamentünk a partnerhez, végignézték a széles kínálatunkat, és azonnal felírtak egy sokmilliós rendelést.

Most ezt sokkal nehezebb kivitelezni, ugyanis online formában kell hasonlót produkálnunk. Tehát a nagykereskedelem egyik nagy kihívásával szembesülünk mi is – ugyanazt a vásárlási kedvet elérni online, ami korábban offline flottul működött. Ehhez kell a megfelelő platformot létrehozni és optimalizálni. 

A Covid-19 helyzet alatt egyébként az IT részlegünk komoly feladata volt még a home office zavartalan működésének a kialakítása. Szerencsére az iSolutions segítségével kiváló együttműködést sikerült kialakítani. Remekül működött az egész cég, ami abszolút pozitívumnak számított.”

Letícia tudatosan foglalkozik önfejlesztéssel is, többek között ennek hatására került kapcsolatba a Bizalmi Körrel is:

„Rendszeresen követek egy amerikai online platformot, ahol nagykereskedéseknek szóló webinarok és egyéb oktatóanyagok érhetők el. Főként az online digitalizációval kapcsolatban igyekszem fejleszteni magam, de egyéb fórumokra, konferenciákra is gyakran eljárok.

A Bizalmi Kör mastermind csoportja is komoly értéket jelent a számomra, hiszen hozzám hasonló cégvezetőkkel közösen beszélgethetek és ötletelhetek a problémákon, illetve megoldásokon.

Egyébként pont az az iSolutions ajánlásán keresztül kerültünk kapcsolatba a Bizalmi Körrel. Habár egy korábbi negatív tapasztalat miatt először szkeptikus voltam, rövid időn belül pozitív csalódás ért.

Amikor nyáron elmentem egy közös golfozásra, egyből láttam, hogy itt másról szól a történet. Számomra elképesztően szimpatikus, hogy bizalmi alapon történnek a beszélgetések, és nem feltétlenül abból az indíttatásból, hogy mindenáron üzletet kell kötni.”

Végezetül nemcsak a hobbi és szabadidő kérdéskörről esett szó, hanem egy izgalmas könyvajánlót is kaptunk Letíciától:

„A szabadidőmben nagyon szeretek lovagolni és kirándulni, mondhatni természetközeli ember vagyok. Kedvelem egyébként a társaságot is. Szeretek utazni, barátokkal lenni, ezek a tevékenységek jelentik számomra a feltöltődést.

Készültem egy könyvajánlóval is. „Knowing China: A Twenty-First Century Guide” a címe. Személy szerint nagyon szeretek Kínáról olvasni, ez a könyv pedig tökéletesen mutatja meg, hogy miként digitalizálnak a kínaiak, milyen kihívásokat oldanak meg, és mennyivel előzik meg a komplett világot ezen a téren. Szívből ajánlom.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts