Szakértőként a szállítmányozás és a projektszállítmányozás területén

Csépán István személyében a nemzetközi szállítmányozás tapasztalt és sokat látott szakértőjét köszönthetjük itt a Bizalmi Körön belül. Nem sokat vártunk tehát a csatlakozását követően, igyekeztünk minél hamarabb elkészíteni róla, illetve az UTC Overseas Kft-ről az immáron megszokott bemutatkozó interjút.

„Általános szállítmányozással foglalkozunk, amit egyébként gyakran mosnak össze manapság a fuvarozással. Szállítmányozóként mi fuvarozó eszközzel nem rendelkezünk, vagyis közvetített szolgáltatással kereskedünk.

Egy-egy szállítás hatékony lebonyolítására tudunk versenyképes megoldást biztosítani, tehát a szállítás lebonyolításában működünk közre közvetítőként a feladó, a fuvarozó és a fogadó fél között.

Speciális szegmense a tevékenységünknek az úgynevezett projektszállítmányozás. Ez alatt túlméretes szállítmányokat segítünk biztonságosan és hatékonyan célba juttatni. Nagy gyártó sorok, erőművek és egyéb gépek szállításáról van szó.

Fontos, hogy – amikor csak lehetséges –  nem távolról menedzseljük ezeket a munkákat. Projektmenedzserrel és technikusokkal követjük a szállítmány útját, ami nem általános a piacon és hozzáadott értékkel bír.”

István mesélt nekünk a struktúráról és a működésük legfontosabb összetevőiről is:

„Egy amerikai cégcsoporthoz tartozunk, a magyarországi irodát még 2009-ben nyitottuk. A mindennapi működés keretei között fegyelmezetten figyelünk az embargós szabályok betartására, minden lokációban nem működhetünk közre a szállítások menedzselésében.

Mindezen felül a szállítmányozókra vonatkozó törvényi betartására is gondosan figyelünk. Elvégre magát az irodát is azzal a szellemiséggel indítottam el, hogy kifogástalan minőségű szolgáltatást biztosítsunk az ügyfeleinknek.

Fontos például, hogy a személyre szabott kiszolgálás nálunk tényleg nemcsak marketing szlogen. Igyekszünk könnyebbé tenni az ügyfeleink életét, ezért nálunk üzenetrögzítő és mesterséges intelligencia helyett élő ember társítható egy-egy telefonszám mellé, és igyekszünk minél gyorsabban hathatós választ adni a felmerülő kérdésekre.”

Ahogy István felvázolta nekünk a szakmai pályafutását, gyakorlatilag borítékolható volt, hogy előbb vagy utóbb ilyesfajta vállalkozást kell alapítania:

„Hajózási üzemmérnökként végeztem az első győri hajós évfolyam tagjaként, hogy aztán jó 30 hónapot hajózzak is a MAHART kötelékében. Ezalatt mélyebben sikerült megismernem a hajós áruszállítás gyakorlati oldalát.

Aztán dolgoztam a szállítmányozásban, mondhatni ezidőtájt tanultam meg igazán a szakma alapjait. A MAHART után a MASPED-nél, majd pedig közel 9 éven át a GE három különböző üzletágában sajátítottam el a döntéshozatal, az alvállalkozókkal való együttműködés menetét.

Az évek alatt számos területét láttam át és tapasztaltam meg a szakmának, ez pedig mind a mai napig hasznosítható tudást biztosít a számomra.

Ki kell emelnem még a projektszállítmányozás területét is, amit a szakmán belül rendre a fiataloknak adnak oda.  Bonyolult ajánlatkérésekről és összetett kalkulációkról van szó, amit az ember vagy megszeret, vagy egy életre elkerül inkább.

Én olyannyira megszerettem, hogy a cégvezetés mellett ezt a szakterületet a mai napig művelem nagy ügyfelek bonyolult projektjeinél.”

István elmondása szerint a Bizalmi Körön belül szívesen vesz mindenféle tapasztalatot, tippet és tanácsot a növekedés témakörében:

„A növekedés témaköre jó ideje foglalkoztat bennünket is. A tevékenységünk jellegéből adódóan ugyanis növekednünk kell, részben pedig tulajdonosi elvárás is a jelenlegi 15 fős kapacitásunk kiterjesztése és bővítése.

Ez a fajta növekedési kényszer, illetve növekedési pályára állás sok kérdést vet fel bennem. Leginkább abból a megközelítésből, hogy miként tudjuk a folyamatokainkat a növekedési ütemhez illesztve menedzselni akár operatív, akár pénzügyi szempontból is.”

Természetesen most sem maradt ki a beszélgetésből a hobbi, szabadidő és feltöltődés témaköre sem:

„Gyermekkoromban falun éltem, így a fizikai aktivitás folyamatos jelleggel az életem szerves részét képezi. Néhány maratoni táv korábbi teljesítését követően a hosszú távú kerékpározás gyakori szabadidős elfoglaltság számomra.

Szintén a kikapcsolódás kedvelt forrásának számít a jóga, mert mentálisan és önfejlesztés szempontjából is feltölt, segít belülről építkezni. Elváltam, három csodás gyermekem van, velük is nagyon szeretek és igyekszek lehetőleg minél több minőségi időt tölteni.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts