Széleskörű jogi képviselet vállalkozásoknak,természetesen bizalmi alapon

Dr. Maurer Erika személyében újfent értékes taggal bővült a Bizalmi Kör TOP Kossuth vezetői klub. Úgyhogy rögvest meg is interjúvoltuk őt, hogy meséljen nekünk egy kicsit a vállalkozói tevékenységéről, no és persze magáról:

„Ügyvédi irodaként tevékenykedünk, és gazdasági társaságokat képviselünk. Konkrétabban fogalmazva KKV-knak és multiknak dolgozunk főként, az előbbi esetben általános cégképviseletet ellátva, a multik számára pedig elsősorban HR támogatást nyújtva.

Ha az általános képviselet mibenlétét egy kicsit jobban  ki is szeretnénk bontani, akkor ebben a körben társasági joggal, gazdasági joggal, kereskedelmi joggal kapcsolatos szerződésekkel pl.  cégalapításokkal, cégmódosításokkal, cégértékesítés esetén tranzakciós dokumentumokkal (üzletrész átruházási szerződésekkel, szindikáusi szerződésekkel, befektetői szerződésekkel és az ezekhez kapcsolódó megfelelő biztosítékok kialakításával) kapcsolatban segítünk az ügyfeleinknek, ezen felül pedig egyszerű vagy ázsiós tőkeemelésnél, dematerializált részvények kibocsátásánál működünk közre a társasági jog területén.

Ezen túl az általános cégképviselet esetében a cégek működéséhez kapcsolódó szerződések kidolgozásában, egy-egy termék vagy szolgáltatás bevezetésével, értékesítésével kapcsolatos szerződéses csomagok kialakításában és szükség esetén peres képviselettel tudunk segíteni. 

Erika elmondása szerint pontosan tisztában vannak a jogi képviselet bizalmi jellegével, és ennek mentén törekedne a hatékony együttműködésre minden partnerrel:

„Mindig megpróbálunk a lehető leggyorsabban és személyre szabottan szolgáltatni, egyúttal elmagyarázni lehetőségeket  és a lehető legegyszerűbben megoldani a felmerülő problémákat. Igyekszünk minél érthetőbben elmagyarázni az ügyfeleknek is egy-egy ügy jogi hátterét, hogy pontosan értsék ők is, miről is van szó.

A legfontosabb célunk az ügyfeleket kedvező döntési pozícióba hozni. Hiszünk abban, hogy az együttműködés alapja a feltétlen bizalom, csak így tudunk közösen hozzáadott értéket teremteni. Eleve a tevékenységünk hatékony ellátása is elképzelhetetlen a kölcsönös bizalom nélkül, úgyhogy nagy hangsúlyt fektetünk ennek a kialakítására és fenntartására.

Kihívások nélkül kevés izgalmat tartogatnának a mindennapok, úgyhogy Erikáéknál is akad bőven az áthidalásra váró mérföldkövekből:

„Mindig is szerettem a kihívásokat. Habár korábban dolgoztam a közigazgatásban is, de valahogy a versenyszféra világéletemben közelebb állt hozzám. 

Ami az irodát érintő kihívásokat illeti, nemrégiben elhatároztuk a kollégákkal, hogy precízen körülhatárolt csomagokat dolgozunk ki az ügyfeleink részére. Úgyhogy ezek kialakításán dolgozunk jelenleg.

Mindezen felül persze folyamatos jelleggel okoz kihívásokat az új ügyfélszerzés kérdése is, hiszen az árbevétel növelése és a bővülés mindenképp a céljaink között szerepel. Törekszünk tehát a folyamatos fejlődésre és a csapat erősítésére.

Annál is inkább, mivel mostanra eljutottunk odáig volumenben, hogy a rengeteg teendővel már nehezen bírunk el csapaton belül. Vagyis az ügyfélkörünk bővítésén és szélesítésén túl prioritást élvez az új munkatársak hatékony integrálása is. Ebben kell majd egy egészséges egyensúlyt kialakítanunk.”

Erika életében a család mellett az olvasás, az utazás és a sport is lehetőséget teremt a kikapcsolódásra és feltöltődésre:

„Két 12 éves gyerekem van, egy fiú és egy lány. Úgyhogy a szabadidős elfoglaltságaim egy jelentős hányada a család és a gyerekek társaságában történik.

Nagyon szeretek olvasni, az olvasás egyszerre jelent számomra önfejlesztést és kikapcsolódást. Kedvelem az önfejlesztő könyveket, az elmúlt időszakból Pan-dji: Vádirat, Györffy Kinga: Add elő magad, vagy Sheryl Sandberg: Lean In című könyve emelhető ki, no és persze a Magyar Közlöny is napi szinten tartogat érdekességeket.

Szeretek meditációs hanganyagokat hallgatni, ezen felül egy business coach-hoz is járok. Utóbbi mondhatni gyógyszer mindenre, minden alkalommal elképesztően hasznos eszmecserét tudunk folytatni, amely hihetetlenül feltölt, ebbeől rendgeteg energiát meríthetek.

Szeretek sportolni is, szívesen járok edzőterembe, és ha úgy adódik, akkor évente egyszer síelni is elmegyünk a családdal. Mindezek mellett az utazás jelent még számomra feltöltődést. Az utazás ugyanis egyszerre feltölt és kikapcsol. A vízpartot és a hegyeket preferálom leginkább. Persze a városnézés is izgalmas, sok helyen járem, sok külföldi várost felfedeztem már egy térképel a kezemben, de városnézésre terveim szerint most már  akkor kerítek sort, ha a gyermekeim olyan korba kerülnek, hogy a látnivalókat és azok történetét értik és élvezik is majd.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts