Klíma- és légtechnika növekvő volumenben, a személyes és szívélyes kiszolgálás elhagyása nélkül

Tomor Lászlóval, a KLÍMA-MAX Kft. ügyvezetőjével és tulajdonosával beszélgettünk annak apropóján, hogy nemrégiben csatlakozott a Bizalmi Kör MRD+ Lánchíd vezetői klubhoz. Az alábbiakban a bemutatkozó interjú leirata, fogadjátok sok szeretettel:

„Klíma- és légtechnikával, illetve épületgépészettel foglalkozunk, amit a tervezéstől egészen a teljes kivitelezésig bonyolítunk. Inkább ipari jellegű területeken szolgáltatunk, vagyis ipari és vállalati rendszereket alakítunk ki, továbbá irodaházak, kórházak szellőztetését, hűtését és fűtését végezzük és kivitelezzük.

Januárban volt 20 éves a cégünk, a járványhelyzet miatt az ünnepséget a Bizalom Gálához hasonlóan későbbre tettük mi is. Jelenleg 20-22 fős saját csapattal dolgozunk, mondhatni ez a komfortzónánk, természetesen alvállalkozókkal kiegészülve szükség szerint.

Korábban voltunk többen is, majd 50 fő,  az a létszám viszont már nem volt kezelhető olyan szinten, és minőségben,  ahogy szerettem volna. A struktúrát tekintve a projektek előkészítésen 4 fő dolgozik, a többiek pedig a kivitelezésnél vállalnak szerepet.”

László megosztotta velünk, hogy a folyamatos növekedéssel együtt is odafigyelnek arra cégen belül, hogy az ügyfelek kiszolgálása személyes hangvétellel, rugalmasan történjen:

„Édesapám vállalkozásában dolgoztam alkalmazottként 10 évig, a 90-es években. Hirtelen, pár napon belül jött több megkeresés klíma rendszer kiépítésére ,és felismerve a lehetőséget  váltottam. Alapítottam tehát egy saját céget, és azóta is ebben dolgozom 100%-os tulajdonosként, illetve ügyvezetőként.

A partnereink azért szeretnek velünk dolgozni, mert a folyamatos növekedés mellett is figyelünk a személyesebb és rugalmasabb kiszolgálásra. Nem akartunk beleesni abba a hibába, hogy a fejlődés során átlépve bizonyos lépcsőfokokat egyszerre eltűnjön az elején kialakult személyes kapcsolat a partnerekkel, annak árán is, hogy ezzel a növekedésünket be is határoljuk.

Annak idején például egy nagyon nagy céggel versenyeztem egy projektért. Végül azért lettünk befutók a beruházásra, mivel a másik fél szigorú feltételeivel szemben egyszerűen leírtam: „kiszállítva a helyszínre, az Önök által megadott időpontban”.

Igyekszem a mai napig tartani ezt a személyes és rugalmas hozzáállást, hiszen komoly hozzáadott érték rejlik benne. A telefonszámom például 1994 óta nem változott, és az email címem is a régi, a mai napig elérhető vagyok bárkinek, bármilyen szinten.”

Az építőipar sajátosságaiból fakadóan a KLÍMA-MAX Kft. életében a gazdasági visszaesés helyett sokkal inkább a növekedés jelent kihívásokat:

„Egyelőre lekopogom, de a Covid-19 minket még nem érintett gazdasági értelemben, a jelek szerint idén 20%-os növekedést sikerül elérnünk. Hosszú távú megállapodásaink vannak, így a márciusban történt eseményektől függetlenül a szerződés állományunk ment tovább, és nem állt meg a cégünk egy másodpercig sem, valamint dolgozókat sem kellett elbocsájtanuk.

Mindemellett a szerződés állományunk a jövő évre is megnyugtató. Azt látjuk, hogy talán a 2022-es év kapcsán prognosztizálható visszaesés, mert tervezésben, az új projectek előkészítésében látjuk a tendenciát. Ami ugyanis a tervezőasztalon mostanában nem születik meg, azt nem tudjuk kivitelezni a következő években.

Az egy évnyi csúszás fényében a 2022-es évre kell felkészülnünk. Úgyhogy szerencsések vagyunk, mert addigra más vállalkozások releváns tapasztalata komoly segítséget jelenthet a gazdálkodást és átalakítást illetően.

Aktuálisan a telephelybővítés jelent kihívást a számunkra. Ahogy építünk egy csarnokot vagy raktárt, abban az évben már ki is nőjük. A telekvásárlással kapcsolatban adódtak nehézségek, de úgy gondolom, hogy a 2021-es év ezeknek a megoldásában előrelépést hozhat.”

László szenvedélyes utazó, úgyhogy alig várja, hogy ismét hódolhasson a szenvedélyének. Addig is a sportban, illetve az önképzésben találja meg a feltöltődés lehetőségét:

„Számomra az utazás a feltöltődés egyik kedvelt módja, szívesen szervezek magáncélú vagy üzleti utakat és gyárlátogatásokat, úgyhogy most szenvedek is ennek hiányától, de előny, hogy   járványhelyzetben legalább van időm alaposan megszervezni a következő két év utazásait. Mondjuk úgy, hogy rajtpisztollyal a kezemben készen állok az újbóli indulásra.

Egyébként gyerekkorom óta sportolok, épp mindig mást. Voltam hivatásos labdarúgó, profi motorversenyző, sportlövő ,  jelenleg pedig heti 4-5 tenisszel tartom magam szinten. Ami pedig az önfejlesztést illeti, jelenleg nyelvvizsgára készülök, valamilyen képzést rendszeresen beiktatok.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts