Áruszállítás és logisztika családi vállalkozásként – megoldásorientáltan, közvetlen hangnemben

Happ Olivér személyében olyan cégvezetőt tudhatunk a Bizalmi Kör klubtagjai között, aki egy családi vállalkozás organikus fejlődését figyelhette közelről, tudatosan készülve a vezetés későbbi átvételére.

Részben erről is mesélt nekünk a szokásos bemutatkozó interjú alatt, amikor a HAPP Kft-t mutatta meg nekünk kicsit közelebbről:

„Közúti áruszállítással belföldi és nemzetközi szállítmányozással, illetve logisztikával foglalkozunk. Cégcsoporton belül azt a hitvallást követjük, miszerint „mindig az ügyfeleink maximális elégedettsége a cél”,

Úgyhogy nálunk nem lehet olyan kérdés vagy probléma, amelyre ne találnánk meg a gyors, megbízható és költséghatékony megoldást. Tudatosan figyelünk továbbá arra is, hogy a professzionális szolgáltatás nyújtása mellett meg tudjuk őrizni a ránk jellemző közvetlen, barátságos hozzáállást.

Ez a cégméret és kapacitás tökéletesen meg is felel ezekhez a célokhoz, vagyis maradéktalanul ki tudjuk szolgálni a megbízói igényeket.”

Külön-külön is belementünk kicsit a szolgáltatás típusok részleteibe, amelyekről a következőket érdemes tudni dióhéjban:

„Ami a fuvarozást illeti, főként a Nyugat–Európai országok irányába teljesítünk, de az igényekhez alkalmazkodva Európa szerte gyakorlatilag bárhol segítünk célba juttatni a küldeményeket.

Ebben jelent hathatós segítséget a 110-nél is több, korszerű és rendszeresen karbantartott járművet számláló gépparkunk. Ami a raktározást illeti, 15 000 négyzetméternyi területen, fedett polcos raktárrendszer áll rendelkezésünkre, ami elegendő mozgásteret jelent a feladatok kivitelezéséhez.”

A HAPP Kft. immáron 30 éve működik, időközben pedig egy generációváltáson is átesett, aminek Olivér is fontos szereplője volt, tudatosan készülve a feladatra:

„Édesapám alapította még a céget 1991-ben, egyetlen gépkocsival. Innét sikerült nem kevés munkával és befektetett energiával felépítenie egy komplett vállalkozást.

Tizenéves korom óta rengeteg időt töltöttem a műhelyben, segítve ahol csak tudtam. 2009-ben csatlakoztam aztán főállásban, végig járva a szervezeten belül gyakorlatilag minden állomást és feladatkört.

Időközben sikerült lemenedzselni a generációváltást, édesapám már nem vállal szerepet a cégben, márciusban vettem át az ügyvezetői feladatokat. A testvérem is a cégben dolgozik, Ő a műszaki dolgokért felel, valamint a tulajdonos társam is.”

Amikor pedig akad némi szabadidő, akkor a sporté és a családé a főszerep Olivér életében:

„Öt hónappal ezelőtt született meg a kisfiunk, úgyhogy igyekszem vele lehetőség szerint minél több időt tölteni. A másik nagy szerelem a triatlon. Háromszor sikerült teljesíteni az Ironman próbatételét, a mozgás feltölt és kikapcsol egyszerre.

A Bizalmi Körről Fazekas Bálint, az Euronics Kereskedelmi Ügyvezetője mesélt nekem, az ő ajánlására csatlakoztam. Kíváncsian várom a tapasztalatmegosztás lehetőségét, hogy más cégvezetőkkel beszélgetve fejlődni és tanulni tudjak.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts