Építőanyag- és bútorkereskedelem, tetőszerkezetek gyártásával kiegészítve

Csomós Martin személyében újfent köszönthetünk egy izgalmas belépőt a Bizalmi Kör MRD+ Lánchíd vezetői klubon belül. Szerencsére Martin igent mondott a szokásos interjúra vonatkozó invitálásunkra, úgyhogy fogadjátok a Profi Tető Kft., valamint az ő vállalkozói tevékenységének a bemutatását:

„A Hufbau franchise rendszer keretei között alapvetően építőanyag kereskedelemmel foglalkozunk, gyakorlatilag ez a fő profilunk. Viszont a 2018-as évtől már bútorboltunk is van, név szerint ez a Hufbau Profi Home. Két telephelyen dolgozunk tehát jelenleg.

A célcsoportunkba alapvetően a kiskereskedelmi értékesítésben érdekeltek, a lakossági vevők, valamint a kivitelezők tartoznak. Az ő gondos kiszolgálásuk jellemez minket, természetesen a nagykereskedelmi partnerek ellátása mellett. 

A csapat létszáma a teljes cég a bútor divízióval együtt 33 fő a két telephelyen. Egy családi vállalkozásból indulva ez egészen szép számnak felel meg.”

Martin elmondása szerint komoly lépéseket és beruházásokat eszközöltek annak érdekében, hogy több fronton is ki tudjanak emelkedni a piacon:

„Az elmúlt évtizedben sikerült meglépni olyan hatalmas mérföldköveket, amelyeknek köszönhetően tényleg ki tudtunk emelkedni a piacon. Az egyik ilyen tényező a mintaparkunk. 

Ezer négyzetméteren kell elképzelni ezzel kapcsolatban kis összenyomott mintaházakat, ahol a tető szemmagasságban látható. Így szemléletesen be tudjuk mutatni Magyarország tető kínálatának a legjavát, méghozzá egy helyen.

A másik aspektus pedig a tetőszerkezetek gyártásának köszönhető.  Ez a tevékenységünk még 2006-ban indult, amikor sikerült megszereznünk egy robot technológiával működő CNC megmunkáló gépet, amivel hagyományos tetőszerkezeteket tudunk legyártani.

Korábban is terveztük már a tetőszerkezeteket a kivitelezőknek, nagyban levéve így róluk a tervezés mázsás terhét. Ez számukra plusz hozzáadott érték, nagyon szerették. Most pedig már megvan az eszközünk, amivel a megtervezett tetőszerkezetet le is tudjuk gyártani a kivitelezőknek.

Ennek köszönhetően nem a helyszínen kell fúrni és farigcsálni, ehelyett egyben legyártva tudjuk a tetőszerkezetet a helyszínre kiszállítani, ahol már csak össze kell „legózni”.

Ráadásul ez az eljárás nem jár együtt melléktermékkel és hulladékkal, miközben rövidíti a kivitelezési időt. A szolgáltatás igénybevételével a kivitelező túlzás nélkül napokat tud megspórolni.”

A Covid-19 járvány szerencsére kevesebb kihívást tartogatott, viszont a HR osztály létrehozása és működtetése annál inkább tartogat elérendő mérföldköveket:

„Édesapám, Csomós Tibor indította a vállalkozást még 1998-ban. Viszont most már hosszú évek óta szerves része vagyok én is a cégnek, és különböző területeken segítettem eddig is a közös munkát.

A jelenlegi kihívásom 2020-ban kapott megtisztelő feladatommal kapcsolatos. Azzal bíztak meg, hogy kialakítsam a HR osztályt a cégen belül, korábban ugyanis az ügyvezető foglalkozott a HR kérdésekkel. 

A kialakításon túl a későbbi működtetés lesz a feladatom, ami rendkívül nemes és hálás kihívás. Szerencsére az eddigiek azt sugallják, hogy a Bizalmi Körön belül rengeteg értékes tanácsot és tapasztalatmegosztást kaphatok, ami segítheti a munkámat.”

Ami a Covid-19 járvány hatásait illeti, a márciusi és áprilisi események hatására természetesen mi is meghoztuk a szükséges biztonsági intézkedéseket. Bezárnunk viszont nem kellett, folyamatosan működtünk és nyitva tudtunk maradni, minden munkatársat megtartva.

Sőt, mivel a karantén hatására sokan elkezdtek otthon barkácsolni, tenni-venni és kertészkedni, ehhez megfelelő eszközökre és alapanyagokra volt szükségük. A mi forgalmunk élénkülése mellett a kivitelezők is rendben tudták végezni a munkájukat.”

Martin életében az úszás jelenti a feltöltődés egyik fő forrását, amiről sajnos egy átmeneti ideig le kell mondania:

„Ez mos egy meglehetősen fájó pont az életemben, ugyanis rendkívüli módon szeretek úszni. Viszont az uszodák bezártak, így ezt a kedvelt tevékenységemet nem tudom űzni. 

Persze próbálom pótolni alternatív sporttevékenységekkel, viszont ez egy nagyobb űrt hozott létre az életemben, hiszen az úszás mindig kikapcsolódást jelent.

Mindezen felül szeretek olvasni, és kimondottan kedvelem az üzleti könyveket, amelyeknek sokszor hatalmas a hozzáadott értéke. Utoljára Brian Tracy – Célok című könyvét olvastam.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts