Virágkötészeti és dekorációs kellékek jókedvvel, kreatívan

“Jó kedvvel csináljuk, amit szeretünk és szeretjük, amit csinálunk” – ez a mottó található meg Balázs Éva, illetve az Corolla Export-Import Kft. weboldalán. Ez nagyjából reprezentálja, milyen értékeket és gondolkodást képvisel ő a mindennapokban.

Úgyhogy izgalmas bemutatkozó interjút volt lehetőségünk készíteni vele, aminek a leiratát az alábbiakban olvashatjátok:

„Alapvetően virágboltok, hobbiüzletek és esküvőszervezők részére árusítunk ajándékcsomagolásokat, dekorációs kellékeket, illetve virágkötészeti kellékeket. Ezek java részét Kínából importáljuk.

Ezzel párhuzamosan itthon is végzünk gyártást, kilenc lézervágó géppel pedig akár a gravírozást, vagy a lézervágást is magas minőségben tudjuk kivitelezni. Elsőszámú vevőink a virágüzletek, de nem kizárólag csak az ő igényeiket tudjuk kiszolgálni.

Két honlapunk közül az egyik a nagykereskedelmi, a másik pedig a lakossági igényekre hivatott választ adni. Utóbbi a hobbi és dekoráció termékeivel a kreatív emberek számára ideális választás.”

Komplex, 22 fős csapat összehangolt munkája kell ahhoz több helyen, hogy a széles spektrumú tevékenység ellátása zavartalan legyen:

„A budapesti és szigetszentmiklósi virágpiacon egyaránt működik üzletünk, a nagykereskedelmi bázisunk pedig Budapest VIII. kerületében, a Vajda Péter utcában található.

Eladóink, sofőrjeink, raktárosaink és marketinges kollégáink összehangolt munkája egyaránt szükséges. A lakossági online üzletágat, vagyis a webáruházat pedig 8 ember szolgálja ki, ellátva a számlázás, ellenőrzés, összekészítés és csomagolás feladatait.”

Már egészen fiatalon, gátfutóként sem lehetett kérdés Éva számára, hogy ő bizony vállalkozó szeretne lenni:

„A sporthoz voltak köthetők az első munkahelyeim, merthogy gátfutó voltam. Mikor láttam, mások mennyit kapnak az elvégzett munkájukért cserébe, én elhatároztam, hogy annyit fogok keresni, amennyit dolgozom.

Így indult tehát annak a története és motivációja, amelyet követően mindenképp vállalkozni akartam. 1991-ben váltottam ki az első vállalkozói engedélyem. Virágkötő tanfolyamot végeztem és elkezdtem kompozíciókat beszállítani.

Idővel aztán vásárokra kezdtem járni, majd nagyobb üzleteket bérelni. Organikusan bővült a kereskedés, aztán pedig már külföldre is kiutaztam árut rendelni. Így jutottunk el odáig, hogy több százezer dollárért vásároltam árut évente Kínából, aztán pedig elkezdtem gyártani is.”

Ami a Bizalmi Kör klubtagsággal kapcsolatos célokat illeti, Éva bízik benne, hogy mások példáján inspirálódva sikerül némileg strukturáltabb kereteket adni a cég működésének:

„Sosem készítettem terveket, inkább haladtam előre és mindig jöttek az újabb ötletek. Úgy duzzadt fel látványosan a vállalkozás, hogy szinte észre sem vettem. Mondhatni előbb cselekedtem, aztán elemeztem. Az eredmények igazolták, hogy ez járható út.

Azonban konstruktívabb megoldást kell az átláthatóbb működéshez. Pozícionálni, specializálni és racionalizálni.”

Azon túl, hogy Éva az aktív pihenés elkötelezett híve, a szabadidejében az önfejlesztésnek is igyekszik tudatosan teret engedni:

„Aktív pihenő vagyok, tényleg mindenféle sportot szeretek. Közel áll hozzám a futás, síelés, squash, vagy a túrázás is. Gyakorlatilag mindegy, csak mozogjak. Szeretek utazni, új tájakat, kultúrákat megismerni. Emellett állandóan fejlesztem magam, nem feltétlenül csak a vállalkozáshoz köthetően.

Például idén kezdtem el egy elsősegély tanfolyamot, miközben benne vagyok a Nyírő Réka féle Marketing Fitnesz Programban is. 


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts