„Egy plusz egy, egyenlő három”

Nem túl egyszerű feladat közel kerülni az Auchanhoz, még Bizalmi Kör klubtagként sem. Balázs Ildikó frissen csatlakozott klubtagként viszont azért (is) érkezett, hogy javítani tudjunk ezen.

A személyében ugyanis az AUCHAN MAGYARORSZÁG Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatóját köszönthetjük a klubon belül. Az alábbiakban pedig a vele készített bemutatkozó interjú leirata olvasható:

„Immáron 25 éve dolgozom a kereskedelmi szektorban, egyúttal 23 év hatósági és közigazgatási kapcsolatépítés van mögöttem. Közgazdász, élelmiszeripari  mérnök, lean szakmérnöki és fogyasztóvédelmi diplomákkal rendelkezem, és az AUCHAN MAGYARORSZÁG külső vállalati kapcsolataiért felelek.

Ezzel párhuzamosan több szervezetben töltök be vezetőségi tisztséget. Az Országos Kereskedelmi Szövetségben társelnökként, illetve elnökségi tagként az EuroCommerce-ben, GS1 Kft, Tej Terméktanácsban,  továbbá különböző kamarákban, szövetségekben testületi tagként.

Ezzel együtt önkéntesen a női vezetők támogatásában is igyekszem segíteni, a fiatal tehetségeket pedig mentorálás formájában segítem.”

Bár az Auchan név bizonyára mindenki számára ismerős, a rend kedvéért gyorsan átszaladtunk a fontosabb tudnivalókon:

„Az Auchan az egyik legfontosabb francia kereskedelmi csoport, amelynek az első üzletét 1961-ben alapította Gérard Mulliez. Ő volt egyébként az, aki elsőként egyesítette az önkiszolgálást és a diszkontot, tehát megvalósította a mindent egy fedél alatt koncepciót.

Magyarországon 7000 munkavállalót foglalkoztatunk és bő 20 éve vagyunk jelen 19 hipermarkettel, 5 szupermarkettel és 18 diszkont üzemanyagtöltő állomással, 2020- ban 356,5 milliárd forintos tavalyi árbevétel és a 7,4 milliárdos üzemi eredményünk volt. Online kereskedelem tekintetében: A tartós élelmiszer és nemélelmiszer kategóriák országos kiszállítása már megvalósult. Célunk, hogy a piacon a 15%-os piacrészt elérjük. 

Mindezt olyan értékek mentén megvalósítva, mint a bizalom, a nyitottság és a kiválóság.”

Mint a külső vállalati kapcsolatok igazgatója, Ildikó mesélt nekünk a Bizalmi Körhöz történő csatlakozás motivációs tényezőiről is:

„Szándékként fogalmaztuk meg a külső partneri együttműködések keresését. Szívesen veszünk részt olyan pilot projektekben és kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatokban, amelyek közvetve vagy közvetlenül segítik a vásárlóink magasszintű kiszolgálását.

Nyitottak vagyunk az innovatív kereskedelmi megoldások bevezetésére is. Ehhez a szellemiséghez kapcsolódik az is, hogy a megváltozott munkaképességűeket is szívesen foglalkoztatjuk több mint 10 éve és majdnem 400 alkalmazottnak munkát adva ebben a formában.”

Ildikó Auchan-on belüli sikerei remekül példázzák az „egy plusz egy egyenlő három” filozófiát:

„A csatlakozásom története meglehetősen egyszerű. A Cora-nal dolgoztam, amit egy akvizíció keretei között felvásárolt az Auchan. Sokkal inkább az ezt követő események szolgálhatnak tanulsággal.

Mivel ugyanis konstans mód sikerült hoznom a tőlem elvárt eredményeket, ezért számos pozíciót kaptam meg a szervezeten belül. A minőségbiztosítási igazgatóságot követően belső audit igazgató pozícióként, illetve szervezeti transzformációs igazgatóként is dolgoztam.

A 2017-es év óta felelek a külső vállalati kapcsolatokért, vagyis az önkormányzati, minisztériumi, hatósági, szövetségi, érdekképviseleti kapcsolatok ápolásával foglalkozom.”

Ildikó az elmondása alapján a szabadidejében sem sokat tétlenkedik, egészen változatos formában kapcsol ki és töltődik fel:

„Két kamaszgyerek édesanyja vagyok, így azért nem nagyon lehet otthon ücsörögni. A spinning, az utazás, a kirándulás és a filmek mellett a gyerekekkel közös programok egytől egyig kedvesek a számomra.

Idén célom a Balaton egy nap alatti körbetekerése, de a sok aktivitás mellett az önfejlesztés is rendkívül fontos a számomra. Ezt bizonyítja az 5 megszerzett diploma is, a folyamatosan önfejlesztés az életem szerves része.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts