Biológiai szennyvíztisztítás egyedi fejlesztésen keresztül

Krasznói Anna személyében ismét egy olyan klubtagot köszönthetünk a Bizalmi Kör cégvezetői között, akinek a cége egészen speciális tevékenységet végez.

Következzen egyrészt Anna, másrészt a biológiai szennyvíztisztítók gyártásával foglalkozó ÖkoTech-Home Kft. rövid bemutatása:

„Egyedi szennyvíztisztító berendezések fejlesztésével, gyártásával és kivitelezésével foglalkozunk. Ez közműpótló megoldásnak számít azokon a területeken, ahol nem gazdaságos csatornát kiépíteni. Mindezt országszerte, mondhatni a magyar piac lefedésével végezzük. Családi vállalkozásként, 17 fős csapattal kiegészülve.

Még 2004-ben kezdtük ezt a tevékenységet és azóta is nagyon szeretjük, amit csináltunk. Évről évre fejlődtünk, és csiszoltuk folyamatosan a kidolgozott megoldásokat, hogy a vevőink igényeit minél magasabb szinten szolgálhassuk ki.

Ügyfeleink jellemzően azoknak a családi házaknak a tulajdonosai, ahol nem elérhető a közcsatorna. Meglepő egyébként, hogy a lakóingatlanok mintegy 20%-os arányánál nem megoldott a csatornarendszer.”

Ez pedig egy megoldásra váró probléma, amit az ÖkoTech-Home Kft. magas minőségben képes áthidalni:

„Egész pontosan fogalmazva kerten belül oldjuk meg a csatornarendszer hiányából fakadó hátrányokat. Mégpedig az egyedülálló technológia hasznosításával, melyre 14 országban szabadalmat is bejegyeztettünk.

Úttörők vagyunk a területen. Etikusan, magas szinten dolgozva sikerült eljutni oda, hogy ma piacvezető pozíciót töltünk be. Persze ez nem jött csak úgy magától, a saját fejlesztésünk éveken át tartó gondolkodás és tökéletesítés eredménye.

Merthogy olyan megoldást szerettünk volna kidolgozni, aminek a használatával a keletkező szervesanyagok miatt ne kelljen időről-időre szippantó autót hívni. Míg a versenytársak megoldásainál erre nagyjából félévente szükség van, nálunk sikerült ezt hatékonyan kiiktatni.”

A fentiek olvasatában mondhatni adja magát az ötlet, hogy minderre külföldön is lehet kereslet. Erre vonatkozóan Anna és a csapat is megfogalmazták már a célokat:

„Igen, terveink között szerepel a külföldi gyártás illetve viszonteladás. A Bizalmi Körön belüli mastermind csoportban is bízom benne, hogy a franchise rendszerek, illetve a külföldi piacra lépés témakörében tudok majd segítséget, tanácsot kérni.

Leginkább Románia, Lengyelország, Szerbia és Olaszország irányába szeretnénk lépni. Azzal együtt, hogy a nagyobb gyártó kapacitásra is szükségünk lesz, hogy kiszolgálhassuk a növekvő igényeket.”

Érdekes története van annak is, ahogy maga a vállalkozás ötlete annak idején megfogant úgymond családon belül:

„Alapvetően pénzügyes végzettséggel rendelkezem és a kockázatkezelőként dolgoztam. Aztán amikor a saját házunk építése zajlott, akkor jött a fentebb is említett probléma. Hegyoldalban építkezve helyben kell megoldanunk a csatornarendszer pótlását.

Mindezt olyannyira sikerült eredményesen kivitelezni, hogy idővel másnak is tudtunk segíteni, akiknél nem volt helyben csatorna. Miután kristálytisztán látszott az igény, ennek mentén léptünk tovább a vállalkozás indításával.”

Végezetül – szokás szerint – a hobbi, szabadidő témakör került még szóba a bemutatkozás keretei között:

„A túrázás, sportolás, és a tanulás számít olyan elfoglaltságnak, ami feltöltődést jelent, amivel szívesen töltöm az időmet. Meg lehet említeni a három külföldi nyelv ismeretét is, amelyek közül az olasz a kedvencem.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts