Könyvelés a megbízhatóság és precizitás jegyében, a vállalkozói szemlélet erősítésével

Kiss Krisztina személyében nemcsak a Ködmön Könyvelőiroda Kft. alapítóját köszönthetjük a Bizalmi Körön belül, hanem egyúttal a mikro vállalkozások könyvelésének, valamint a vállalkozói tevékenység sokat látott szakértőjét is magunk között tudhatjuk.

Ebben a cikkben pedig a vele készült bemutatkozó interjú részleteit osztjuk meg veletek:

„18 éve alakult könyvelőirodaként mikro vállalkozók számára nyújtunk számviteli, könyvelési, bérszámfejtési és tanácsadási szolgáltatást. Az ügyfélkörünkön belül a legkisebb KATA-s vállalkozótól a körülbelül 1 milliárd éves árbevételű Zrt. egyaránt megtalálható.

A 8 fős csapatunkkal mindenfajta adónemmel foglalkozunk, vagyis a KATA formátum mellett – többek között – az egyszeres és kettős könyvvitel is a szakterületünk. Próbáljuk elirányítani a vállalkozókat ebben a nem mindig egyszerű gazdasági környezetben.

Írtam egy könyvet is egyébként „Vállalkozói 1×1, avagy gyakorlati tanácsadó leendő, kezdő vállalkozóknak” címmel. Szívügyemként tekintek rá, hogy a „kicsik” is tanulják meg a sikeres vállalkozásvezetés alapjait.”

Krisztina számára az édesanyja jelentette az inspirációt, és ő maga is komoly küldetéstudattal áll a vállalkozói léthez:

„Édesanyám mintegy 45 éves okleveles könyvvizsgálói, mérlegképes könyvelői pályája során tanúsított példátlan szorgalma és fantasztikus életpályája inspirált. 16 éves koromtól folyamatos jelleggel vettem részt könyvelési feladatokban és igyekeztem minél többet tanulni, fejlődni. 

A felsőfokú végzettség megszerzését követően 2003 decemberében alapítottam a Ködmön Könyvelőiroda Kft.-t. Idővel azt vettem észre, hogy az ügyfeleknek sokkal szélesebb körű szolgáltatásra van szükségük a szűken értelmezett könyvelésnél és adatfeldolgozásnál.

Eltökélt szándékom annak az elérése, hogy a KKV szektorba tartozó kisvállalkozók megismerjék a vállalkozás alapjait. Segíteni szeretnék benne, hogy tisztában legyenek a jogaikkal és kötelezettségeikkel, képesek legyenek tudatos döntéseket hozni az üzletük fejlődését illetően.”

Szokás szerint feltettük az aktuális kihívásokra vonatkozó kérdésünket is, amire Krisztina a következőképpen válaszolt:

„Nálunk a legnagyobb változás, hogy immáron 2 éve home officeban dolgozik a csapat. Ez már így is marad, ugyanis felszámoltam az irodát. Ugyanakkor kihívást jelent, hogy a megújult online világban miként tudom fenntartani a kollégáim hozzáállását, kedvét, munkabírását.

A Bizalmi Körhöz történő csatlakozásom részben ennek az erre vonatkozó megoldás keresésére vezethető vissza. Aktív tagja szeretnék lenni egy olyan mastermind csoportnak, ahol hasonló típusú cégvezetőkkel egymást segítve tudjunk hozzájárulni a hétköznapok megkönnyítéséhez.”

Elmondása szerint Krisztina szenvedélye önfejlesztő, de ezen felül is szereti sokféleképpen tölteni a szabadidejét:

„Az önfejlesztés immáron 10 éve napi rutin számomra. Nemcsak a szakmában, hanem a vállalkozói szemlélet kérdéskörében is igyekszem fejlődni. Pongor-Juhász Attila mellett más mentorokkal is dolgoztam már együtt, illetve Szabó Péter és Gaál Beáta munkásságát is követem.

A család és a barátok rendkívül fontosak számomra. Emellett szeretek utazni, kirándulni, illetve egy éve fogadtam örökbe egy Lucky nevű kiskutyát, aki szintén szerves része a mindennapjaimnak.”


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts