Egy valódi sikersztori, amikor a hobbiból remekül működő vállalkozás születik

A Bizalmi Kör Kossuth Klub újdonsült tagjai között köszönthetjük Kovács Eriket, a Meknetis Kft. egyik alapítóját.

Eriknek a csatlakozás apropóján tettünk fel néhány kérdést a kifejezetten érdekesnek számító tevékenységükről, a cégük megalapításának részleteiről, valamint az őket aktuálisan érintő kihívásokról.

Egész pontosan mi a mágneshorgászat lényege?

„A mágneshorgászat keretei között egy erős neodymium mágnes segítségével átfésüljük az előttünk lévő vízfelületet annak érdekében, hogy az iszapban fekvő tárgyakat megtaláljuk és kivegyük.”

– foglalta össze nekünk a tevékenység lényegét Kovács Erik, a Bizalmi Kör TOP Kossuth Klub újdonsült tagja.

Az így talált tárgyak egyébként lehetnek kincsek, háborús értékek, vagy akár olyan mostani dolgok is, mint egy kerékpár, széf, vagy egy zsebkés. A mágneshorgászatot ők maguk honosították meg Magyarországon 2016-ban, amikor még mindketten hobbiként tekintettek erre az elfoglaltságra.

„Már az első horgászatnál nagyon sikeresek voltunk, több kukát is találtunk. Aztán fogtunk két horgászbotot, majd a harmadik alkalomkor egy teljes motorblokkot is a felszínre hoztunk. Teljesen beleszerettünk, és el is kezdtünk videókat készíteni a Facebookra valamint a Youtube felületére.”

Amikor egy hobbira komplett vállalkozás épül

„Vinczellér Dávid tulajdonostársamtól származott az ötlet, hogy az általunk is használt mágnesek forgalmazására építsünk webshopot. Külföldről rendeltük az első termékeket, és a honlapot is mi magunk építettük fel.

A vállalkozásunk az évek alatt nagyon szépen fejlődött, így az általuk vezetett Meknetis Kft. ma már ipari mágnesek gyártásával, tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik.”

Erik elmondása szerint kitűnően kiegészítik egymást, mert ő főként a horgászattal kapcsolatos dolgokat intézi, Dávid pedig az üzleti vonalon tevékenykedik.

Kihívások és megoldandó feladatok, amelyek kapcsán jól jön minden hasznos tanács

A céget jelenleg érintő kihívásokra irányuló kérdésünkre válaszolva a brand építést, valamint a kiszolgálni kívánt piac bővítését említette meg:

„Szeretnénk egyéb, az iparban felhasználható mágneseket is forgalmazni, ezáltal a piacon elérhető nagyobb cégek igényeire is megoldást kínálni. Egyúttal a terveink között szerepel az elektromágnesek portfolióba vétele is.

A saját márkás termékek kapcsán célként határoztuk meg a brand kialakítását, a későbbiekben pedig a horgász termékek és műcsalik irányába is szeretnénk fordulni.”

Számára a munka egyben a feltöltődést is jelenti

Eriket arról is kérdeztük, hogy mivel tölti szívesen a szabad idejét, illetve milyen praktikái vannak a feltöltődésre:

„Mivel a környezetvédelem számomra kifejezetten fontos terület, így a vállalkozásom egyben a hobbim is. Nagyon örülök neki, hogy egyre több és több embert tudunk motiválni a szemétszedésre, és már önmagában ez is feltöltődést ad.”


Szeretnél megismerkedni klubtagjainkkal? Kérj egy meghívót!


Recommended Posts