Biztosítási szakértelem fiatal vállalkozóként, munkaerőközvetítés és hobbi borászat mellett

Vachaja Bence személyében egy roppant fiatal, rendkívül lelkes és motivált vállalkozót köszönthetünk a Bizalmi Körön belül. 

A szokásos bemutatkozó interjúban a Ma-Bit Kft. ismertetése mellett egy értékes Porsche Panamera is szóba kerül, már csak emiatt is érdemes elolvasni a vele készült beszélgetés leiratát:

„Több üzlet vezetésével is foglalkozom. Leginkább a biztosítási tevékenység a kiemelendő. Ennek keretei között főként vállalati ügyfeleket szolgálunk ki és főleg ipari vagyon és gépjármű flottákat kezelünk. De a magánszektor minden igényét is kiszolgáljuk, négy irodával országosan.

A másik üzletág a BS Rohrmont Kft. ahol az épületgépészeti kivitelezés és technológiai csőszerelés a fő profil. Főként Németországi vegyigyárak és olajfinomítók kivitelezési karbantartási munkálataira biztosítunk magyar szakembereket.

Ugyanakkor a minőségi munkaerő hiánya és a megbízhatatlan emberek végett energiáimat inkább a biztosítási tevékenységre összpontosítom és a családi céget szeretném tovább vinni és fejleszteni!.”

Bence nagyvonalakban felvázolta nekünk az egyébként családi vállalkozás működésének volumenét és keretrendszerét is:

„Nehéz össze hasonlítani más cégekével az árbevételünket mivel nálunk a bevétel / haszon arány másképpen alakul mint egy kereskedelmi vagy kivitelező cégnél. Nagyjából 120-130 millió forint árbevételt produkálunk éves viszonylatban. Családi vállalkozásként működünk, amiben édesapám és a húgom is stratégiai szerepet tölt be. Valamint két alkalmazott segíti még az irodáink hatékony működését.

Egyébként Nyergesújfalu a központi iroda lokációja, de a többi iroda segítségével országosan le tudjuk fedni az igényeket. Egyértelműen a bővítés, a cég átvétele, illetve a további fejlesztés a célom.”

A „miért is van szükség alkuszra” kérdésre Bence egy tanulságos történettel adott csattanós választ:

„Egyik ügyfelünk barátja nemrégiben új Porsche Panamera tulajdonosa lett, amit az ügyfél telephelyén parkolt le. Aztán egy nem várt vihar következtében egy letört faága totálkárosra törte az értékes autót.

Az ügyfél maga jelentette be a kárt és a kárbejelentési igényt a biztosító elutasította a viharra hivatkozva (a szél erősségé miatt vis-maior káreseménynek minősítette) 

Kárt bejelenteni tudni kell és fontos az előzetes konzultáció és a kár megvizsgálása!

 Ami után elutasították a kárigényt a helyszínen észrevettük, hogy a szóban forgó fához „egy molinó is” hozz volt kötve. Gyakorlatilag ebbe kapott bele a szél. Mivel emiatt a felelősség kérdésköre módosult, a biztosító az ügyfél felelősség biztosítása terhére végül fizetett. 

A „miért lettél vállalkozó” kérdés megválaszolásán túl Bence az őt érintő kihívásokról is mesélt nekünk:

„Világ életemben vállalkozó szerettem volna lenni, gyakorlatilag gimnázium óta ez volt a fejemben, nehezen tudtam elképzelni, hogy én valaha is másnak dolgozzak. A családi vállalkozásokon felül külön is ki akartam próbálni magam más területen is.  Mindig ís imádtam a műszaki és az építő ipari kivitelezéseket  ezért is indultam el ebben az irányban is.

Persze kihívásokból akad azért, amikor szembesültem vele ,hogy nagyon nehezen találok megbízható embereket és ,hogy ha nem állok ott felettük nem úgy megy a munka…. és sajnos ez rengeteg hasznos időt elvett tőlem ahelyett hogy üzletileg tudtam volna építeni vállalkozásomat. Ezen felül amikor a külföldi munkaerő közvetítésbe belefogtam 2 barátommal  az életkorom is okozott némi nehézséget hiszen 20-21 évesen nálam 30-40 évvel idősebb szakembereket kellet tesztelnem és vizsgáztatnom hogy kitudjuk küldeni a leg megfelelőbb embert külföldre!

Jelenleg leginkább a folyton változó szabályzatok az MNB ellenőrzések igényelnek folyamatos éberséget.

Próbálok fejlődni, tapasztalni új dolgokat, és építem a kapcsolati hálómat folyamatosan. A Bizalmi Körhöz történő csatlakozás kapcsán pedig főként a fejlődés lehetősége és a nálam tapasztaltabbaktól való tanulás motivált.”

Bence a felsoroltakon túl arra is tudatosan figyel, hogy a szabadidejét is színesen és változatosan töltse:

„Imádok síelni, búvárkodni és nagyon szeretem az extrém sportokat. Korábban a downhill volt a nagy szerelem, ami hegyi kerékpárt jelent. 

Hobbi szinten borászattal és pálinka készítéssel is foglalkozom, van egy saját pincém is. Szőlőt művelésre nincs időm ezéért a szőlőt és a gyümölcsöt vásárlom magyar termelőktől és ezeket dolgozom fel. Remélhetőleg magas színvonalon, ugyanis a helyi versenyeken többször nyertem már aranyérmet.”


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts