Lakó és nem lakóépületek generálkivitelezése a Balaton északi partján

Steinhardt Tamás ambiciózus fiatal vállalkozóként tanulni és fejlődni jött a Bizalmi Körbe, emellett pedig épp egy generációváltás sikeres menedzselésén dolgozik.

A vele készült bemutatkozó interjú elolvasása nemcsak a Z-Szabó-Bau és Társa Kft. megismerését segíti, hanem sok más érdekes gondolattal is szolgál:

„Alapvetően építőipari generálkivitelezéssel foglalkozik a cégünk. Ennek legfontosabb alappillére a családi házépítés. Ezzel együtt az elmúlt években gazdasági épületek kivitelezésével is foglalkozunk, főként vendéglátóipari egységeket és borászatokat építve.

A piaci igényekhez alkalmazkodva igyekszünk többet adni és bővíteni a tevékenységünket. Ennek megfelelően a 2019-es év közepétől könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, illetve ezek anyagainak gyártásával és szerelésével is foglalkozunk.

Kisebb mennyiségben tervezési munkákat is vállalunk, főként víziközmű, közlekedési és statikai terveket készítünk. Székhelyünk Tapolcán található, a telephelyünk pedig a szomszédos Lesencetomajon.”

Tamás mesélt nekünk a csapatról is, amely összeszokott, sokat tapasztalt szervezetként működik közre a munkák megvalósításában:

„A 2019-es évtől mintegy másfélszeresére nőtt a létszámunk, így most 39 fő dolgozik nálunk saját állományban, illetve alvállalkozókkal is együttműködünk. Kétharmad arányban a fizikai állományban dolgozók, egyharmadrészt pedig az iroda és a telephely feladatait ellátók vannak velünk.

Van egyébként egy „keménymag” a csapaton belül, akik már 10-15 éve lojálisan erősítik a céget a magas szakképzettségükkel. Azon túl, hogy próbáljuk őket megtartani, javarészt a fix alvállalkozókkal is 15-20 évre visszanyúló kapcsolatokat tartunk fenn.”

Tamás építőmérnökként végzett, hogy aztán a más cégeknél felszedett tapasztalatok után családi kérésnek eleget téve vegye át a Z-Szabó-Bau és Társa Kft. vezetését:

„A családban a nagypapám volt építőmérnök, gyakorlatilag ezért lettem én is az. A céget még apósom alapította 1993-ban, az egyéni vállalkozói szintről indulva szisztematikus és szorgalmas munkával.

A feleségemmel Nagykanizsán ismerkedtünk meg, majd Budapesten szereztem tapasztalatot és széleskörű rálátást, vezetői feladatokat ellátva. Apóssal sokat beszélgettünk és ő győzködött, hogy a cég jövőbeli fennállásának és fejlesztésének kulcsaként vegyem át Tőle a cég vezetését. Természetesen hajlottam is erre, hisz ez egy rendkívüli kihívás, fejlődési lehetőség és alkotó munka”

Így lettem 2020. januárjától ügyvezető, tehát igazából egy generációváltás zajlott és zajlik le nálunk, ami véleményem szerint jelenleg elég nagy nehézség Magyarországon. Apósom pedig a cégvezetéstől háttérbe vonulva a helyszíni kivitelezéseket és az építésvezetőket irányítja”

A Bizalmi Kör tagságtól Tamás a mások tapasztalatán keresztüli tanulást, a személyes fejlődést és az aktuális kihívások áthidalását reméli:

„Sokakkal tudtam beszélgetni a klubon belül, pozitívak a kilátások. Egyrészt a generációváltás kérdése foglalkoztat. Szívesen beszélgetnék olyan cégvezetőkkel, akik előrébb járnak már ebben.

Emellett a szakemberhiány minket is érint sok más céghez hasonlóan. Szívesen ötletelnék más vállalkozókkal arról, hogy akár alvállalkozói formátumban is, de miként tudunk minőségi tudást a céghez csábítani.

Illetve a marketing területe az, ami idei évben számunkra kiemelt prioritás, úgyhogy ezen a fronton is bízom a releváns tapasztalatokban és a fejlődésben.

A szabadidő relatív fogalom most Tamás életében, de ezt kevésbé bánja, mert így is minőségi elfoglaltságokkal töltheti az idejét:

„Nem sok szabadidőm van, de ez nem baj. Legfontosabb a családom, van egy 10 hónapos kisfiam, a vele és a feleségemmel töltött minőségi idő feltölt. Emellett picit úgy érzem olyan vagyok, mint egy „szivacs”, vagyis szeretek új dolgokat tanulni, folyamatosan fejleszteni a szaktudásomat és magamba szívni az új tudást

Rendszeresen képzéseket nézek, oktatásokon veszek részt, júniusig például a Magyar Mérnöki Kamaránál vizsgázom. Ezek a tevékenységek le is kötik minden időmet, majd talán a tanulás után a vízi sportoknak is lesz hely.”


Szeretnéd megtapasztalni Te is, milyen egy exkluzív értékközösség? Vedd fel velünk a kapcsolatot!


Recommended Posts