Átfogó ipari megoldások – az ötlettől a kivitelezésig

Ezúttal a DAAL-CON Kft. vezetőjének a bemutatkozását olvashatjátok itt a blogon. Név szerint Sándor Dánielről van szó, aki nemrégiben mondott igent a Bizalmi Körhöz történő csatlakozás ötletére.

Annál is inkább érdemes elolvasni a beszélgetés leiratát, mivel a vállalkozás tevékenységének a részletezésén túl kifejezetten izgalmas filozófiai, illetve vállalkozói attitűddel kapcsolatos kérdések is előkerültek:

„Rövid megfogalmazásban komplex mérnöki és kivitelezési szolgáltatásokat nyújtunk iparra specializáltan. Tágabban értelmezve generáltechnológiai épületgépészeti tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozunk, az ehhez tartozó erős árammal, automatikával és építészettel a tervezéstől az engedélyeztetésen át egészen a kivitelezésig.

Még bővebben kifejtve magát a tevékenységet több profilja is van a cégnek. Egyrészt ipari csarnokok „hatékony és okos” klimatizálását és technológiai elszívását, másrészt gyártósorok gépészeti és villamos kiszolgálását végezzük. Vagyis a sűrített levegő, hűtés-fűtés, víz, gőz, gáz rendszerek tervezésén, engedélyeztetésén és kivitelezésen felül a gyártósorok telepítését is megoldjuk.

A tevékenységünk harmadik pilléreként pedig hazai szinten gyakorlatilag egyedüliként textil légcsatornák gyártásával és fejlesztésével is foglalkozunk.”

Mondhatni adta magát a kérdés, hogy a fentebb taglalt szolgáltatás típusok melyik megbízói réteg számára jelentenek vonzó értékajánlatot:

„Azok az ipari, gyártó és termelő cégek jelentik számunkra a célcsoportot, akiknél folyamatos a gyártás és fejlesztés. Ipari multinacionális gyártó és termelő cégekkel dolgozunk tehát együtt, mint például székesfehérvári Denso, a Bridgestone, a Suzuki, az Ibiden Hungary, P&G.

Tipikusan a gyártók számára érdekes tehát az általunk kínált szolgáltatás. Nekik kiemelt hozzáadott értékkel bír, hogy a tervezést és a kivitelezést egyaránt vállaljuk. Rendkívül előnyös egy kézben tartani a projektek teljes menedzselését saját gépész és villamos-automatika mérnök gárdával, hiszen ezzel növelhető a hatékonyság és gyors reakció. Meglehetősen ritka egyébként a piacon ez a konstrukció, az ügyfeleink pedig kimondottan szeretik. 

Ami a csapat méretét illeti, 19-en vagyunk úgymond a törzsgárdán belül, emellett pedig mintegy 30-50 fős alvállalkozói réteg működik közre a projektek megvalósításában.”

Dánieltől a „miért indítottad a vállalkozást” kérdésre is egészen komplex, mélyenszántó választ kaptunk:

„Egyrészt szerettem volna önmegvalósítani. Másrészt mindenképp olyan céget akartam csinálni, amelyik értéket teremt és olyan szolgáltatást, illetve minőséget nyújt, ami a Nyugat-Európában is megállná a helyét.

Velem együtt a csapatban mindenki szeret alkotni. Élvezem tehát a munkát, elvégre fantasztikus dolog a semmiből megalkotni egy gyár épületgépészeti megoldásait.”

A Bizalmi Körön belül rendre hatékonyan működő tapasztalatmegosztás iránt Dániel részéről is egyértelműen megvan a kellő nyitottság és várakozás:

„Szívesen hallgatom meg sikeres emberek tapasztalatait és szeretek olyanoktól tanulni, akik tényleg elértek valamit. Foglalkoztatnak például olyan kérdések, hogy mások

  • miként tudták a vállalkozásukat automata működésre állítani, több szabadidőt nyerve ezáltal;
  • miként tudták a lehető legjobb ügyfeleket becsatornázni;
  • illetve miként építették fel az eredményesen működő sales folyamatot exportattal megtűzdelve?

Hiszek benne, hogy igazán akkor lehet értékes egy vállalat vagy termék, ha exportra tud termelni. Bennem mindig is volt egy ilyen vágy. Meggyőződésem szerint Japán, az Egyesült Államok vagy Németország a saját know-how és magas hozzáadott értékű gyártása miatt is tart ott, ahol.

Szerintem a magasszintű gyártás egy gazdaság fontos alapja, úgyhogy ennek a feladatait szerettem volna saját hatáskörben kifogástalanul csinálni. Nyilván ezen a téren is szívesen tanulok másoktól.”

Dániel az elmondása szerint a szabadidejében is előszeretettel keresi a fejlődés és tanulás lehetőségét, ahogyan az aktív kikapcsolódást is előnyben részesíti:

„A családommal töltött minőségi idő mellett nagyon szeretek teniszezni, motorozni és motorcsónakázni. Legutóbb Steve Jobs-ról olvastam egy kifejezetten érdekes könyvet.

Az eredményei és a munkássága helyett a könyv sokkal inkább azt fejtette ki, hogy mi vezetett az ő sikeréhez és a vele született zsenialitásának a kibontakozásához. Szeretem az ilyen típusú műveket, hiszen ebből is rengeteget lehet tanulni.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts