Gyors és megbízható, felújított prémium számítástechnikai eszközöket forgalmazunk garanciával, üzleti környezetbe

Újfent egy frissen csatlakozott Bizalmi Kör klubtaggal volt lehetőségünk bemutatkozó interjút készíteni. Ezúttal Csajbók Róbert, a PC ARÉNA Kft. vezetője mesélt nekünk a vállalkozói tevékenységéről, illetve az általa képviselt vezetői gondolatokról és filozófiáról:

„Külföldről, nagymennyiségben felvásárolt, prémium számítástechnikai eszközöket professzionálisan újítunk fel szakképzett kollégáink segítségével és kínáljuk eladásra elsősorban azon cégek számára, akik a bolti „kommersz” kategóriába tartozó laptopokat és számítógépeket, üzleti, prémium eszközökkel kívánják helyettesíteni.

A kimondottan tartós, akár napi 0-24 órás munkára, 8-10 év időszakra tervezett eszközöket, a forgalomba hozott, új árának töredékéért kínáljuk, akár 3 év jótállással olyan cégeknek és magánszemélyeknek, akiknek fontos, hogy a munkaeszközük minőségi anyagokból legyen összeállítva, ami hosszútávon egy gyors, megbízható, strapabíró laptopot eredményez.

Természetesen érdekelt minket a külföldről beszerzett gépek értékesítésének módja és piaca is:

„A magyarországi értékesítés kis- és nagykereskedelem formájában valósul meg. Inkább az előbbiben mutatkozik komoly potenciál, ugyanis egyelőre ez a piac nem telített, ezért tudatos marketing stratégiát mögé téve kedvező esélyünk lehet a kiaknázásra.

Jelenlegi üzleti modellünknek köszönhetően, referenciaként megemlíteném, hogy számtalan állami céget, kórházakat, rendfenntartó intézményeket, önkormányzatokat, multinacionális cégeket, megannyi KKV szektor résztvevőit és a magánszemélyeken túl megannyi viszonteladót szolgálunk ki piacképes termékeinkkel.

A működésünk kulcsa nagy tételben vásárolni jó áron, ezért törekszünk jó kapcsolatot fenntartani a beszállítókkal, leginkább német és svájci partnerekkel. Miközben a hazai értékesítés fejlesztésére törekszünk, közben az Európai Unióban rejlő 500 milliós piac adta lehetőségeket is igyekszünk kiaknázni.”

Róbert elmondása szerint a PC ARÉNA Kft. 2005-ben alapított cég, amiben immáron három éve vállal aktívan is szerepet:

„Egy barátom keresett épp a cég vezetésében társat maga mellé. Miután láttam, hogy a business modell szerint abszolút működőképes mag a vállalkozás, így 75%-os tulajdoni részt vásároltam.

Pénzügyi területről jöttem, ezért a cégértékelésben viszonylag jártasnak számítottam. Ezen felül mindig is a társas vállalkozás erejében hittem, ehhez mérten fontos volt az is, hogy a barátom tapasztalata és kapcsolatrendszere maradjon bent a cégben.”

Az elmúlt évek tanulsága szerint a struktúra egyértelműen működőképesnek bizonyult:

„Három év alatt közel duplájára nőtt a cég úgy, hogy közben a létszámunk mellett a kiadásaink mértéke sem változott. Ehhez jött hozzá pluszban az én személyes motivációm, miszerint tizenkét év multi után szerettem volna kipróbálni magam egy KKV vezetőjeként.

A nulláról történő indulás helyett inkább már egy profitot termelő céget szerettem volna vásárolni. Ez új izgalmat hozott az életembe, nagyon élvezem a dolgot és motivált vagyok. Részben azért is, mert látom a potenciált a további növekedésre.

Mókuskerék helyett egy önjáró cég felépítése és fejlesztése a cél.”

Persze a markáns növekedés akaratlanul is generál bizonyos kihívásokat, amelyekről Róbert a következőképp mesélt:

„Az eredmények megszilárdítása, a kollégák motivációjának a fenntartása, illetve a további terjeszkedés generál folyamatos kihívásokat. Mindenképp az a célkitűzés, hogy a látványos növekedést ne kövesse visszahuppanás.

Igyekszünk tehát megtartani és stabilizálni a cég pillérjeit, továbbá mindezt egy fenntartható modellel is biztosítani akarjuk. Minél nagyobb a szervezet, ahhoz mérten mindig más típusú gondolkodást igényel a vezetése.”

A szervezés fontosságára külön is kitértünk a bemutatkozó interjú keretei között:

„Tapasztalataim szerint a szervezés kulcsfontosságú, másképp csak elfárad az ember a sok munkában. Lényeges tehát megoldani, hogy ne a vezető vigye el a munka minden egyes feladatát.

Ha mindent mi csinálunk, az valaminek biztosan a rovására megy. Sokkal inkább jó szervezőnek, mint jó szakembernek kell lenni. A jó szakembereket pedig gyűjtsük inkább magunk köré.”

Ami a szokásos szabadidő és önfejlesztés témakört illeti, Róbert életében mindkettőnek kiemelt szerepe van:

„44 éves vagyok. Biztosan többet tudok, mint például 34 évesen és reményeim szerint 54 évesen még többet tudok majd. A tanulás egy véget nem érő dolog az életemben, szerencsére sikerült megkedvelnem az új információk befogadását.

A hangoskönyvek hallgatása mellett nyelvet is tanulok és arra is figyelek, hogy a cégben a velem közvetlenül dolgozók is képzési lehetőségeket kapnak. Ami a kikapcsolódást illeti, a sport, konkrétabban a bringázás jelenti számomra a feltöltődés kedvelt módját.

Immáron 13 éve repülök is, de ez pusztán kikapcsolódás. Úgy szoktam mondani, hogy nekem a munka a szenvedélyem, a többi csak hobbi.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts