Szállítmányozás, földmunka és építőanyag nagykereskedelem két cég párhuzamos vezetésével

Kiss Ákos személyében egyszerre köszönthetjük a Bizalmi Körön belül a Pilis-Logistic Kft., illetve a vele szimbiózisban működő Épker 2000 Kft. tulajdonosát. 

Hogy miként vezethető sikeresen és fenntarthatóan két ennyire remekül prosperáló vállalkozás? A vele készült bemutatkozó interjú leiratában részben erre is kitérünk: 

„Szállítmányozással, földmunkával és építőanyag nagykereskedelemmel foglalkozunk alapvetően. Mivel a két vállalkozás egymással mondhatni szimbiózisban működik, nehéz elkülöníteni a tevékenységet.

De az Épker 2000 Kft. tevékenységének fókusza inkább tégla nagykereskedelem, a Pilis-Logistic Kft. esetében pedig alapvetően a földmunka a központi terület.”

A részletekbe kicsit konkrétabban is belementünk, vagyis Ákos külön-külön is összefoglalta az egyes területekkel kapcsolatos tudnivalókat:

„A szállítási tevékenységen belül az építőanyag szállítás a mérvadó, elsősorban belföldön. Ugyanakkor most igyekszünk nyitni külföld irányába is nyit. Magyarországon gyakorlatilag minden építőanyag gyártóval szerződéses együttműködésünk van, de tüzépekkel is dolgozunk.

90 eszközből áll a flottánk, melyben túlnyomó részt darus tehergépkocsik dolgoznak, ezzel jelenleg Magyarországon a mi cégcsoportunk rendelkezik a legnagyobb darus flottával. Ami a földmunka ágazatát illeti, a Wienerberger magyarországi anyagkitermelését részben mi szolgáljuk ki, de az építőanyag nagykereskedelmünk nagyságrendjét is jól szemlélteti, hogy a Wienerberger legnagyobb értékesítő partnerei vagyunk.”

Ákos elmondása szerint egykori családi vállalkozásból fejlődött ki mára az a komplett cégcsoport, aminek a története dióhéjban így nézett ki:

„Az Épker 2000 a családi vállalkozás, édesapám alapította még 1994-ben. Jómagam az iskola befejezése után egyből elkezdtem a cégben tevékenykedni, 2008-ban pedig ezzel párhuzamosan megalakult meg a Pilis-Logistic Kft-t.

Utóbbi kezdetben raktározással foglalkozott, ezt kezdtem el teljes értékűen csinálni. Aztán szép organikusan lett a raktározásból földmunka, később szállítmányozás, 2017-ben pedig átvettem az Épkert tulajdoni szempontból.

Mindvégig én voltam a kapocs a két cég közötti szimbiózisban, amelyek egyébként irodai szinten is meglehetősen kevert módon működnek.”

Részben ehhez kapcsolódik az a komolyabb mérföldkő, amire Ákos elmondásai alapján megérett a két cég:

„A két cégben mintegy 100 fő dolgozik, egyre nagyobb árbevételt sikerül produkálnunk. Ahhoz, hogy tovább tudjunk fejlődni, kulcsfontosságú lesz családi vállalkozásról váltanunk a nagyobb vállalatokra jellemző strukturált működésre.

Rövidebb távú terveink között pedig inkább beruházások szerepelnek olyan eszközökbe és univerzális autók beszerzésébe, amelyekkel minden gyártó igényét ki tudjuk szolgálni.”

A szervezeti működés átformálásával kapcsolatos célok szolgáltatták lényegében a Bizalmi Körhöz történő csatlakozás motivációját is:

„Sok jót hallottam a Bizalmi Körről Balogh Zita és Suhajda Tamás részéről, akikre jóbarátaimként tekintek. Ők ajánlották a csatlakozást. Szívesen tanulok olyan vállalkozóktól, akik megvalósították már, ahová én is kormányozni akarom a két céget.

Ebben remélem az előrelépést, természetesen csakis olyan formában, hogy igyekszem én is minden tőlem telhetővel segíteni a beszélgetőpartnereim.

Félig-meddig eköré csoportosulnak most az önfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységeim, a szabadidőmben pedig a vadászat az egyetlen olyan elfoglaltság, ami a munka és a család mellett bele tud férni.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts