Első vidéki étteremként Michelin csillagot szerezve felkerülni Európa gasztro térképére

Varga Sándorral egészen különleges bemutatkozó interjút sikerült lebonyolítanunk a Bizalmi Körhöz történő csatlakozásának apropóján.

Merthogy a Livita Dorta Kft. ügyvezetőjének elmondása szerint bár a legtöbb profitot hozó cége munkaerőkölcsönzéssel és a dolgozók szállásoltatásával foglalkozik, de most az idejének 70-80%-át az esztergomi Bistro 42 étterem építésének szenteli.

Ehhez mérten főként utóbbiról esett szó a beszélgetésünk ideje alatt:

„Büszke vagyok rá, hogy a megnyitást követően a Dining Guide értékelése szerint sikerült a TOP 3 vidéki étterembe kerülnünk, a 2. helyet kiérdemelve. Számunkra kedvező fejlemény a vidék turizmus állami felkarolása.

A csapatommal azon dolgozunk, hogy az első vidéki étteremként Michelin csillagot szerezve kerüljünk fel Európa gasztro térképére. Ennek szellemében örülök neki nagyon, hogy sikerült hozzánk csábítanom Barna Ádámot, aki az általam ismert legtehetségesebb séf.”

Hogy az alkotás élménye még inkább lebilincselő legyen, Sándor egy boutique hotel folyamatos fejlesztésével is sok időt tölt:

„A Rudolf-Ház Boutique Hotelről van szó. Esztergom főterén, a Kis-Dunától és a Prímás-szigettől egypercnyi sétára. Mindössze 6 szobával és 3 apartmannal egy igazi kis ékszerdoboz, egy impozáns gyöngyszem.

Tisztában vagyok vele, hogy ezekből a vállalkozásaimból nem lesz giga vállalat. Ennek ellenére az alkotás örömét adják most a számomra, mint az izgalom és szenvedély forrásai fűszerezik meg a mindennapjaim.

Ugyanis az üzemeltetésben kevésbé vagyok jó, nekem a mindennapok rutinja nem megy. Az alkotás közelebb áll hozzám, és 1-2 év alatt önjáróvá teszem a vállalkozásaim. Most ez a projekt számít annak, amivel kelek és fekszem.”

Az aktuális kihívásokra vonatkozó kérdésünkre érdekes választ kaptunk Sándortól, aki saját bevallása szerint nem a megszokott módon viszonyul a problémákhoz:

„Mondhatni görbítem a teret magam körül, nem igazán szokott visszafogni semmi. Mivel a munkaerőkölcsönzésben dolgoztam évekig, így a vendéglátást nehezítő a munkaerő gondokon is hatékonyabban lendülünk túl. A releváns tapasztalatom segít a hatékony kezelésben.

Éttermet üzemeltetni óriási kaland. Számtalan feladat adódik, amiket napi szinten kell kezelni. Komoly figyelmet igénylő, komplex, szerteágazó feladatról van tehát szó. Iszonyat sokat tanulok belőle, lebilincselően izgalmas.”

Érdekes módon Sándor sosem vágyott a vállalkozói pályára, sokkal inkább az élet sodorta őt a vállalkozói lét irányába:

„Programozó matematikusként végeztem az egyetemen, majd dolgozni kezdtem annak rendje és módja szerint. Pénzorientált emberként mindig az motivált, hogy nem lehetek kiszolgáltatott, fiatalon a pénzkeresés volt a prioritás egy-egy adandó lehetőség mérlegelésekor.

Miközben tettem a dolgom a munkáltatómnál, észrevettem egy optimalizálási lehetőséget. Csináltam rá egy megoldást, amivel szép lassan elkezdtem pénzt keresni. Majd jött az újabb lehetőség, ugyebár evés közben jött meg az étvágy.

Éreztem magamban a tenni akarást, 2-3 év alatt sodródtam organikusan a vállalkozói lét irányába.”

Érdekes módon került Sándor látókörébe a Bizalmi Kör, a tagságra pedig a személyes fejlődés hatékony lehetőségeként tekint:

„Számomra alapvető rendező elv a döntéseimnél, ha különböző körökben lévő emberektől ugyanazt az információt hallom. Jelként tekintek erre, vagyis egy olyan igazságra, amivel foglalkozni kell.

Kaptam egy Bizalmi Kör gála vacsorainvitálást, más előadóként ajánlotta számomra a Bizalmi Kör inspiráló közegét, ráadásul a Facebook felületén is szembejött a lehetőség. Két területen is fejlődni szeretnék egyébként a tagsággal.

Kommunikatív ember vagyok, de nehezen megy számomra a kapcsolatteremtés. Ebben szeretnék rutint szerezni, stresszmentessé alakítani a folyamatot. Másrészt szeretem olyanok gondolkodásmódját tanulmányozni és megismerni, akik már letettek valamit az asztalra.

Munkán kívül a szabadidőmben egyébként játszom, olvasok, futok, edzek, természetesen érdekel az étterem, a champagne világa, és rendkívül sokat utazok.”


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts