Láss, Tanulj, Fejlődj – GPS nyomkövetésre épülő üzleti megoldások a hatékonyság jegyében

Gál Istvánnal beszélgetve nemcsak egy vállalkozót és az általa vezetett céget ismerhettük meg közelebbről, hanem egy speciális módszertan alapjaiba is betekintést nyerhettünk. A cikkben ennek a részleteit szeretnénk veletek megosztani.

Jöjjön tehát az Inepex Zrt. vezetőjével készített bemutatkozó interjú leirata annak apropóján, hogy István nemrégiben csatlakozott hozzánk a Bizalmi Kör vezetői klubjába:

„GPS nyomkövetésre épülő speciális megoldásainkkal segítünk a hatékonyság és átláthatóság növelésében a vállalkozásoknak. A hazai KKV szektor szereplői mellett nagyobb vállalatokkal is együtt dolgozunk, így közel már 10 ezer munkavállaló használja platformunkat 3 országban.

Minden olyan cég számára hozzáadott értéket jelent a szolgáltatásunk, aki terepen dolgozó, úgynevezett kékgalléros vagy íróasztal nélküli munkatársakkal is dolgozik, és szeretné az ő tevékenységüket is digitalizálni, mérhetővé, átláthatóbbá és tervezhetőbbé tenni.”

Láss, Tanulj, Fejlődj – István az általuk kivitelezett módszertan alapjait is felvázolta nekünk:

Agilis szoftverfejlesztő csapatként az a dolgunk, hogy felismerjük és megértsük, mi a legfontosabb az ügyfélnek, majd az ehhez legjobban illeszkedő megoldást biztosítsuk számára.

A szolgáltatásunk bevezetését követően pontosan látható mi történik a területen, mérhetővé válnak a munkatársak tevékenységei. Ezután fel kell ismerni az összefüggéseket, mintázatokat az adatokban és levonni a megfelelő következtetéseket. Amennyiben egy cég ezt végre tudja hajtani, hatékonyabb, optimálisabb működést érhet el. Ebben segítünk mi, komplex eszköztárat és know-how-t biztosítunk ügyfeleink számára, hogy maximalizálni tudják megtérülésüket (ROI).

István kifejtette nekünk azt is, milyen szemléletben zajlik náluk a termékfejlesztés:

“Ahogy manapság mondani szokták: az adat az új olaj. A vállalatok egyik legnagyobb értéke az adat, amennyiben hasznos információra tudják azt váltani. Így mai rohanó, automatizált világunkban minden eddiginél fontosabb a lényeges dolgok gyors felismerésének képessége. 

A térképes felületeken történő adatvizualizáció és a valósidejű adatelemzés lehetősége nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy ügyfeleink a lehető leggyorsabban és legkönnyebben értsék meg, mi történt, történik a valóságban.

Foglalkozunk mesterséges intelligencián alapuló öntanuló rendszerek adaptálásával és csalásokat, visszaéléseket előrejelző (fraud-detection) fejlesztésekkel is. Ezek segítségével ügyfeleinknél tovább javíthatók az adatvezérelt döntéshozási folyamatok, sőt a jövőre vonatkozó prognosztizáció is lehetővé válik (pl. kapacitás- és erőforrás tervezés).

Mindezek mellett kiemelten fontos számunkra a “privacy” témakör. Nagy hangsúlyt fektetünk a szolgáltatásainkat használó emberek magánéletének védelmére, hogy adatrögzítés csakis akkor történhessen, amikor ők ahhoz hozzájárulnak.”

Mindenképp érdekelt minket annak a története is, ahogyan a vállalkozás annak idején létrejött, illetve eljutott a mai fejlettségi szintjére:

„A jogelődnek számító Kft-t három végzős egyetemistaként alapították még 2007-ben. A cél kezdettől fogva a saját termék létrehozása volt, tehát nem a bérfejlesztős irányba pozícionáltuk magunkat.

Így indult tehát a munka az egyetem után, majd elfogyott a pénz. Következett a B terv, időnket eladva mások szoftverfejlesztési igényeit szolgáltuk ki, a keresett pénzt pedig visszaforgattuk a termékünkbe.

2012-re jutottunk el odáig, hogy a piacra lépjünk az első termékünkkel az IneTrack Nyomkövetéssel, amit a mai napig üzemeltetünk. 

Visszatekintve, hasznos volt, hogy a bérfejlesztős időszakban megtanultunk ügyfelekkel kommunikálni, együtt dolgozni. Minden projektből tanultunk, levontuk a tanulságot, majd ezt a szemléletet a saját módszertanunkba építettük.”

A Bizalmi Körön belül egyébként remekül működő tapasztalatmegosztás szellemében Istvánt az őket aktuálisan érintő kihívásokról is kérdeztük:

“Olyan ügyféligény jött, amire kellett egy új termék.”

“Épp az új termékünkkel, az IneProve-val készülünk piacra lépni. Ez egy mobil-munkaerő irányítási rendszer, ami lényegében egy megoldás kategória a szolgáltató ágazat számára, mobile-first megközelítéssel. A legkülönfélébb üzleti modellekre, munka- és munkaerő-típusokra is alkalmazható. Fő célja, hogy az ügyfél elérhesse nagyobb üzleti céljait, mint a többlet bevétel generálása, költségmegtakarítás és az ügyfelek megtartása.

A termék biztosítja a terepen dolgozó munkaerő számára azokat a digitális eszközöket, amelyek hozzájárulnak munkájuk gyors elvégzéséhez, a termelékenység növeléséhez és a költséges hibák csökkentéséhez.

Jelenleg komoly fejtörést okoz megtalálni azt a csatornát, amin keresztül a leghatékonyabban tudjuk eljuttatni üzenetünket a potenciális hazai és külföldi ügyfelekhez.

Célom, hogy a Bizalmi körben inspiráló beszélgetéseket folytassak a hozzám hasonló mentalitású emberekkel és egy kölcsönös tapasztalat megosztásban vegyek részt.”

Ami pedig a szabadidőben preferált tevékenységeket illeti, István elmondása szerint leginkább az aktivitást igénylő elfoglaltságokat részesíti előnyben:

„A túrázás, a természet a nagy szenvedélyem. Különösen a magashegyi túrákat, a via-ferratát és a hegyi kerékpározást kedvelem. Szeretem kicsit az extrémebb oldaláról megközelíteni a dolgokat. Ezen kívül sokat olvasok, elsősorban önfejlesztés és természettudomány témában.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts