Építőanyag kereskedés Budapest belvárosához közel

Ha mostanában a Hungária körút M3 bevezető körüli szakaszán autóztok, akkor közvetlenül a Kulcsár Bálint által vezetett Cédrus 93 Kft. telephelyét is láthatjátok.

Bálinttal a Bizalmi Körhöz történő csatlakozásának apropóján – többek között – arról beszélgettünk, mennyire ritkaság egy tüzép ilyen közel a belvároshoz:

„Úgy is fogalmazhatunk, hogy tüzép telepként szolgáljuk ki a vevőinket, 3000 négyzetméteres területen Budapest belvárosához közel, a Hungária körúton. A burkolatokon kívül minden beszerezhető nálunk, ami építőanyag.

Fő profilunk a lakásfelújítások igényeinek a kiszolgálása. Rendkívül kedvező helyen működünk, ennek köszönhetően pedig leginkább a belvárosba szállítunk. Merthogy bő 10 évvel ezelőtt rendeletben tiltották be a tüzépek működését egészen a Hungáriáig.

Mivel nekünk most is érvényes működési engedélyünk van, ennek köszönhetően a belvároshoz mi vagyunk a legközelebb.”

Bálint mesélt nekünk arról is, hogy a kedvező lokáció mellett a Covid-19 helyzet is élénk forgalmi növekedést eredményezett számukra a közelmúltban:

„A vevőkörünk 80%-a vállalkozók és kivitelezők, 20% pedig magánszemélyek közül kerül ki. Akik leginkább azért szeretnek tőlünk vásárolni, mert nálunk gyorsan juthatnak hozzá a szükséges anyagokhoz és szerszámokhoz, rengeteg időt és üzemanyagot megspórolva.

Édesapám alapította egyébként a céget még 1993-ban. Azután vettem át a vezetést 2018-ban, hogy ő elhunyt. A forgalmunk sokat nőtt azóta, amihez a Covid-19 helyzet is hozzátett. Az összezárás hatására az emberek rájöttek, hogy kell még egy plusz szoba, a több tér.

A gipszkarton válaszfalak és galériák iránti kereslet például soha nem látott méreteket öltött. Mivel bezárnunk nem kellett, így a keresletnövekedést kihasználva növelni tudtuk az ügyfélkörünket.”

Ezzel együtt a nyereség volumenhez viszonyított arányán még lehetne optimalizálni, Bálint részben emiatt is csatlakozott a Bizalmi Körhöz:

„Mivel egyes építőanyagok árai többszörösen emelkedtek, így annak ellenére tudtuk növelni a bevételeinket, ha éppenséggel kevesebb anyagot visznek is el. A nyereség viszont kevésbé markáns, különösen a volumenhez képest.

Ezen felül HR kérdések, illetve a velük kapcsolatos válaszkeresés miatt csatlakoztam a Bizalmi Körhöz. A HR nagyon nagy kihívást jelent. Egyrészt nehezen küldök el nem megfelelően teljesítő embereket, másrészt a cég fejlődéséhez az árukiadó és más front pozíciókba megfelelő embereket kell találnunk. Ez viszont borzasztóan nehéz.

Ezen felül a mesterelme csoportban remélhetően annak kapcsán is közelebb sikerül jutni majd a válaszhoz, hogy miként lehet tartósan növekedni becsületes módon. Nálunk mindenki be van jelentve, a bónuszok után is adózunk, ennek hatására viszont a működési költségünk döntő hányada bérköltség.”

A cég fejlődésén dolgozva bizony Bálintnak nem sok kapacitása jut egyéb elfoglaltságokra, az elmúlt évek szinte teljes egészében a telephely optimalizálásával teltek:

„Mondhatni állandóan a céggel vagyok elfoglalva. Körülbelül 80%-ban saját kézzel felújítottam a céget, sokáig minden délutánt és hétvégét itt töltve. 3000 négyzetméterből 1700-at lebetonoztam, illetve a 300 négyzetméteres irodát is sikerült felújítani.

Egyébként az antikvitás, a restaurálás érdekel a munkán kívül. Viszont tényleg nem volt időm foglalkozni velük az elmúlt években.”

Végezetül Bálint a figyelmünkbe ajánlott egy átfogó – és tanulságos – cikket az építőipari árak változásairól, amit ide kattintva olvashattok el.


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts