Hinni a napelemben, és prémium szintű napelemes szolgáltatást nyújtani

Hoványi Dávid Csaba személyében a napelemes technológia specialistáját köszönhetjük immáron a Bizalmi Körön belül. A vele készített bemutatkozó interjú alatt persze nemcsak a napelemek kerültek szóba, hanem az általa vezetett OPERA SOLAR Kft. tevékenységét is kiveséztük:

„Napelemeket tervezünk és szerelünk már hetedik éve. Mindezt villamosmérnökökből, villanyszerelőkből, fizikai munkásokból és irodai dolgozókból álló komplett csapattal együtt.

A napelemes rendszertervezéstől kezdve az engedélyeztetésen át a kivitelezésig mindent megcsinálunk. Sőt, partnercégeinkkel együtt az egyéb felmerülő igényeket is kiszolgáljuk. Tipikus példa erre a légkondicionáló telepítés.

Sok munkánk van, ugyanakkor a nyolc fős belső állományunk kiegészülve az öt külsős alvállalkozóval, még innovatív ötletek megvalósításán is munkálkodik. Jelenleg egy konténerekre, illetve mobilkonténerekre telepíthető napelemes konzolt tervezünk.”

Dávid elmondása szerint habár a napelem technológia iránt mostanság élénk a kereslet, ettől függetlenül folyamatosan igyekeznek profin kiszolgálni az ügyfelek igényeit:

„Egyik nagy erősségünk, hogy gyorsan reagálunk a piac igényeire és kihívásaira. Tehát megcsináljuk és kiszolgáljuk azt, amit a piac igényel. Dolgozunk önkormányzatoknak és cégeknek is, a jövő héten például egy sertéstelep tetejére fogunk napelemes rendszert telepíteni.

Arra pedig kifejezetten büszke vagyok, hogy az Otthonfelújítási Program miatt megugró keresletet is ki tudtuk szolgálni. Márciustól egészen júniusig napi 2-3 családi házat telepítettünk.

Érdekes módon a napelemek iránti erőteljes érdeklődés jóval korábbra nyúlik vissza, mint az OPERA SOLAR Kft. Dávid általi vezetése:

„Még egy baráti társasággal kezdtem el napelemmel foglalkozni, a korábbi vállalkozásomból eredt maga az ismeretség. Egész egyszerűen folyamatosan érdekelt az, amit a napelem segítségével ki lehet hozni.

Mostanra elég nagy potenciál keletkezett a cégünkben. Nemcsak maga az üzletág dübörög kimagaslóan, néhány saját ötlet megvalósítása is komoly lehetőségekkel kecsegtet.

A Covid-19 helyzet miatt a tavalyi árbevételünk gyengébb. Idén erőteljes növekedés a célunk, és mostanra már a tavaly évvégi árbevétel dupláját sikerült produkálni.”

A növekedés ritkán jár kihívások nélkül, ahogyan azt Dávid is tanúsíthatja:

„A látványos növekedés közepette bizony az alkalmazottakkal és a munkafolyamatokkal akadnak nehézségek. Mindazonáltal a cég növekedésével nekem is fejlődni, tanulni kell. Az egyre nagyobbra növő szervezetet vezetni bizony komoly kihívás.

Mindezek mellett nálunk folyamatosan a legmagasabb színvonalú termék, illetve szolgáltatás biztosítása a cél. Habár a napelemes piacon olcsóbb, gyengébb minőségű eszközöket is lehet kapni, mi ezt igyekszünk távolról elkerülni.

Hosszú távon gondolkodva, kizárólag prémium minőségű termékeket forgalmazzuk, kollégáink pedig a legjobb minőségben szerelnek.”

Habár a sok munka mellett évek óta nem sok idő jutott a pihenésre, ugyanakkor mostanra Dávid is szeretne ezen változtatni:

„A helyzet az, hogy rég volt utoljára szabadidőm, de mostanság kicsit igyekszem többet csinálni. Igyekszem a sportot, illetve a könyvolvasást beépíteni a szokásaim közé. Emellett pedig az utazás az, ami nagyon érdekel.

Évek óta nem volt rá időm, de őszintén szólva szívesen járnám be a világot.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts