Ingatlanközvetítés prémium minőségben, magasszintű hozzáértéssel

Horváth Zoltán személyében az értékesítés, valamint az ingatlanközvetítés területének specialistáját köszönthetjük a Bizalmi Körön belül. Ennek megfelelően a szokásos bemutatkozó interjú alatt nemcsak a Prémium Ingatlanszakértő Kft. került szóba, hanem a vállalkozói gondolkodásának egyéb aspektusait is érintettük:

„Ingatlanközvetítés a fő csapásirány, ami 80%-ban használt lakásokra vonatkozik. De ezen felül újépítésű ingatlanok, ipari létesítmények, üzlethelyiségek, valamint albérletek is beletartoznak a portfólióba. Gyakorlatilag minden, ami az ingatlanpiacon előfordulhat.

A 15 fős csapatunk kialakítását úgy igyekeztünk kialakítani, hogy minden területnek legyen egy-egy specialistája, biztosítva ezáltal a magasszintű szakmai hozzáértést. Egy nagy (éppen piacvezető) franchise, az Otthon Centrum részeként működünk egyébként.

Két franchise-t vásároltam, Budapest I. és V. kerületében működik a két irodánk, ezáltal ki tudjuk használni a nagy hálózat nyújtotta előnyöket.” 

Zoltán arra külön kitért, hogy miben tudnak többet, jobbat, magasabb minőséget biztosítani egy-egy ingatlan sikeres értékesítésének céljából:

„Mindenképp hozzáadott érték, hogy értékesítésre veszünk fel egy ingatlant, akkor aktívan tudunk dolgozni a szóban forgó ingatlannal. Magyarul le tudjuk párosítani, hogy mely vevőknek felelhet meg, őket pedig fel tudjuk hívni.

Legalább 20 potenciális ügyféllel tudunk beszélni, akiknél a keresési igényeknek megfelel a szóban forgó lakás vagy egyéb ingatlan. Jó példa erre egy nemrégiben gazdát cserélt nagyobb ingatlan.

A megbízó 130 millió forint ellenében odaadta volna, mi viszont 148 millióért hirdettük, majd 143,5 millió forintért adtuk el két héten belül. Ezek után a megbízó örömmel fizette ki a sikerdíjat mert neki így is 7 millió forinttal több maradt a bankszámláján. Ebben rejlik egy hozzáértő és megfelelő ingatlanközvetítő hozzáadott értéke.

Mindez megtámogatva olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, mint az energetikai tanúsítvány kapcsán nyújtott támogatás, vagy az ügyvédi segítség. Továbbá az ingatlan Home Staging felkészítése, aminek hála többért tudjuk eladni azt.”

Zoltán az elmondása alapján született értékesítő, és részben ez vonzotta a mostani tevékenység irányába is:

„Mióta az eszemet tudom, értékesítő szerettem volna lenni. Emlékszem, 10 évesen jött az óriási felismerés, amikor a rádióban hallottam a zöldség árak közti különbségről a termelők, illetve a kereskedők esetében.

1991 óta dolgozom az értékesítésben, 2012-ben pedig épp Magyarország. legrégebbi autóklubját képviseltem, ugyanis a márka magyarországi Európa találkozója az én vezetésemmel szerveződött. Az egyik vezetőnek nagyon tetszett a szervezés, ő hívott az ingatlan szakmába irodavezetőnek.

Két nap gondolkodás után igent mondtam, részben amiatt is, mivel az ingatlanok mindig is vonzottak. Öt hónapot lenyomtam tanácsadóként, hogy a folyamatokat átlátva irodavezetőként is megálljam a helyem. Majd saját franchise-t nyitottam, prémium területen Budapest belvárosában.”

Persze egy cég életében szinte mindig akadnak kihívások, részben nekik is köszönhető a Bizalmi Körhöz történő csatlakozás:

„A toborzás folyamata nálunk sarkalatos pont, és a megfelelő tanácsadók megtalálása rendszerint kihívást is jelent. Ezzel párhuzamosan a vezetői kultúra, illetve a stratégiák optimalizálása is a fő feladatok között van.

Ezeken a területeken igyekszem minél többet tanulni. Vagyis keresem a választ arra, hogyan lehet hatékonyan toborozni, plusz miként alakítható ki hosszú távon is eredményesen működő struktúra.”

Ami pedig a szabadidő kedvelt elfoglaltságait illeti, Zoltán igyekszik minél sokszínűbben eltölteni a rendelkezésre álló szabad kapacitást:

„Fontos számomra az önfejlesztés, amihez könyveket, illetve hangoskönyveket használok. Illetve a Whisky mesterkurzus című könyvet olvasom épp, ami Eddie Ludlow szerzeménye.

A kikapcsolódás címén kedvelt elfoglaltságokat hosszan sorolhatnám, elvégre cél a 4 órás munkahét kialakítása. Rendszeres program például a síelés, egyébként sífutóoktató is vagyok. 

Továbbá siklóernyőzöm, golfozni szoktam, illetve vitorlázni a Balaton vagy az Adrián. Kedvelem a hegymászást, különösen a Via Ferrata a kedvenc a Dolomitokban, vagy Ausztria megfelelő helyein. Futni is szoktam, stílusosan 42 évesen teljesítettem a maratont Frankfurtban.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts