Munkaerő-kölcsönzés – az empátia és üzlet keresztmetszetében

Mihályi Magdolna személyében a munkaerő-kölcsönzés tapasztalt specialistáját köszönthetjük immáron klubtagként a Bizalmi Körön belül.

A róla szóló bemutatkozást annál is inkább érdemes elolvasni, mivel a Jobtain HR Szolgáltató Kft. mellett más izgalmas tevékenységek is köthetők a nevéhez:

„A Jobtain alapvetően munkaerő-kölcsönzéssel és fejvadászattal foglalkozik. Még a 2004-es évben alapítottuk egy munkatársammal. Időközben persze sok minden történt, kétszemélyes cégből sikerült eljutni a 100-nál is több munkavállalót foglalkoztató vállalkozásig.

Magyarországi viszonylatban az egyik meghatározó munkaerő-kölcsönzéssel és fejvadászattal foglalkozó cégként szoktak ránk hivatkozni. Talán az egyik legjobb mutatószám a volumenünk szemléltetéséhez, hogy a napi kölcsönzött állományunk 2200-2500 fő.”

Természetesen adta magát a kérdés, milyen úton és módon kezdett el Magdolna vállalkozni, illetve miért pont erre a területre esett a választása:

„Végzettségemet tekintve matematika szakos tanár vagyok. Egy idő után viszont úgy éreztem, hogy az empatikus pedagógusi énemet szeretném az üzleti szféra keretei között is kipróbálni, kamatoztatni.

Úgyhogy a tanári végzettség mellett üzleti diplomát szereztem, hogy aztán egy iskolaszövetkezetnél kezdjek el dolgozni. Szorgalmasan tettem a dolgom, néhány év alatt sikerült eljutnom a regionális vezető pozícióig.  Aztán ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább a munkaerő-kölcsönzés területe kezdett el foglalkoztatni.”

Magdolna érdekes tapasztalatokat osztott meg velünk annak kapcsán is, hogy – sok más területhez hasonlóan – mennyit változott a toborzás és kiválasztás az elmúlt évek során:

„Idehaza nem találtunk megfelelő számú és minőségű munkaerőt a partnereink számára, ezért új irányt kellett keresnünk. Emiatt kezdtünk Erdélyben is munkaerőt toborozni, megnyitva a csíkszeredai irodánkat 2015-ben.

Míg a 2000-es években egy apróhirdetést feladva tömegek jelentkeztek egy-egy pozícióra, manapság – egy szakmailag felkészült, nagy csapattal együtt  – sem mindig egyszerű rátalálni a kompetens és dolgozni akaró munkaerőre. 

A Covid-19 helyzet hatására sok minden állt a feje tetejére, de mostanra minden visszatért a régi medrébe.  A vállalkozások két kézzel nyúlnak a minőséget jelentő munkaerőért. Bár rengeteg munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég működik az országban, a versenytársak miatt nem aggódom.

Egyrészt 20 éves tapasztalat segít minket olvasni a piac alakulásában, másrészt fejlett szoftveres megoldásokkal és digitalizált folyamatokkal szolgáljuk ki magas szinten a megbízóink részéről felmerülő igényeket.”

Magdolna ajánlás útján került kapcsolatba a Bizalmi Körrel, a következőképp mesélt a csatlakozás körülményeiről:

„Már a pandémia előtt is felvetődött a csatlakozás gondolata, de aztán mégis idén lett komolyabb aktualitása a dolognak. Juhász Viktor ajánlotta nekem a Bizalmi Kört, akivel egyébként baráti és üzleti szinten is jó a kapcsolatunk.

Szívesen csatlakoztam, mivel tetszett a szellemiség. Különösen az fogott meg, hogy itt nem a sales a kiemelt prioritás. A tanulni vágyás, no meg a kellemes időtöltés lehetősége hasonló emberek társaságában vonzott leginkább.”

Magdolna elmondása szerint szabadidőből nem túl sok áll rendelkezésre, unalmasan ritkán telik nála az idő: 

„A Jobtain mellett 2004-ben Erdélyben is indítottunk egy vállalkozást. Mára ez egy jól működő panzióvá nőtte ki magát Csíksomlyó szomszédságában.

Az üzleti érdekek helyett sokkal inkább a külhoni magyarok segítése jelentette a fő motivációt ennél a tevékenységnél. A „HÍD” építése magyar és magyar között nekünk hosszú évek óta személyes ügyet jelent.

Van egy kulturális egyesületünk is, melynek keretein belül Kárpát-medencei magyaroknak szervezünk szavalóversenyeket, Verstábort, falusi színjátszó fesztiválokat, konferenciákat. Egyfajta kulturális misszió elősegítésén dolgozom tehát. Ezért a tevékenységemért,  2020-ban Tamási Áron-díjat kaptam, melyet a pandémia miatt ez év szeptember 19-én vettem át Tamási Áron szülőházában, Farkaslakán.

Nálam a munka, a szabadidő egybefolyik. Mindig csinálok valamit, és szeretem, amit csinálok”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts